loading
close
SON DAKİKALAR

CHP Sözcüsü Öztrak: Hatayı şahsım hükümetinin başı Erdoğan yapıyor, özür dilemek bakanlarına düşüyor

CHP Sözcüsü Öztrak: Hatayı şahsım hükümetinin başı Erdoğan yapıyor, özür dilemek bakanlarına düşüyor
Tarih: 01.03.2021 - 14:57
Kategori: Siyaset

CHP Genel Başkan Yardımcısı ve Parti Sözcüsü Faik Öztrak MYK toplantısının ardından açıklamalarda bulundu.

Öztrak'ın açıklamaları şöyle:
"Milletimiz 28 Şubat'ın ne oluğunun farkındadır. Demokrasimize büyük zararlar vermiştir, bugün de vermeye devam etmektedir. Biz CHP olarak tankla, tüfekle yapılan askeri darbelerin de karşısında durduk, mokasenli sivil darbeye de karşı duruyoruz.

Biz millet iradesi üzerinde kurulmak istenen her türlü vesayetin karşısındayız. 

CHP avukat bürolarında değil Kurtuluş Savaşı meydanlarında kuruldu. Biz milletimizle beraber cumhuriyetimizi demokrasiyle taçlandırmaya kararlıyız.

1 yıl önce kahraman mehmetçiklerimiz İdlib'de Rus uçakları tarafından bombalandı. 34 evladımızı yok yere kaybettik. Hükümetin acı vermek o gün de Hatay valisine düşmüştü. Erdoğan'ın şahsım hükümeti ortadan kaybolmuştu. 

6 gün sonra Erdoğan hükümeti mehmetçiklerimizi bombalayanların ayağına gitti. 34 askerimizi şehit eden Rusya Erdoğan ve heyetini kapıda dakikalarca bekletti.

Rus devlet TV'si kronometre çalıştırıp bu anları kayıt altına aldı ardından dünyaya servis etti. Erdoğan Kremlin'de gıkını çıkarmadı. Erdoğan'ın şahsım devletinin alametifarkiası şahsiliktir, keyfiliktir. Dış politikamız şahsileştirmiştir. Bu zihniyet ülkemizi dünyada yalnızlaştırmıştır. Gizli örtülü yürütülen işler milli güvenlik meselesi haline gelmiştir. Gara'da terör örgütü 13 kişiyi canice katletti.

Erdoğan'a 'Trump ile dostluğunu niye kullanmadın' diye sorduk. Öğrendik ki öncelikleri farklıymış Erdoğan'ın. Trump'ın güvenlik uzmanı açıkladı Erdoğan Trump'tn tek bir şey istiyormuş: 'Halkbank soruşturmasını sonlandırın'.

Askerlerimizin başına çuval geçirildiğinde verilmeyen nota İranlı genç (Reza Zarrab) için verildi, hem de iki kez. Bu genç ABD'ye gitti, itirafçı oldu. Orda Halkbank davası açıldı. 

Tek millet diyen Erdoğan Mısırlı Esma için ağlıyor ama aynı Erdoğan Gara'daki şehitlerin ardından gülüyor. 

Vatandaşlarımız bunları evine göndermek için sandığın önüne gelmesini bekliyor. 

Şu Rabia milliyetçiliği icat etmeyi bırakın. Yurttta sulh, cihanda sulh diyen Atatürk milliyetçiliğinin ipine sarılın.

Yılbaşından bu yana doğalgaza 3. kez zam geldi. Karadeniz'de doğalgaz bulundu müjdesinden beri zamlar otomatiğe bağlandı. 

19-29 yaş arasında 5,5 milyon gencimiz ne okulda ne işte. Bir nesli yitiriyoruz. 

Bugün gençler ve aileler çıkacak yüz yüze eğitim kararlarını bekliyor. Bakan yüz yüze eğitimin bugün başlayacağını söyledi, özür diledi sağlık bakanı gibi. Bu iş çocuk oyuncağı mı? Aileler kendilerini nasıl ayarlayacaklar? Okulların açılması için hazırlık yapan esnafın hali ne olacak? 

MEB'in araştırmasına göre 1 milyondan fazla öğrencinin evinde interneti yok. Öğrenciler eğitime ulaşamıyor.  Sınav tarihini de ikide bir değiştiriyorlar. Bakalım bugün hangi kararlar çıkacak? 

Erdoğan'ın şahsım hükümeti eğitimde fırsat eşitliğini bitirdi, 'çocuğum iş sahibi olacak' umudunu da bitirdi. Gençlerin ve ailelerin sesine kulak verin, becereksizliğinizin faturasını gençlere ve ailelere çıkarmayın.

Erdoğan'ın şahsım hükümeti vere vere 53 milyar verdi salgında. Bunun büyük çoğunluğu İşsizlik Fonu'ndan verildi.

ABD 1,9 milyon dolarlık teşvik paketini onayladı. Normalleşme planını açıklayan İngiltere AVM'ler, berberler, kuaförler için 5 milyon pound'luk hibe paketini açıkladı. Esnafını ayakta tutamayan devletler salgında savaşı kaybeden devletler olacak. Bizde esnaflar faiz altında inliyor. Trabzon'da bir esnafımız kapısına 'namuslu şekilde battık' diye afiş astı. Aynı esnaf tek kuruş destek almadık da dedi.

Çiftçi traktörünü satıp Ankara'ya gelmek istiyor, Ankara'ya sokulmuyor. Tarım Bakanı çiftçi rekor gelir elde ediyor, diyebiliyor.

Midenin gurultusu, Sarayın gürültüsüne galip geliyor. 

Bugün 4. çeyrek büyüme rakamları yayınlandı. Türkiye 5,9 büyümüş. 2020'nin tamamında ise büyüme hızı yüzde 1,8 olmuş. Nasıl bir büyüme ise iş vermeyen bir büyüme.

2020'de gerçek isşiz sayımız 10 milyon 273 bine çıkarken gerçek işsizlik oranı yüzde 30 olmuş. Bu niteliksiz bir büyüme. Tüketim ağırlıklı ve iç sektörlere bağlı büyüme.

2020'de bu büyüme milleti işinden etmiş ama para babalarını da abad etmiş. Faiz baronları servetlerine servet katmışlar. Kredilerle şişirilen büyümenin millete faydası yoktur.

2019'un mart ayından itibaren 1128 milyar döviz çarçur edildi. Kaç aydır rezervlerin akıbetini soruyoruz. Bu da er ya da geç ortaya çıkacak. Bu işlemlerin hesabı verilecek.

CHP iktidarında ihracata, üretime dayalı bir büyüme izleyeceğiz. Çalışacağız, üreteceğiz, hep beraber zenginleşeceğiz.

-(Denizli vekili Teoman Sancar'ı istifası) Sayın vekil istifasını açıkladı. İstifa tek taraflı müessese. Nedenleri konusunda istifa mektubunda ne varsa onu biliyoruz.

-(Bakanların özür dilemeleri yeterli mi) Hatayı şahsım hükümetinin başı Erdoğan yapıyor, özür dilemek bakanlarına düşüyor. Erdoğan'ın kibiri o kadar büyük ki miletten özür dilemiyor 'Allah beni affetsin' diyor. Sadece Allah'tan özür diliyor.

-(Fezlekeler ve ara seçim tartışması) TBMM başkanının görüşlerini millete daha açık ifade etmesi gerekiyor. Ne demek fezlekeler gündemi işgal etmemeli. Kendisi vekilleri korumakla yükümlü olduğu makamda oturuyor.

-(PM'de parlamenter sistem sunumu) Sistemle ilgili sunumdu. Partilerin çoğunluğu tek adam rejiminden şikayetçi. Herkes güçlendirilmiş parlamenter sisteme geçişle ilgili mutabakata varmış gözüküyor."

Kaynak : www.istanbulgercegi.com

ÜYE YORUMLARI

Yorum Yap

Facebook Yorumları