loading
close
SON DAKİKALAR

CHP Sözcüsü Öztrak: Ekonomi damadın eline bırakıldığından beri dikiş tutmuyor

CHP Sözcüsü Öztrak: Ekonomi damadın eline bırakıldığından beri dikiş tutmuyor
Tarih: 03.01.2019 - 12:35
Kategori: Gündem

CHP Sözcüsü Faik Öztrak, MYK toplantısının ardından açıklamada bulundu.

Öztrak'ın açıklamaları şöyle:

"(Enflasyon rakamları) Bu 2002'den sonra başlayan AKP döneminin en yüksek yılllık enflasyonu ama bakana sorarsanız hedefi tutturmuşlar. Bu olsa olsa sarayda içilen efulilerin, badem unuyla pişen yemeklerin yan etkisidir. Türkiye, enflasyonu en yüksek olan 10 ülke arasında girmeyi başardı. 

Üretici enflasyonu yüzde 33,6 oldu. 16 sene sonra bu ülkeye geldiğinden çok daha yüksek bir ÜFE saray tarafından yaşatıldı. Bu bazı sektörlerdeki vergi indirimlerine, zorunlu indirimlere, TÜİK başkan yardıcmısının değişmesine rağmen gerçekleşti. Yüzde 7 denen hedeften yüzde 90 sapmayı ifade ediyor. Bu başarı mı? 

Bu makyajları akanlara göre memurlara emeklilere enflasyon farkı verilecek. Bu hiçbir işe yaramayacak. Mutfaktaki yangın yetmezmiş gibi alışveriş poşetlerini parayla satmaya başladılar. Saray poşet parası toplayıp çevreyi koruyacakmış. Bu iktidar çevreyi korumakta samimiyse önce ihanetten vazgeçecek. Saray yandaşları ülkeyi rant için talan ederken kimse poşet parasının çevreyi korumak için çıkarıldığını bize anlatmasın.  

Vatandaş markete el arabasıyla gidiyor, poşet almıyor. Bir öneride bulunacağım. Çevreyi korumak için 2 yöntem var. Ya kirleteni cezalandırırsınız ya kirletmeyeni ödüllendirirsiniz. 

2018'in sonunda 10. kalkınma planı dönemini de tamamladık. 2014-2018 yıllarını kapsıyor. Erdoğan'ın tek adam olma hülyasının başladığı ve bittiği yıllar. Ekonominin bu noktada gösterdiği performans bu rejimin milletin derdine ne kadar derman olduğunu ortaya koyacaktır. AKP iktidarları millete ne söz vermiş. 2018 sonunda 1.97 kuruş olacaktı dolar. Sapma yüzde 144. Milli gelir 1 trilyon 286 milyar dolar olacak denmiş. 763 milyar dolar olacak diyorlar şimdi. 2018'de 15 bin 996 dolar olacak demişler kişi başı gelir için. 9385'de kalacağını söylüyorlar şimdi. İşsizliği yüzde 2,7'ye indireceğiz demişler işsizlik yüzde 11. Sapma yüzde 57. Tartışmanın, denetimin olmadığı sistem vatandaşa hayır getirmez. Bu rakamlar 2023 hedeflerinin de hayal olduğunu gösteriyor. 

Geçtiğimiz haftalarda sorduğum bir konuyu tekrar gündeme getirmek istiyorum. Orta Vadeli Plana dayanak olması gereken plan ortada yok. 11. plan yok, Meclis'ten geçmedi. Plan olmadan bütçe gayrimeşru doğmuştur.  EYT'ye fırsatçı diyen saraydaki kibir abidesi atanmış bakanlarının emekli maaşlarını almalarının önünü açmıştır. Erdoğan anayasayı bir kez daha çiğnemiştir. Şahsi koltuk hesabı için binanın taşıyıcı kolonlarına balyozla girişenler milletin aşına saldırmaktadır.

Çiftçimiz 2018'de girdi ve ürün fiyatları arasında hiç olmadığı kadar ezilmiştir. 

Saraydan çıkmayan müteahhitlerin tuzu kuru. Adrese teslim ihaleleri almaya devam ediyorlar. Ekonomiyi daha fazla dolarkolik hale getirmeyin, dedik. Saray dolar ve avro üzerinden ihale dağıtmaya devam ediyor.

448,5 milyar dolar olmuş dış borç. Bu 2002'den bu yana gerçekleşen en yüksek oran. Bu 2009 krizinin de üzerinde.

Merkez Bankası'nın her yıl nisanda yapılması gereken olağan genel  kurulu ocak ayına çekilmiş. Öyle anlaşılıyor ki MB'nin 2018 karı Hazine'ye aktarılacak. Sarayın aklına MB finansmanını seçime kullanmak gelmiş. Dün akşam TL'deki hareketliliği beraber izledik. Bunlar geçmişte de denendi, sonunda hüsran olmuştur. Ekonomi damadın eline bırakıldığından beri dikiş tutmuyor. 

Soruyorum, seçimlerden sonra IMF ile anlaşma yapacak mısınız? 

Kibir ittifakı şimdiden evlatlarını yemeye başladı.

İYİ Parti ile müzakereler devam ediyor. Açıklama yapmak zarar verir. 

Binali Yıldırım'ın İBB Başkan adayı olurken aynı zamanda TBMM makamını işgal etmesinin hukuken ne anlama geldiği kamuoyunda yeterince tartışıldı. Sarayı artık kaybetme korkusu iyice sarmıştır. Evdeki bulgurdn olmamanın hesabını yapıyorlar.

Erdoğan seçimelere gidene kadar ekonominin konuşulmasını istemiyor. Seçimlere kadar CHP'yi suçlayacak. Kimse CHP'yi vatan hainliğiyle suçlayamaz. Bunu iddia edenler aynaya bakacaklar."

Kaynak : Vişne Haber Ajansı-www.istanbulgercegi.com

ÜYE YORUMLARI

Yorum Yap

Facebook Yorumları