loading
close
SON DAKİKALAR

CHP Sözcüsü Öztrak: Milletin hakemliğine gitmeye ihtiyaç bugün en üst seviyededir

CHP Sözcüsü Öztrak: Milletin hakemliğine gitmeye ihtiyaç bugün en üst seviyededir
Tarih: 09.08.2021 - 14:55
Kategori: Siyaset

CHP Genel Başkan Yardımcısı ve Parti Sözcüsü Faik Öztrak MYK toplantısının ardından açıklamalarda bulundu.

Öztrak'ın açıklamaları şöyle:
"Son 2 haftada her türlü canlıya ev sahipliği yapan ormanlarımız alevlere teslim oldu. Daha doğrusu liyakatsizlikle, sorumsuzlukla alevlere teslim edildi. Uzun vadeli bir yangın önleme stratejisi hazırlanmamış.

Bölgemizdeki diğer ülkeler yangın söndürme işini yandaşlara ihale edilecek ticari bir iş olarak değil kamu görevi olarka ele almışlar. Kendilerine ait filoları devlet bünyesinde hazır etmişler. Bizimkiler ise kişisel egolar devlet aklını önüne geçmiş. Tarım ve Orman Bakanı ihale şartnamesiyle oynamış. Yangınla mücadele eden THK'nın Ateş Kuşlarını 5 damacana eksik su atıyor diye söndürme ihalelerine sokmamış. Uçakları çürümeye terketmiş. Erdoğan hükümetleri kendi itibarlarını parlatmak için 13 uçak alırken THK'yı borca batırıp malını, mülkünü yandaşlara peşkeş çekmişler.

Sonuç karşımızdaki korkunç bilanço: 20 yılda yanan orman alanı 10 günde yandı. 

Erdoğan hükümetleri için ilk kurtarılacak şey cakaları. Beceriksizlikleri nedeniyle yangın kontrolden çıktı ama Türkiye'ye yardım yazan herkesi suçlu ilan ettiler.

Yangının hemen başında 'envanterimizde yangın söndürme uçağımız yok' diyen kifayetsiz Tarım ve Orman Bakanı dün çıktı 'Yunanistan'a uçak göndermeyi değerlendiriyoruz' dedi. Herhalde milletin aklıyla alay ediyor. Son marifetleri de gönüllüleri yangın bölgelerine sokmamak. Binlerce gönüllü yurttaşımız tırnağıyla toprak kazdı, avuçlarıyla su taşıdı. Kahraman evladımız Şahin Akdemir'i alevlere kurban verdik. Gönüllülerimizin hepsine teşeşkkür ederiz. Erdoğan yasak getiriyor. Kendi yetersizlikleri anlaşılmasın diye.

Yangında yaşamını yitiren yurttaşlarımıza rahmet, ailelerine sabır diliyoruz. 

Erdoğan şahsım hükümeti elinde gün geçmiyor ki yeni bir skandal patlamasın. 

Ormanın dirisine saygısı olmayanların ölüsüne de saygısı olmaz. Yanan ormanların imara açılmaması için azami gayreti göstermeliyiz. 

Takipte olacağımız diğer husus zararların eksiksiz tazmini. Kim yangında ne kaybettiyse kendilerine tastamam geri verilmesi gerekir.

Demografik yapının değişmemesi için Muğla'nın köylerindeki ve Toroslar'daki yurttaşlarımızı ata yurdunda tutmak için her türlü tedbir alınmalı.

Yangın nedeniyle otel rezevasyonlarında önemli iptaller var. Belediye başkanlarımızın ricası şu: Yardım göndermeyin, tatil rezervasyonlarınızı iptal etmeyin.

Ormanlık alanlarımızın talan edilmesine asla müsaade etmeyeceğiz.

Ranta, betona dayalı büyüme modelini değiştireceğiz. Paris İklim Anlaşması'na taraf olma konusunda gereken iradeyi göstereceğiz.

İklim değişikliğini sadece orman varlığı için değil gıda güvenliğimiz için de risk olarak görüyoruz. Bu sene ciddi bir kuraklıkla karşı karşıyayız. Arpada verim kaybının yüzde 50'den fazla olacağı tahmin ediliyor. 

Erdoğan 2, yıldır ülkeyi yönetiyor ama Güneydoğu Anadolu Projesi hala bitmedi. Konya Ovası Projesi de evlere şenlik. Konyalı çiftçilerin çoğu su bekliyor.

Erdoğan hükümetlerinin 20 yıldır yaptıkları tercihlere bakın. Varsa yoksa cukka, rant, şatafat.

Milletin sesini duysalardı Tarım Kredi Kooperatifi çiftçilerin traktörlerini bağlamaz, haciz göndermezdi. 

Erdoğan sarayından milletin sesini duysaydı fındık üreticisini kartellere ezdirmezdi. Üretici bezdi. 

Hükümetin başı, bakanları, vekilleri temmuz ayında ekonomimiz uçacak, diyorlardı. Ekonomi uçmadı ama fiyatlar uçtu. Enflasyonda en üst sıralara yerleştik.

Temmuzda Hazine'nin nakit açığı 67,9 milyar lirayla rekor kırdı. Temmuzda faiz harcamaları da 27,1 lirayla o da rekor kırmış. Erdoğan faize karşıydı ama faiz lobileri onun döneminde abad oldu.

Kayınpeder damat bir oldular ekonomideki en büyük günahı işlediler kendi vatandaşlarından da dolarla borç aldılar. 

Milletin 128 milyar dolarını buharlaştırdılar. Beyefendi MB'ye faiz indirin mesajı verdim, diyor. Banka dediğinizi yapmazsa başkanı görevden mi alacaksınız? 

Finans üstadı hızını alamamış, mülteci almaya devam edeceklerini söylemiş. Finanstan anladıkları tek şey para tahsil etmek. Sınırlarımızın hali ortada. 

Sınırdan Afgan erkeklerinden oluşan taburlar ellerinde çanta bile olmadan akın akın geçiyor, ülkeyi istila ediyor. Taliban ele geçirdikleri yerlerde hapishaneleri boşaltıyor. Yarın öbür gün bu hapishane kaçkınları bizim şehirlerimize dayandığında ne yapacaksınız? Daha 1 hafta önce İletişim Başkanı 'Türkiye kimsenin bekleme odası değil' demişti. Dışişleri Bakanlığı, 'yeni bir göç krizine izin verilmeyecek' diye söz veriyordu. Devletin kurumları başka, Erdoğan başka konuşuyor. Erdoğan mültecileri almaya devam edeceğiz, diyor. Devlet Erdoğan'ın ABD ile kapalı kapılar ardında ne konuştuğunu bilmiyor. Konuşulanları bir Erdoğan bir de Kavakçı'nın kızı biliyor.

Erdoğan-ABD ile bir olmuş kontrolsüz göç akınını kabul etmiş, teşvik ediyor.

Sınırlarımız kevgire dönmüş, Milli Savunma Bakanı 'Kabil Havaalanı'nın işletmesiyle ilgili görüşmeler sürüyor' diyor. Mehmetçik ne zamandır başkasının havalimanlarını işletir oldu. Bu millet mehmetçiğine sınırda ihtiyaç duyuyor. Kabil'de egemen güçlerin taşeronluğuna soyunmuşsunuz.

Gürbüz Afgan erkekleri kaçıp İstanbul'a gelecek, benim mehmetçiğim Afganistan Havalimanı'nı savunmak için Kabil'e gidecek. Bu millet bu çirkin becayişi kabul etmez. Kendinize gelin.

Ülkemizde gayri resmi rakamlara göre 5 milyon Suriyeli var. Bunun üstüneyüz binlerce Afgan gelirse bu terazi bu sikleti çekmez.

Madem bu ülke güçlü bir ülke, madem bu işin finansmanını biliyorsunuz yapacağınız bellidir. 3-5 milyar avroyu biz Avrupa'ya verelim, milyonlarca Suriyeliyi, Afganlıyı oraya gönderelim.

Sabah akşam beka diyen Bahçeli'ye sormuyoruz ortağınız beka meselesinde milletimizi sırtından hançerliyor sizden gık çıkmıyor. Buna sessiz kalmak suça iştiraktir. Buna sessiz kalan milliyetçiyim diyemez. 

Millet ihanet edenleri ve işbirlikçilerini paket yapıp tarihin tozlu sayfalarına göndermeyi iyi bilir.

Salgın sağlığımızı tehdit etmeye devam ediyor. Günlük vefat sayıları 100'ün üstüne çıktı. Rakamlar aşıda geri kadlığımızı gösteriyor. Okullar açılmasına yakın Milli Eğitim Bakanı istifa etti. Neyi eksik bıraktı, neler yaptırılmadı. Gelen bakan açıklamalıdır. 

Türkiye'nin bu eğitim dönemini kaybetme lüksü yok. Öğretmen ve personelin aşılanmasında sıkıntı varsa giderilmeli.

Salgın varyantlarda hız kazandı. Ülkeler arasında veri paylaşımına ihtiyaç var. Suudi Arabistan umre vazifesini yerine getirmek isteyen vatandaşlarımızı almayacağını açıkladı. İngiltere ülkemizi kırmızı listede tutmaya devam ediyor. Gerekçe dünya standartlarında veri paylaşımı yapılmaması.

TÜİK ölüm istatistiklerini bir türlü yayınlamadı. Dünya salgın verilerimizi kuşkuyla değerlendiriyor. 

Sağlık Bakanına da Erdoğan şahsım hükümetine de güven kalmadı.

Burhan Kuzu hakkında bazı iddialar gündeme geldi. Şahitler de ortada. Burhan Kuzu kimin üzerinden kimin aracaılığıyla iş takip etmiş danışmanı açıkladı. Yürekli bir savcı bekliyoruz. Bugün milletin hakemliğine gitmeye ihtiyaç en üst seviyededir.

İşsizlerimizin sayıdı 101 ülkenin nüfusundan fazla. Üretici ve tüketici fiyatları arasındaki makas görmediğimiz şekilde açılmış vaziyette. 

(CHP'nin adaylık çin Mehmet Şimşek'le görüştüğü iddiası) İddianın ortaya atıldığı kanal CNN Türk, soruyu soran da havuz medyası. Saraydan ellerine kendilerinin çalıp kendilerinin oynayacağı bir senaryo verilmiş. Yeni bir suni gündem harekatı başlatmaya çalışıyorlar. Allah akıl fikr versin."

Kaynak : www.istanbulgercegi.com

ÜYE YORUMLARI

Yorum Yap

Facebook Yorumları