loading
close
SON DAKİKALAR

CHP Sözcüsü Öztrak: Erdoğan, milletin şehit ve gazilerini de ayırdı

CHP Sözcüsü Öztrak: Erdoğan, milletin şehit ve gazilerini de ayırdı
Tarih: 20.09.2021 - 15:15
Kategori: Siyaset

CHP Genel Başkan Yardımcısı ve Parti Sözcüsü Faik Öztrak, MYK gündemine ilişkin açıklamalarda bulundu.

Faik Öztrak'ın açıklamalarından öne çıkanlar şöyle:

Üzücü bir haber aldık. Önceki dönem milletvekilimiz, Partimizde yöneticilik yapmış arkadaşımız Şahin Mengü’yü yitirdik. Kendisine Allah’tan rahmet, acılı ailesine sabır diliyoruz.

Dün, Cumhuriyetimizin kurucusu, Büyük önderimiz Gazi Mustafa Kemal Atatürk’e, Türkiye Büyük Millet Meclisi tarafından, Gazilik unvanı ve Mareşallik rütbesinin takdiminin, 100. yıl dönümüydü. Büyük Gazi’ye bu unvanın verildiği 19 Eylül tarihini, Gaziler Günü olarak, gururla kutladık.

Milleti bölüp, parçalayan Erdoğan şahsım hükümeti, milletin şehitlerini ve gazilerini de ayırdı. 15 Temmuz’da şehit ve gazi olana ayrı, Yurtdışında şehit ve gazi olana ayrı, Terörle Mücadelede Şehit ve Gazi olana ayrı gözle baktı. Her birine farklı özlük hakları tanıdı.

Cumhuriyet Halk Partisi iktidarında, Şehitler arasında, Gaziler arasında yapılan bu ayrımcılığa son vereceğiz. Gazilerimize ve şehit ailelerimize yaraşan bir yaşamı temin etmek, En öncelikli görevimiz olacak.

Gaziler Günü'nde malul gazilerimize, birer maaş ikramiye vereceğiz. Şeref aylığı alan muharip gazilerimiz arasında, maaş farklarını gidereceğiz.  Şehit ailelerine ve malul gazilere sağlanan, İstihdam olanaklarını genişleteceğiz.

Beceriksiz Erdoğan şahsım hükümeti, Bu yangına su sıkmak yerine, Emevi Camii’nde namaz kılma hülyasıyla, ateş ve barut taşıdı. Açık kapı politikasıyla sınırlarımızı, Şehirlerimizi Peşaver’e çevirdi. 5 milyon Suriyeli artık ülkemizde. Suriyeli sığınmacılar için bugüne kadar, En az 40 milyar dolar harcadık. Türkiye terör örgütlerinin yolgeçen hanına döndü.

Çok büyük insan kayıplarımız oldu. Ankara’da, İstanbul’da, Gaziantep’te, IŞİD ’ın düzenlediği terör eylemlerinde, Yüzlerce yurttaşımızı kaybettik. Yüzlerce ocağa ateş düştü. Sınırın öte tarafında, IŞİD ve PKK’ya karşı yürütülen operasyonlarda, Yüzlerce şehit verdik. Ama bu süreçte özellikle iki şehidimiz var ki, yürek dayanmaz.

İki askerimiz de 2016’da, IŞİD mensubu teröristler tarafından, Yakılarak şehit edildi. Bu caniler askerlerimizi yakma görüntülerini de, Sosyal medyadan paylaştılar. Beceriksiz Erdoğan yönetimi o günlerde, Bu eylemi gerçekleştirenlerden çok eylemi yayımlayan sosyal medyayı hedef aldı. Erdoğan yönetimi beceriksizliğini gizlemek için, Mehmetçiklerimizin şehadetini bir yıl boyunca sakladı.

Bir yıl sonra, O da gizli, saklı şehitlerin ailelerini bilgilendirdiler. Ve bu korkunç olayın üstünü kapatmaya uğraştılar. Ama geçtiğimiz hafta bu ülkede artık çok az gördüğümüz, Önemli bir tarafsız gazetecilik olayına şahit olduk.

Askerlerimizin yakılması fetvasını veren Suriyeli IŞİD mensubunun, çoluğuyla, çocuğuyla beraber Türkiye’de yaşadığı, Bu kişinin, Gaziantep’te kuşçuluk yaptığı ortaya çıktı. Bu şahıs hakkında, açılmış bazı davalar var. Önce tutuklanmış, sonra serbest bırakılmış. Bu kişiyi hangi güç serbest bıraktı? Kim bu IŞİD sever?

Suriye’de ve Irak’ta işgal ettiği toprakları kaybeden IŞİD’ciler, bugün ne yazık ki Gaziantep’te, Kilis’te, Şanlı Urfa’da, Konya’da, Ankara’da, Sakarya ve İstanbul’da yer altında, Uykuya çekildiği herkesin bildiği bir sır. Bunun yarattığı korkunç güvenlik zafiyetinin sorumlusu da, “Her şeyin sorumlusu benim ben!” diyen, Büyük Ortadoğu Projesi'nin Eş Başkanı olduğunu ilan edip, Türkiye’yi, Ortadoğu bataklığına sürükleyen, beceriksiz Erdoğan şahsım hükümetidir.

Genel Başkan Yardımcımız ve Parti Sözcümüz Faik Öztrak MYK gündemini kamuoyuyla paylaşıyor https://t.co/efm7hDXLZJ

— CHP  (@herkesicinCHP) September 20, 2021

 

Kaynak : www.istanbulgercegi.com

ÜYE YORUMLARI

Yorum Yap

Facebook Yorumları