loading
close
SON DAKİKALAR

CHP Sözcüsü Öztrak: Erdoğan'ın sözlerinden öğrendik ki 13 kamu görevlisi başarısız bir kurtarma operasyonunda şehit düşmüş

CHP Sözcüsü Öztrak: Erdoğan'ın sözlerinden öğrendik ki 13 kamu görevlisi başarısız bir kurtarma operasyonunda şehit düşmüş
Tarih: 15.02.2021 - 15:20
Kategori: Siyaset

CHP Genel Başkan Yardımcısı ve Parti Sözcüsü Faik Öztrak MYK toplantısının ardından açıklamalarda bulundu.

Öztrak'ın açıklamaları şöyle: 
"-Dün 13 ocağa kor ateşler düştü. Bölücü terör örgütünün rehin adığı kamu görevlilerimizin durumunu Meclis gündemini defalarca taşıdık. 5 kere sorduk 1 defa yanıt almışız. Şimdi gene görüşme yapacaklarmış. Genel başkanımız ailelerle defalarca görüştü, sıkıntılarını aktardı. Milletvekillerimiz çok sayıda önerge verdi. Erdoğan'ın şahsım hükümetinin neler yaptığını hep öğrenmeye çalıştık. 
Terörle mücadelenin sizi bizi yoktur. Siyasi şovlara, boş tehditlere, kuru sıkılara yer yoktur. Bölücü örgütün rehin aldığı kişilerin tamamı sözde çözüm sürecinde kaçırılmış. Erdoğan'ın Dolmabahçe'de kimin nereye oturacağını A4 kağıda bizzat çizdiği dönemde. O dönemdeki hataların bedelini şehitlerimizin aileleri ödüyor.
-Bölücülük yaparak terörle mücadele edilmez. Herkesin ağzından çıkanları kulakları duyacak. Ülkeyi yönetenler kendi kusurlarını örteyim derken bölücülerin değirmenine su taşımayacak.
AK Parti genel başkanının kongrelerinde izledik. Şarkılar, espriler. AK Parti Genel Başkanı Erdoğan'ın bugün sözlerinden öğrendik ki 13 kamu görevlisi başarısız bir kurtarma operasyonunda şehit düşmüş. Biz CHP olarak ulusal yas ilan edilmesini istiyoruz. Suudi kralı için yas ilan edenler en azından 3 gün yas ilan etmeliler. 
-Dün Mahir Ünal ve sarayın 'Altun' çocuğu milletin aklıyla alay eden açıklamalar yaptılar, kendinize gelin. 13 kişi rehin tutulurken sizler Osman Öcalan'ı TRT'ye çıkarıyordunuz. Daha fazla rezil olmayın, edebinizle susmayı bilin. Şehitleriimizin ailelerine sabır diliyoruz.
-Bir hükümetin öncelikli görevi yurttaşların canını ve sağlığını korumaktır. Erdoğan'ın şahsım hükümet milletin ne canını ne sağlığını koruyor. 184 binleri bulan test sayısı 104 binlere kadar düşürüldü. Salgınla mücadele denerek lokantalar kapatılıyor. Ama AK Parti genel başkanı çalgıı kongreler yapıyor. Salgının artmasına şaşmamak gerekiyor.
-Aşılamada işler yavaş gidiyor. Her gün 1 milyon 100 bin kişiyi aşılayacağız diyenler 100 bin kişiyi aşılayamadı. 
-Erdoğan'ın şahsım hükümeti salgında milleti bir başına bıraktı. 5 maske dağıtamadı. Erdoğan'un şahsım hükümeti vere vere 6,5 milyar verdi. G20 ülkelerin üyleri yandaşları 100 lira verirken yurttaşına bizimki 15 lira verebildi.
Vatandaş bugün perişan. Vatandaş isyan ediyor. 
-Erdoğan'ın şahsım hükümetinde çiftçi de perişan. Çiftçi yemviye, gübre satana, Tarım Kredi Kooperatifleri'ne borçlu. Traktörüne haciz yağıyor. Yozgat'ta bir çiftçi 25 bir traktörüne haciz konunca kalp krizi geçirerek hayatını kaybetti.
-Bugün 2021 ocak ayı bütçe rakamları açıklandı. 21 milyar 943 bin lira faiz ödemesi yapıldı. Tek bir ayda yaılan bu ödeme bu bir rekor. r lira. 
Kayınpeder damat bir olup Merkez Bankası'ndaki 128 milyar doları buhar etti. Merkez Bankası'nın yedek akçeleri tüketildi. 
Ocakta bütçe açığı 24 milyar. Bu da tüm ocak ayları itibariyle en yüksek bütçe açığı.
-Milletin aç olduğunu görmeyen Erdoğan milletin 'Açım' sözünü de duymazlıktan geliyor. 
Bugün de vali hanımefendiye çağırmış, oradan konuşturuyor. Kusura bakmayın ama bu akıllar sarayın iletişim direktörünün aklıysa bunlar işe yaramaz. 
-25 ayın 23'ünde millet işini kaybetmiş. Olan istihdamı da koruyamıyoruz. Ekonominiz iş yaratamıyorsa sorumlusu kim? Elbette Erdoğan'ın şahsım hükümeti. Üniversitelerde bilimsel özerklik rafa kalkmış. Liyakatin yerini sadakat almış.
68 rektörün hiçbir uluslararası yayını, 71'in atıf almış çalışması yok. 28 rektör AK Partili. Erdoğan az sayıda nitelikli üniversitemizi de diğerlerine benzetmeye çalışıyor. 
Sarayın linç makinesi genecik yavrularımızı hedefine koymuş. Uludağ'daki görüntüleri almış Boğaziçililer eğlendi diye servis etmiş. Bu düpedüz alçaklıktır. 
1 milyon 195 bin kişi üniversiteyi bitirdiği halde işsiz. OECD ülkelerinde en çok ev gecine sahip ülke Türkiye. Bu gençlerimizin oranı yüzde 30'a dayanmış durumda. 
-S-400'ler konusunda hesabınızı iyi yapın, demiştik. F35 programından çıkarıldık. Tedarik zincirinden çıkarıldık, 12 miyar dolarlık gelirden olduk. Şimdi şahsım hükümeti kıvranıyor. S-400'leri depoya kaldıracaklar, ABD'den patriot alacaklarmış. 
-Erdoğan ay başını göremeyen millete Ay'ı görün, diyerek 2023'e randevu verdi. Ama evdeki hesap çarşıya uymadı. Uzay Ajansı başkanı gecikmeler yaşanabilir, tedarik zincirinde aksamalar olabilir, dedi. Bürokratı cumhurbaşkanını tevil etmek zorunda kalıyor. 
-Milletimiz Ay'a bak, anayasaya bak diye siyasi cambazlara gereken dersi sandıkta verecektir. 
-Biz bölücü değil birleştirici olacağız, kararları istişareyle alacağız. Ekmeği, işi, aşı büyüteceğiz, ekmeği kardeşce bölüşeceğiz.
-(Kılıçdaroğlu'nun Gara şehitleriyle ilgili PKK demediği sorusu) Bizim terör örgütünün ismini telaffuz etmekte sıkıntımız olmaz. CHP bugüne kadar terör örgütleri karşısında tavizsiz duruş sergilemiştir. Terör örgütünün suikast girişiminde bulunduğu genel başkan CHP genel başkanıdır.
-13 vatandaşımızın bir mağarada katledilmesi çok vahim bir olaydır. En yetkili ağızlar operasyonun başarısız olduğunu itiraf etmiştir. Örgütün adının telaffuz edilmesi örgütün propagandasından başka bir şey değildir. Devlet şu son günlere kadar genellikle 'bölücü terör örgütü' ifadesini kullanmıştır. Neden teröristin değirmenine su taşımamak için. Biz ne kırmızı bültenle aranan terör örgütünün başının kardeşini devlet TV'sine çıkardık ne de mektubunu açıkladık. CHP terörle mücadelenin kalelerinden biridir.
-(Fahrettin Altun'un 'PKK=HDP' sözlerinin parti kapatmaya gidip gidilmeyeceği sorusu) 2015'te çözüm sürecini yeni Türkiye'nin kurulması diye tanımlayan, yanlış yapıyorsunuz diyenleri eleştiren Altun'un bugünkü sözlerini dikkate almıyoruz. Artık güvenlik kaygılarını kaşıyarak seçim kazanamazsınız. Partileri millet açar millet kapatır. 
-(Cahit Özkan'ın 'Yeniden Kuruluş Anayasası' sözleri) Kendileri pişirsinler kendileri yesinler. Bizim derdimiz milletin mutfağındaki boş tencere."
 
Kaynak : www.istanbulgercegi.com

ÜYE YORUMLARI

Yorum Yap

Facebook Yorumları