loading
close
SON DAKİKALAR

CHP Sözcüsü Öztrak: Bu iktidar ekonomiyi yönetemiyor, enflasyon yıl sonunda yüzde 30'ları bulacaktır

CHP Sözcüsü Öztrak: Bu iktidar ekonomiyi yönetemiyor, enflasyon yıl sonunda yüzde 30'ları bulacaktır
Tarih: 03.10.2018 - 12:46
Kategori: Gündem

CHP Genel Başkan Yardımcısı ve Parti Sözcüsü Faik Öztrak enflasyonun son 15 yılın zirvesine çıkmasının ardından bir basın toplantısı yaparak değerlendirmelerde bulundu.

Öztrak'ın açıklamaları şöyle:

"-Maliye Bakanı olan damat 'en kötüsü geride kaldı' dedi. 2002 yılında AKP iş başına geldiğinde üretici enflasyonu yüzde 30.8’di. Üretici  fiyatlarındaki artış yüzde 46, tüketici fiyatlarındaki artış yüzde 24,5.

-Bu sabah Albayrak ‘tehdit ve saldırılar bağışıklık sistemimizi güçlendirdi’ dedi. Ne biçim güçlendirmiş ki ülkenin enflasyonu yüzde 24'lere dayanmış, bütün rekorları kırmış, faiz yüzde 26'ya gelmiş. Bütün bu rakamlara bakınca bu artışlar karşılığında asgari ücretlinin, memurun, işçinin, emeklinin satın alma gücü ne oldu? Bu iktidar maalesef ekonomiyi yönetemiyor. Küresel sermaye hareketlerini bizim gibi ekonomilere karşı iştahını istismar ederek yönetiyormuş gibi yaptı

-Erdoğan dün ‘Tarih bizi öyle bir noktaya getirdi ki ülkemizin kaderiyle partimizin kaderini birleştirdi. Allah korusun AK Parti’Ni yıkılması Türkiye için felaket olacaktır’ dedi. Bu nedemek? Partiler milletin hizmetindedir, hizmet ederler giderler. Bu ülkenin kaderini bir partinin kaderine bağlamak ne cürettir? Kendilerini ne zannediyorlar?

Bugüne kadar ekonomiyi yönetememelerine,  hukuk devletinin yıpranmasına rağmen bu ülke bugün ayaktadır, yarın da ayakta kalacaktır. Ama bugün şirketler konkordato ilan ediyor, dış politika batağa saplanmış, eğitim sistemi çökmüş, yaman bir rahatlık içinde Türkiye ile AKP’nin kaderi birbirine eşitleniyor. Bunu kabul etmemiz mümkün değil. Bunun arka planında beka üzerinden siyaset yapmak var. İşin hala ciddiyetinde olmayan kadrolar değişmedikçe Türkiye’nin sıkıntıları daha da artacak.

-Sayın Albayrak, ‘McKinsey sadece danışmanlık yapacak. Maliyet ve dönüşüm ofisi uluslararası McKinsey bu ofislerimizi, tüm hedeflerimizi her çeyrekte kontrol edecek’ diyor. Biz burda bağırınca ‘icra fonksiyonu olmayaacak’ dedi.

Türkiye’nin karşı karşıya kaldığı enflasyon rakamları olağanüstü yüksektir. Faizlerin daha da artacağını, hayat pahalığının milletin üzerine kabus gibi çökeceğini gösteriyor. iktidar enflasyonun sorumluları kendileri değimiş gibi zabıtaları, Ticaret Bakanlıığını göreve davet ediyor.

Üretici fiyat enflasyonu yüzde 46, tüketici enflasyonu yüzde 24.5 iken işi zabıtaya havale ederek düzeltemezsiniz. Önlemleri almanız lazım. Erdoğan zabıtaları bir an önce elektirk kurumuna ve BOTAŞ'a göndermeli.

Şu anda enflasyon yüzde 24,5. Orta Vadeli Programda hedef yüzde 20,8 diyordu. Daha mürekkep kurumadı. Enflasyon maalesef yıl sonunda yüzde 30'ları bulacaktır. OVP'de 2018 hedefi yüzde 7 idi. MB'nin hedefi yüzde 5'ti. Bu iktidarın eknonomiyi yönetemediği bu rakamlarla ortaya çıkmıştır. TBMM müdahale etmelidir. Bütün partileri bir araya getirmek suretiyle CHP'nin 13 maddelik çözüm önerilerini de dikkate alarak önlem almak gerekir. Aksi takdirde bu sıkıntının altından zor kalkılır. 24 Haziran'dan sonra devreye giren tek adam başkanlık sisteminin işe yaramadığı ortaya çıkmıştır. Hızla karar alınacak, deniyordu, alınan karar yok.

-Hazine ve Maliye Baknalığı’ndan gelen haberler var. Sayın Albayrak'ın danışmanları üst düzey büroktlarla mülakatlara giriyormuş. Bu danışmanların mülakatları, McKinsey’in kendilerine verdiği direktifler doğrultusunda yaptığına dair rivayetler var.  

-İktidar artık dışarıda güvenilirliği kalmadığını görüyor. Kendi kendine değiştiremeyeceğine göre uluslararası Amerikan şirketinden yardım isteyerek onun kredibilitesinin arkasına sığınıyor.

-Borçlar artıyor, dediğimde yönetenler ‘borç özel kesimin, artıyorsa geri ödeme kapasitesi var onun için artıyor’ diyordu. Bu son derece tehlikeli bir gidiştir. Bu süreçte millet enflasyon altında inim inim inlerken siz şirketlerin borçlarını milletin sırtına yüklemeye başlarsanız adalet konusunda ciddi sorun ortaya çıkar.

-Bu iş bir an önce Meclis’e gelmelidir. Meclis’te fatura, saray da dahil toplumun her kesimine dağıtılmalıdır.

-Tek adam parti devleti sistemi güven uyandırma konusunda ciddi sorundur. Partili tek adam yüzde 50’yi temsil ediyor. Geri kalan yüzde 50 kendisini dışlanmış hissediyor. Milletin yüzde yüzünü temsil eden tek yer TBMM."

Kaynak : Vişne Haber Ajansı-www.istanbulgercegi.com

ÜYE YORUMLARI

Yorum Yap

Facebook Yorumları