loading
close
SON DAKİKALAR

CHP Sözcüsü Öztrak; 'Bak, örnek mi alacaksan, kriz yönetimi mi diyorsunuz? Komşumuz Yunanistan’a bir bakacaksınız. O otoyolu açık tutamayan şirkete, yolda kalan her bir araç için 2 bin Avro ceza yazdılar'

CHP Sözcüsü Öztrak; 'Bak, örnek mi alacaksan, kriz yönetimi mi diyorsunuz? Komşumuz Yunanistan’a bir bakacaksınız. O otoyolu açık tutamayan şirkete, yolda kalan her bir araç için 2 bin Avro ceza yazdılar'
Tarih: 26.01.2022 - 23:43
Kategori: Siyaset

CHP Sözcüsü Öztrak; Bunların yönetiminde ormanlar yandı, uçak kaldıramadılar. Ülkeyi seller götürdü, sel yatağına ev yapmış deyip milleti suçladılar. İstanbul’un göbeğinde insanlar selde servis araçlarında can verdi. Ondan sonra şimdi çıkmışlar karşımıza kriz yönetiminden bahsediyorlar....

“BİZİM SİZDEN ALACAĞIMIZ KRİZ YÖNETİMİ DERSİ YOK”

CHP Sözcüsü Öztrak, AK Parti Sözcüsü’nün İstanbul Büyükşehir Belediyesi’ne ilişkin ithamlarına yanıt verdi. Bu Hükümetin Türkiye’nin ormanları yanarken uçak kaldıramadığını, ülkeyi seller götürürken, “sel yatağına ev yapmışlar” deyip milleti suçladığını söyleyen Öztrak, “Şimdi çıkmışlar karşımıza kriz yönetiminden bahsediyorlar. Bunları geçeceksiniz. Bizim sizlerden alacağımız kriz yönetimi dersi yok” dedi.

AK Parti Sözcüsünün yoğun kar yağışı nedeniyle yaşanan sıkıntılar konusunda İBB’yi eleştirirken kapanan İstanbul Havalimanı’ndan ve Ankara-İstanbul arasındaki yollardan, fabrikalara verilemeyen elektrikten ve gazdan hiç bahsetmediğini, bölgeye giden bakanların neden Atatürk Havalimanı’na inmek zorunda kaldığı hakkında tek söz bile söyleyemediğini belirten Öztrak, “Belediyelerimizle uğraşmaktan ülkenin sorunlarıyla uğraşamıyorlar. İşi gücü bırakmışlar, trollükle iştigal ediyorlar” diye konuştu.

CHP Genel Başkan Yardımcısı ve Parti Sözcüsü Faik Öztrak bugün Genel Merkez’de düzenlediği basın toplantısında şunları söyledi:

Atalarımızın bir sözü var: “İğneyi kendine, çuvaldızı başkasına batır.” Bugün AK Parti’nin Sözcüsü çıkmış alabildiğince İstanbul Büyükşehir Belediyesi’ni (İBB) eleştirmiş. Ama eleştirirken, kapanan İstanbul Havalimanı’ndan hiç bahsetmemiş. Kapanan Ankara-İstanbul arasındaki yollardan hiç söz etmemiş. Kendi yönetimindeki kurumların basiretsizlikleri nedeniyle, yeterince depolanamayan gazdan, bu nedenle fabrikalara verilemeyen elektrikten, gazdan hiç bahsetmemiş.

İSTANBUL VALİSİ’NİN İBB’DEN DESTEK İSTEDİĞİNİ SÖYLEMEMİŞ

Hele İstanbul Valisi’nin Karayolları’nın sorumlu olduğu yollarla ilgili olarak İBB’den destek istediğini hiç anlatmamış. Ama lafa gelince, “Aya sert iniş yapacağız” diyenler, İstanbul Havalimanı’ndan uçak kaldıramadılar. Bununla ilgili AK Parti Sözcüsünden tek laf yok.

BÜYÜKŞEHİR SORDU, “GEREK YOK” DEDİLER

Yolda kalan turistler “Otel istiyoruz” diye slogan atıyor. Havaalanında bulunan turistler isyan ediyor, buldukları çözüm, Çevik Kuvveti Havalimanına sokmak oluyor. Büyükşehir Belediyemiz havalimanına “Burada yardıma ihtiyaç var mı” diye soruyor. “Yok” diyorlar. Neden AK Parti Sözcüsü bunları anlatmıyor. Neden binlerce insanın yerlerde o havaalanında kartonlar üzerinde -o da bulabilirlerse- yatmak zorunda kaldıklarından söz etmiyor? Neden orada isyan edenlere Çevik Kuvvetin gösterdiği sopadan hiç söz etmiyor?

RUS PİLOTLARI BİLE KAFA BULUYOR

Bilim insanları ve uzmanlar, İstanbul’da üçüncü havalimanının konumu hakkında birçok uyarılarda bulunmuşlardı. Ne cevap verdiler? “Almanya bizi kıskanıyormuş”. Ne oldu? O Almanya’nın kıskandığını söyledikleri Havalimanında, THY’nin kargo deposunun çatısı çöktü. Bundan niye bahsetmiyor Sayın Sözcü? Uçaklar inip, kalkamadı. Bakanları bile İstanbul Havalimanı’na değil, Atatürk Havalimanı’na inmek zorunda kaldı. Rus Pilotları; “Büyük havalimanı yapmışlar, ama havalimanını açık tutacak ekipman almamışlar” diye bunlarla kafa buluyor. AK Parti Sözcüsü’nden bunlarla ilgili tık çıt çıkıyor mu? Yok.

AK PARTİ SÖZCÜSÜ BAKANLARIN NEDEN ATATÜRK HAVALİMANINA İNDİĞİNİ SÖYLEMİYOR

Vatandaşımız ne güzel söylüyor; “İstanbul Havalimanı Ak Parti'dir. Şatafatlıdır, yaldızlıdır, varaklıdır, gürültülüdür. En büyük olduğu iddiasındadır. Ama bir kriz anında işlevsizdir. Atatürk Havalimanı ise cumhuriyet gibidir. Paramparça edilmiştir, yağmalanmıştır, terk edilmiştir. Ama kimin başı sıkışsa, ona sarılır. Ve en zor anlarda bile çalışır, olayın özeti de budur!” diyor. Ne güzel söylüyor. AK Parti Sözcüsünden buna ilişkin, yani bakanlarının neden Atatürk Havalimanına indiklerine dair tek bir söz duydunuz mu? İstanbul’da Üçüncü Köprüyü ve Kuzey Marmara Otoyolu’nu kim işletiyor? CHP işletmiyor. Yandaşların işlettiği bu yollarda da insanlarımız mahsur kaldı.

KOMŞUDA HEM TAZMİNAT ÖDENDİ HEM İSTİFA GETİRDİ

Ondan sonra AK Parti Sözcüsü çıkıyor; “Bir kişi bile yolda kalmışsa, bunun ortaya konulması lazım” diyor. E doğru, bunun ortaya konulması lazım ama o zararın da tazmini lazım… Bak, örnek mi alacaksan, kriz yönetimi mi diyorsunuz? Komşumuz Yunanistan’a bir bakacaksınız. O otoyolu açık tutamayan şirkete, yolda kalan her bir araç için 2 bin Avro ceza yazdılar. Otoyolu işleten şirketin CEO’su da orada bir gün daha kalamadı istifa etti. Peki, İstanbul Havalimanını işletenler, üçüncü köprüyü ve Kuzey Marmara Otoyolu’nu işletenler, bunlar milletin zararını tazmin edecekler mi? Bununla ilgili bir sorumlulukları olacak mı? Esas milletimizin AK Parti Sözcüsünün ağzından duymak istediği şeyler bunlar…  Ama bunlarla ilgili hiçbir şey yok, İstanbul Büyükşehir Belediyesiyle AK Parti Sözcüsü kavga ediyor. Çünkü hala daha kabullenemediler. Çünkü daha hala mızıkçılık yapmak istiyorlar İstanbul Büyükşehir Belediyesi’ni kaybetmeleri nedeniyle.

İBB BAŞKANI EFENDİLİĞİNDEN ANLATMIYOR

2017 yılındaki kar yağışında 17 günde atılan tuzu ve solüsyonu bu yıl 4 günde atılan tuzla, solüsyonla mukayese etmeye kalkıyor. Şimdi aslında o dönemde 2017 yılında Beylikdüzü Belediye Başkanı olan bugünkü İBB Başkanı kendi AK Partili olmadığı için AK Partili Büyükşehir Belediye Başkanının kendisine tuz ve solüsyon vermediğini anlatmamış. Efendiliğinden anlatmamış.

CİN OLMADAN ADAM ÇARPMAYI BIRAKSIN

Ama AK Parti Sözcüsü çıkıyor İstanbul’da daha önceden belirlenmiş bir büyükelçiyle yenen yemek üzerinden kendisini İBB Başkanını linç etmeye kalkıyor. Bu AK Parti Sözcüsü cin olmadan adam çarpmayı bıraksın. Yani o kadar araç seferber olmuş, o kadar insan çalışmış, İBB Başkanı sabahlara kadar bu insanların başında oturmuş, siz bir yemek yedi diye onu linç etmeye kalkacaksınız. İstanbullu ne olduğunu görüyor.

BİZİM SİZDEN ALACAĞIMIZ KRİZ YÖNETİMİ DERSİ YOK

Bakın söyleyeyim, bunların yönetiminde ormanlar yandı, uçak kaldıramadılar. Ülkeyi seller götürdü, sel yatağına ev yapmış deyip milleti suçladılar. İstanbul’un göbeğinde insanlar selde servis araçlarında can verdi. Ondan sonra şimdi çıkmışlar karşımıza kriz yönetiminden bahsediyorlar. Bunları geçeceksiniz. Bizim sizlerden alacağımız kriz yönetimi dersi yok.

OSB’LERDE KESİLEN ELEKTRİĞE BAKIN

Sizin yönetiminizde şu anda görülmemiş bir enerji ve üretim krizi yaşanıyor beyefendi. Organize Sanayi Bölgelerinde 3 gün elektriği kestiniz. Üretim durdu. Doğalgaz tedarikinde sınıfta kaldınız, depoları dolduramadınız. Daha bugün öğreniyoruz ki, Tuz Gölü’nde 8 günlük gaz kalmış. Ortada çok büyük bir yönetim krizi var. Böyle bir krizle, Cumhuriyet tarihimizde ilk defa karşılaşıyoruz. Ama AK Parti Sözcüsünün ağzından bununla ilgili tek laf çıkmıyor. Ama sıkılmıyor bize kriz yönetimi dersi vermeye kalkıyor. Biz sizi uyarmıştık, kriz çıkacağını görmüştük. Her zamanki kibrinizle dinlemediniz. Bugün depoda yeterli gaz olmadığı için, sanayicimizi kış gününde gazsız, elektriksiz bıraktınız. Devleti devlet gibi değil, şirket gibi yöneteceğiz iddiasıyla işbaşına gelenler, kamuda “aksiyon alma” deyiminin mucidi olanlar şimdi böyle bir krizde “nasıl aksiyon alacaklarını” bir türlü bilemiyorlar.

KUSUR SANAYİCİNİN DEĞİL, SENİN KUSURUN

Geçtik devleti devlet gibi yönetmenizden, bari basiretli bir iş insanı gibi yöneteme çalışın. Onu bile yapamıyorsunuz. Ama sanayicinin ihracat gelirinin dörtte birine, cebren el koymayı biliyorsunuz. Sanayiciyi şalterleri kapatmazsa, cezayla tehdit etmeyi de biliyorsunuz. Peki bugün kusur sanayicinin mi? Senin kusurun… AK Parti Sözcüsünün ağzından bunlarla ilgili tek bir söz duydunuz mu? Hayır? Yaptıkları ya da yapmaları gerektiği halde, yapmadıkları her şey, büyük krizlere sebep oluyor. Ondan sonra da çıkıyorlar bize kriz dersi vermeye kalkıyorlar.

İŞİ GÜCÜ BIRAMIŞLAR TROLLÜK YAPIYORLAR

İstanbul Büyükşehir Belediyesi ile uğraşmaktan, diğer Büyükşehir Belediyelerimizle uğraşmaktan ülkenin sorunlarıyla uğraşamıyorlar. İşi gücü bırakmışlar, trollükle iştigal ediyorlar.

O GÖMLEK SİZE İKİ BOY BÜYÜK GELİR

AK Parti Sözcüsü bir de sıkılmadan Genel Başkanımıza 15 Temmuz üzerinden laf yetiştirmeye kalkmış. 15 Temmuz’da kendi Genel Başkanları Marmaris’te tatildeyken, hain darbe girişimini “Eniştesinden” öğrenip uçağa binip havada tur atarken, Başbakanları tünelde saklanırken, Belediye Başkanı’nın evine herkesin gözünün önünde giden ve oradan gelişmeleri izleyen, partisinin milletvekillerine “TBMM’ye gidin, demokrasiye sahip çıkın” talimatı veren Genel Başkanımıza mani düzmeye kalkıyor. Beyefendi bu gömlek size iki boy büyük gelir.

ALACAĞIMIZ DERS YOK, VERECEKLERİ HESAP VAR

Tekrarlıyorum, bizim AK Parti’den alacağımız Kriz Yönetimi dersi yoktur. Ama onların milletimize vermesi gereken çok hesap vardır. Teşekkür ediyorum.

Kaynak : wwww.istanbulgercegi.com

ÜYE YORUMLARI

Yorum Yap

Facebook Yorumları