loading
close
SON DAKİKALAR

CHP Sözcüsü Öztrak: Kaçak olan yapının salonlarında adli yıl açılışı nasıl yapılacak? Hukuk insanlarının hukuksuzluğa çanak tutması vahimdir

CHP Sözcüsü Öztrak: Kaçak olan yapının salonlarında adli yıl açılışı nasıl yapılacak? Hukuk insanlarının hukuksuzluğa çanak tutması vahimdir
Tarih: 20.08.2019 - 14:25
Kategori: Siyaset

CHP Genel Başkan Yardımcısı ve Parti Sözcüsü Faik Öztrak CHP Genel Merkezi'nde açıklamalarda bulundu.

Öztrak'ın açıklamaları şöyle:

"İzmir'de çıkan yangınlarda ormanlarla birlikte canımız yanıyor. İktidar büyükşehir belediye başkanımızın çağrısına uymalı ağaç dikme seferberliği başlamalıdıır.

-Körfez depreminin üzerinden 20 yıl geçti. Gerekli derslerin alındığını söylemek mümkün değil. Şehirlerimiz hazır değil. İktidar kadrolarının çeyrek asırdır yönettiği İstanbul bunların başında geliyor. Önemli altyapı eksiklikleriin olduğu, yandaşların kupon arazileri devşirip talan ettiği İstanbul'u yurttaşlar onların elinden alıp CHP'ye emanet etti.

14 Ağustos'ta AK Parti 18. yıl dönümünü kutladı. Kutluyoruz. Her doğum gününde değerlendirme yapılır. AK Parti 'dün bitti, geçti, bugün yeni bir gün' diyerek geçmişi silmeye çalıştı. Bazı AK Partililer de 'AK Parti ömrünü tamamladı' dedi. Bazı AK Partilerinin partilerini kambur olarak görmeye başladılar. Reddi miras yapıp günahlarını temize çıkaracaklarını düşünüyorlar. İktidara gelir gelmez 1 Mart tezkeresinin gündeme getirdi. 

BOP eşbaşkanı olmakla övünene Erdoğan bununla kalmadı, Sınırdaki mayınların İsrail tarafından temizlenmesi için arazileri vermeye kalktı. CHP yargıya götürdü. Bu 2 olay bile güçlü meclisin önemini göstermiştir. BOP eşbaşkanı kendisini denetleyen kurumları sevemedi, diğer kurumlardan kurtulmaya çalıtı. 

FETÖ'ye ne istedilerse verdiler. 2004'te FETÖ yapılanmasının nasıl tehdit olduğu ortaya kondu, kulaklarının üstüne yattılar. Kozmik Odaya soktular. Masum insanların hayatları kumpas davalarıyla karartıldı. Orduyu terör örgütü elemanlarıyla dolsurdular. Sayelerinde 21 yy.da darbe girişimi gördük. Allah affetsin diyerek içinden çıkmaya çalıştılar.

Başka neler yaptılar... Bölücü örgütle masaya oturdular, Esad Esed oldu. Emevi Camii'nde namaz kılacağız dediler, terörist dedikleri PYD himayesinde Süleyman Şah Türbesini kurtarmaya kalktılar. Sınırlarımız terör yuvası haline geldi. BOP eşbaşkanı ABD ile sınırımızda güvenli bölge kurmaya hazırlanıyor. Meclis'e bilgi verilmiyor. Koordinasyon merkezi neden operasyon bölgesinde değil Türkiye topraklarında kuruluyor. BOP eş başkanı kimin değirmenine su taşıyor?

Hukuk devletini bitirdiler. Hukukun üstünlüğü endeksinde 50 sıra birden geriledik. 

17 yılın vebali bunlarla da sınırlı değil. Özelleştirme diyerek 62 milyar kamu varlığını sattılar. Ellerinde bir şey kalmayınca Hazine mallarını satışa çıkarmaya çalıştılar yetmedi tank palet fabrikasını satmaya kalktılar. Seçim öncesi geri adım attılar şimdi kamu kurumu üzerinden yapıyorlar. Cumhurbaşkanı kararnamesiyle düzenleme yapmışlar. Kararname neden milletten gizleniyor. Bugün grup başkan vekilimiz Engin Özkoç, vekillerimiz, PM üyelerimiz Adapazarı Kent Meydanı'nda oturma eylemi başlatıyor. 

Satacak bir şey kalmayınca kefen parasına İhtiyat Akçesi'ne el koydular. 

17 yıldır ülkemizin doğası, derleri, ormanları rant için talan edildi.

Ülkenin dış borcu bunlar iktidara geldiğinde 130 milyar dolardı. Şimdi 453 milyar dolara çıktı. 

Bunlar geldiğinde ekonomi krizin yaralarını sarıyordu şimdi işsizlik arttı. Arkalarında bir yıkım bırakıyorlar. 

AK Parti'nin 18. kuruluş yıl dönümünde ülkemizde ne adalet var, ne kalkınma. Hazırladıkları filmi de gördük ortada parti kalmamış. Tek adam ve ailesi görüntüsü var. 

Bu ehliyetsiz kişiler çıkmış ekonomi şahlanışa geçti diye laflar ediyorlar. Ekonomi şahlandıysa milletimiz neden bunu hissetmiyor?

Ekonomi iyi gidiyor da neden memura 3,3+3 teklifinde bulundu? MB neden çıkardığı karşılık kararıyla bankaları kredi açmaya zorluyor?

TÜİK mayıs işsizlik rakamlarını açıkladı. İşsizlik 2005'ten bu yana en yüksek seviyede. 1 milyon 21 bin işsiz arttı. İşsiz sayısı 8 milyona dayandı. 6 aydır işsizlerin artışı 1 milyonun üstünde. İşsizlik giderek kronik hal alıyor. 

Şahlanışa geçen ekonomi değil, işsizlik ve saray sosyetesi. Dün benzine motorine zam geldi. Bugün hazirandan sonra çay bir kere daha yüzde 15 zamlandı. 

Sanayi üretimi 1 yıldır her ay düşüyor. Saraya ve damada soruyoruz bu mu şahlanma? Ya rakam okumayı bilmiyorsunuz ya da milletle alay ediyorsunuz. Dağılan bütçeyi ihtyiat akçesine el koyarak toparlamaya çalışıyorlar.

Hülkümet derhal TBMM'yi toplantıya çağırmalı.

Beştepe'deki saray kanunsuzluğun simgesi olmuştur. Sarayın kaçak yapıldığını Danıştay oy birliğiyle kabul etti. Kaçak olan yapının salonlarında adli yıl açılışı nasıl yapılacak? Hukuk insanlarının hukuksuzluğa çanak tutması vahimdir.

(MHP'li Semih Yalçın'ın CHP'nin kayyum atamalarıyla ilgili açıklamasına tepkisi) Adam yerine koyup cevap vermek istemiyorum. Belediye başkanları 5 ay önce adli sicil kaydından geçtiler, YSK'den geçer aldılar. 5 ay sonra ne oldu da el çektiriyorsunuz? Sandıktan çıkanlara el çektiriyorsanız el çektirirken kesinleşmiş yargı kararlarıyla yapılıyor olması demokratik ülkeye yakışandır.

(Selim Temurci'nin başkanlıkla ilgili pişmanım sözleri) Son pişmanlık fayda etmez. Tek adam parti devletinin hızla diktatörlüğe evrileceğini referandumdan önce-sonra defalarca gündeme getirdik.

Bizim yaptığımız demokrasiye, sandığa sahip çıkmaktır."

ÜYE YORUMLARI

Yorum Yap

Facebook Yorumları