loading
close
SON DAKİKALAR

CHP Sözcüsü Öztrak: İlk seçimde iktidara geleceğiz, ülkemize giydirilen deli gömleğini yırtıp atacağız

CHP Sözcüsü Öztrak: İlk seçimde iktidara geleceğiz, ülkemize giydirilen deli gömleğini yırtıp atacağız
Tarih: 28.12.2020 - 15:10
Kategori: Siyaset

CHP Genel Başkan Yardımcısı ve Parti Sözcüsü Faik Öztrak MYK gündemine ilişkin açıklamalarda bulundu.

Öztrak'ın açıklamaları şöyle:
"Ülkemiz ucube saray rejimiyle daha da yönetilemez hale geldi. 2020'de büyük acılar yaşadık. İlk büyük üzüntüyü Elazığ depremini yaşadık, şubat Rus saldırısında 36 mehmetçiğimizi şehit verdik. Erdoğan askerlerimizi şehit eden Putin'in ayağına koşa koşa gitti. Erdoğan çıktı şimdi Putin özü sözü birdir, diye övgüler düzdü.
-Depremlerde 117 yurttaşımız kaybettik 2020'de. 2020'ye damgasını vuran koornavirüs salgını oldu. İlk vaka mart ayında görüldü. Sağlık çalışanlarımız canla başla çalıştı. Saray salgını hiç de iyi yönetemedi. Vaka sayılarına binbir takla attırdı, gerçek boyutu aylarca vatandaşlarımızdan sakladı, bu nedenle binlerce canı yitirdik. Sarayın kibirlisi derhal istifa etmeli dedik, oralı bile oladı.

Aşı konusunda saray son derece kötü yönetim sergiliyor. Dün akşam gelecekti, Çin gümrüğünde korona var, birkaç gün gecikti.

Gelen aşıların uygulamasında adalet çok önemli. İkinci fazı geçmiş 2 aşı var. Astra Zeneca, Pfizer Biontech. Bu aşılardan neden yeteri sayıda alınamadı? Aşıların kayırma olmadan, planlı şekilde yapılması gerekitr. Uyarıyoruz, aşıda torpil tam bir felaket olur Saray yönetimi bedava 5 maske bile dağıtamadı. Esnafa 40 gün bakamadı. 

Dünya, bazı iş kollarında faaliyetleri duduruyor. Ülkeler işletmelerin salgının ardından hızla ayağa kalkmalarını sağlamak için vatandaşlarına karşılıksız ücret ödüyorlar. Bizde ise destek yerine IBAN gönderip bağış topladı.

Milletin banakalara borcu 2,8 trilyon liraydı, bu 3 milyarı geçti. 

Son 1 yılda 2 milyon 266 bin kişi artarak 10 milyon 249 bin kişiye ulaşmış eylül ayında. 12 milyon toplamda işsizimiz var. TÜİK işsizlik azalıyor, diyor. İş umudunu keseni işsizden saymıyor çünkü. 

(Hamza Yerlkaya'nın) Sahte diplomaya AK Parti başkanvekilleri Meclis kürsüsünden sahip çıktı. Böyle bir çürümüşlük, böyle bir kokuşmuşluk cumhuriyet tarihinde görülmedi.

Bir sağlık çalışanı 'o kadar önümü göremiyorum ki araba çarpsa gözüm arkada kalmaz' diyor. 

Asgari ücret görüşmeleri bugün sonuçlandı. CHP olarak 'asgari ücretten gelir vergisi alınmamalı, net 3 bin 100 TL olmalı' dedik. Saray hükümeti 2 bin 825 TL olarak açıkladı. Vergiden de vazgeçmedi. Bu zulümdür. 2517 TL 4 kişilik bir ailenin açlık sınırıdır.  

İnsanlarımız kirasını, faturalarını, eğitim, sağlık masraflarını nasıl ödeyecekler, düşünüyor musunuz? 

5 müteahhidin milyonlarca dolarlık borcunu affediyorsunuz, asgari ücretliden neden vergi alıyorsunuz? 

Genel başkanlarımız belediye başkanlarımıza net 3 bin 100 TL verip veremeyeceklerini sordu, belediyelerimiz inceledi. Belediyelerimiz 3 bin 100 TL verme kararı aldılar. Belediyeler de kamu kurumu. Bu tercih meselesidir. Hükümet neden yapmıyor? 

Bu yönetim 2020'de milli paramızı pul etti. MB'nin 128 milyar dolar rezervini har vurup harman savurdu. Faizcilere istediklerini veren saray işçilere 3 bin 100 TL veremedi. 

Bugün öğrendik ki kasımda net rezerv bilançomuz 49 milyar dolar açık veriyor. Kayınpeder damat birlikte döviz rezervlerini tükettiler, Merkez Bankasını borçlandırdılar. 

Sarayın kibirlisi çıkmış 'benim alanım ekonomi' diyor. Fıkra gibi. Bir de alanı ekonomi olmasa ne  olurdu kim bilir. 
Madem yılın sonunda tefecilerin istedikleri faiz artışını verecektiniz, milletin 128 milyar dolarını kime yedirdiniz?  Milli gelir 700 milyar doların altında kalabilir. 2023 hedeflerin bahsediyor hala sarayın kibirlisi. 
Bundan 10 yıl önce 2023'te 25 bin dolar kişi başı gelir vadettiniz. Şimdi inşallah 10 bin dolar olur, diyorsunuz. 
 
Erdoğan 2023'te ilk 10 ekonomi arasına gireceğiz, diyordu. Ülkemiz ilk 20'den düşecek gelecek yıl. 
Ülkeyi yönetenler açık hükme rağmen AİHM kararları bizi bağlamaz, diyor. Anayasanın, hukukun, basın özgürlüğünün askıda olduğu yerde milletimize askıda ekmek kalıyor. 
Milletimiz dört gözle sandığı bekliyor. Önümüzdeki ilk seçimde iktidara geleceğiz. Ülkemize giydirilen deli gömleğini yırtıp atacağız. 
Biz ülkemize ve milletimize güveniyoruz, kendimize güveniyoruz. 
2021 bu yönetimden kurtulmanın yılı olacak.
-(Bir CHP'li vekilin Pınar Gültekin'in ailesini arayarak davadan vazgeçmesini söylediği iddiası) CHP olarak bu tür olaylar karşısında hiçbir taviz vermeyiz. Bu iddialar mesnetsizse gerekli her türlü takibi yaparız. Milletvekili arkadaşımız açıklamasını yapmıştır. CHP'li vekilimiz, 'Taziyede bulunmak için aileyi aradım. Toplam 1,5 dakika konuştum. Bu iddialar kanıtlanırsa istifa ederim' diyor. 
-Millet sosyal medyadan bile birbirlerinin yeni yılını kutlamasını istemesin istiyorlar. İnsanların yaşam biçimine müdahale etmekten vazgeçsinler. 
(Yusuf Kaplan'ın İslami derneklerin çalışmalarıyla ilgili Süleyman Soylu'dan güvence aldığını açıklaması) Yandaşa kayyum yok ama muhalefet eden herkese kayyum getirebiliriz diyorlar. İçişleri bakanı mı güvencesini veriyor bu işin. Bu yasa STK'ları susturma yasasıdır.  
-Anayasaya aykırı olan, vatandaşın özgürlüğünü kısıtlayan her türlü yasal düzenlemeyi AYM'ye götürürüz. 
-(İBB'nin eski yönetimlerinin usulsüzlüklere ilişkin müfettiş görevlendirilmesi) Belediyelerimizin kendilerinden önceki 
-Geçtiğimiz hafta Erdoğan CHP'lilerin AK Parti'yi kapatmak istediğini söylemişti, bunu kim söyledi bizim partimizden hala açıklamasını bekliyoruz."
 
Kaynak : www.istanbulgercegi.com

ÜYE YORUMLARI

Yorum Yap

Facebook Yorumları