loading
close
SON DAKİKALAR

CHP Sözcüsü Öztrak: McKinsey ile olan çalışma IMF’den beter, ekonomi yönetimi vesayet altına alınıyor

CHP Sözcüsü Öztrak: McKinsey ile olan çalışma IMF’den beter, ekonomi yönetimi vesayet altına alınıyor
Tarih: 29.09.2018 - 13:55
Kategori: Gündem

CHP Genel Başkan Yardımcısı ve Parti Sözcüsü Faik Öztrak, ekonomiye ilişkin açıklamalarda bulundu.

CHP’nin 3 günlük kampa girdiği Bolu Abant’ta basın açıklaması yapan Öztrak, ekonominin ABD’li McKinsey şirketine emanet edilmesini eleştirdi. Öztrak, “Bu projeden bir an önce vazgeçilmeli” dedi.

Öztrak’ın açıklamaları şöyle:

"(Ekonominin McKinsey'e emanet edilmesi) Devlet hazinesinin en mahrem noktalarını görecek. AKP döneminde orduda bir kozmik oda vakası yaşamıştık şimdi de Türk maliyesinde bir kozmik oda vakası yaşamak üzereyiz. Bu şirkete bu görev verilirken ihale yapıldı mı? Yoksa AKP'nin huy edindiği adrese teslim ihalelerden biri mi? Ve ne kadar ödenmiştir?

-İstanbul Bosası'nın bir sayfası var. Vakıflar Bankası'nın sermaye benzeri borçlanma aracına ilişkin ve Halk Bankası'nın kağıt ihracı var. Bu kağıtlar kime satılmış. Nitelikli yatırımcı yazıyor. Kim bu nitelikli yatırımcı? Bunun aslında işsizlik fonu olduğu konuşuluyor. İşsizlik fonununda bu bedelleri hazine kağıtlarıyla ödediği söyleniyor. Bu dolanbaçlı yollardan bu bankanların özel kredilerle ilgili yapacakları operasyonlarda kullanacakları devlet kağıtları buradan aldıklarını gösteriyor. Eğer bu yapılıyorsa bugüne kadar söylediğimiz özel kesimin borcunun kamunun borcu olma operasyonu gerçekleşmeye başlamış demektir. Yetkililer bu konularda milleti aydınlatmalı.

-Geçtiğimiz hafta da konkordatolar devam etti. Yemek firmasının bile konkordato ilan etmek zorunda kalması TL'deki harretketlerin n kadar gerçeği yansıtmadığını gösterdiğini düşünüyorum.

-Faiz artmaya devam etti. Bu ülkenin güven sorununu çözecek bir programı ortaya koyamazsanız bu sıkıntı giderek artacak. Bu kriz aslında 6 ayda çözülür. Tek adamın mevcut yaklaşımıyla 6 yıldan önce çözümü mümkün değil. OVP'ye bakınca da görürsünüz. Bir an önce ekonomide gereken önlemler alınmalı. Ta krizin başında genel başkanımızın açıkladığı 13 maddeye baksınlar ne yapılması gerektiğini açıkça göreceklerdir.

-McKinsey ile olan çalışma IMF’den beter. McKinsey’in yönetiminde Türkiye yok ama IMF’nin yönetiminde var. IMF, ortağı olduğumuz bir kuruluş, söz hakımız var. McKinsey ileride ‘bu rakamlarda sorun var’ dediğinde sıkıntı çıkacak. 

Türk bürokrasisinin yabancı bir kuruluşa denetlenmesi, programının yabancı bir kuruluşa yaptırılması yerli ve millilik sözlerini ağızlarından düşürmeyen yönetimin ne kadar yerli ve ne kadar milli olduğunu açık seçik ortaya koymaktadır.

McKinsey, denetleme yapacak, hedefe bakacak, ‘tutturulabilir değil’ diyecek, politika belirleyecek. Türkiye ekonomi yönetiminin vesayet altına alınmasıdır bu. Bu projeden bir an önce vazgeçilmeli. Bu işleri denetleyecek bir sürü yerli firma var onlarla çalışın. ‘TL’deki oynamanın nedeni ABD yaptırımları’ derken Türkiye’nin programını ABD firmasına teslim ediyorsunuz. Buna ‘Bu ne perhiz, bu ne lahana turşusu’ derler."

 

Kaynak : Vişne Haber Ajansı-www.istanbulgercegi.com

ÜYE YORUMLARI

Yorum Yap

Facebook Yorumları