loading
close
SON DAKİKALAR

CHP Sözcüsü Öztrak: Milletin yaşadığı işsizlikle TÜİK'in açıkladığı işsizlik arasında korkunç bir uçurum var

CHP Sözcüsü Öztrak: Milletin yaşadığı işsizlikle TÜİK'in açıkladığı işsizlik arasında korkunç bir uçurum var
Tarih: 11.01.2021 - 15:02
Kategori: Siyaset

CHP Genel Başkan Yardımcısı ve Parti Sözcüsü Faik Öztrak MYK toplantısının ardından açıklamalarda bulundu.

Öztrak'ın açıklamaları şöyle:
"2020'de gazetecilerimiz ciddi baskılarla karşı karşıya kaldı. 68 gazeteci yeni yıla cezaevinde girdi. 78 gazeteci gözaltına alındı, 25'i tutuklandı. TV ekranları RTÜK tarafından karartıldı, sarayın istediği yayın yapmayan kanalların ilanları kesildi. Bir TV kanalı 26 gün yayında kalabildi.
Damat sosyal medya üzerinden istifa etti. Basının büyük kısmı saraydan icazet çıkmayınca bu haberi veremedi.
Sarayın kibirlisi çıktı dün 'basın özgürlüğünden vazgeçmeyin' dedi. Tam bir kara mizah.

Genel başkanımız dün medya özgürlüğü için asgari 10 koşulu açıkladı. Demorasiyi içine hiçbir zaman sindiremeyen siyasetçiler demokrasiye darbe indiriyorlar. ABD popülist bir siyasetçinin ne kadar ileri gidebileceğini gösterdi.
Son 10 yılda dünyada popülist siyaset kutuplaştırdı.
Cumhurbaşkanlığı koltuğunda oturan AK Parti genel başkanının birine hakaret etmediği tek bir gün geçmiyor. Gazetecileri, Nobel sahibi edebiyatçıları, soğan deposu sahiplerini, doları olanları, referandumda hayır diyenleri terörist ilan etti. Şimdi de rektör atamasına tepki gösteren öğrencileri terörist ilan etti.

Milletin en az yarısına terörist iftirası atan kim? Anayasaya göre hukukun üstünlüğüne bağlı kalacağına, görevini tarafsızlıkla yerine getireceğine namusu ve şerefi üzerine yemin eden  AK Parti genel başkanı olan cumhurbaşkanı, partisinin kongresine katılıyor, muhalefet liderlerine ağzına geleni söylüyor, sözde cumhurbaşkanı denince alınıyor. Madem partili cumhurbaşkanlığı istiyordunuz cumhurbaşkanlığı yemininin de değiştirecektiniz.

Dert belli, zehirli dillerini artıracaklar, aç milletin midesinin gurultusunu bastıracaklar. Bu mümkün mü? Esnafa, günde 39 TL'ye mahkum ettiğiniz işçiye, enflasyona ezdirdiğiniz emekliye, yaşı 65 olduğu için temizliğe giden kadına ne faydası var?

Saray halk ekmek büfelerini engellemek için elinden geleni ardına koymuyor. Çiftçiler perişan, Samsunlu işçi 'ben dahil her şeyim icralık' diye bağırıyor.
Vere vere esnafa günlük 33 TL vermeyi kabul ettiler, o da bizim zorumuzla. Onu da herkese vermediler. Günde 33 TL neye yeter?

Ekim ayı isşzilik verileri açıklandı. 826 bin yurttaşımız işini kaybetmiş son bir yılda. Salgından çok önce millet işini kaybetmişti. TÜİK iş arama umudunu kaybedenleri işsizden saymıyor. 2 milyon 763 bin kişi artarak 10 milyon 513 bini bulmuş işsiz sayısı. Gerçek işsizlik oranı 1 yılda yüzde 29,3'e sıçramış. Milletin yaşadığı işsizlikle TÜİK'in açıkladığı işsizlik arasında korkunç bir uçurum var.

(Erdoğan ve Saad Hariri'nin görşmesine ilişkin fotoğrafı göstererek) Bu fotoğrafta tek kuruş borcu olmadan, kasasında milyarlar varken, Telekom'u soyan Lübnanlı Hariri ailesinin bir ferdi var. Bu aile, temettü gelirini Lübnan'a kaçırdı, bizim bankalara kredi borcu taktı, kaçıp gitti.  Türk Telekom'un milli haklarını korumakla yükümlü yönetimi hepsi bugün Beştepe'de. Bugün en düşük internet hızına sahip ülkelerinden biriysek sebebi bu vurgundur. Sorumlusu da saraydır. Hariri, saraya vurgunu ödemek için mi gelmiştir? Tüyü bitmedik yetimin hakkı geri istenmiş midir? Beyefendi Telekom üzerinden milyarlarca vurgun yapan bu adamla nasıl masaya oturabildiniz?

2023 hedeflerini tutturacaklarmış. Palavranın bu kadarı da fazla. 2023'de ilk 10 ekonomi arasına girmekti. 2020'de ilk 20 ekonomi arasından düşme riskiyle karşı karşıya getirdiniz. 2 yıl içinde 2 yıl içinde en büyük 10 ekonomi arasına nasıl sokacaksınız?
Kişi başına gelir 8 bin dolar. 2 yılda 25 bin dolara nasıl çıkaracaksınız, işsizliği 2 yılda yüzde 5'e nasıl indireceksiniz? 2023 hedefleri öldü, adı kaldı. Söyle yalanı, bulunur inanı diyorlar. 

Bazı ülkelerde nüfusun aşılanan kısmı yüzde 20'lere ulaştı. Bizde daha başlamadı. Tüm testlerden geçmiş, 3. fazı tamamlanmış aşılardan Türkiye'ye gelen yok. Aşının etkinliği konusundaki rakamlar birbirinden çok farklı. Kaybedilen her gün can kaybımız da ekonomik kayıplarımız da artıyor. 2021'de Millet İttifakı ortaklarımızla hukuku, demokrasiyi ayağa kaldırmaya hazırız. Herkes açıkça görüyor: Ülkemizin kaybecek zamanı yok. Bu ucube sistem ceplerimizi boşaltıyor. Parlamenter demokrasiyi yeniden kurmamız gerekiyor. Milletimiz yapılanları görüyor. İlk sandıkta otu vermek için bekliyor.

(Bahçeli'nin açıklamaları) Bahçeli'nin partimiz hakkında hezeyan içinde sarfedilmiş sözlerini ciddi almayı, ipe sapa gelmez değerlendirmelere cevap vermeyi doğru bulmuyorum.

(AKP'nin ittifak görüşmeleri) Herkes istediği partiyle görüşmekte özgürdür. Merak ediyorum rekor işsizlik, boş tencereler, arşa ulaşan borçlar, çiftçinin haczedilen tarlası görüşülüyor mu? Koltuğu korumak için formül arama toplantılarıysa millete bir yararı yoktur.
(İbrahim Kalın'ın 'seçimi gerektirecek kriz yok' sözleri) Saray sosyetesinin milletin halini görmediklerinin e n güzel göstergesi. Ekonomik kriz değil ekonomik buhran var. Anayasa askıda, büyük bir toplumsal buhran var diyoruz, anaşılan saraylarından dürbünün tersiyle bakıyorlar. Millet önüne sandık gelsin diye gün sayıyor. 
(Erdoğan ve Soylu'nun, İbrahim Kalın'ın Kaftancıoğlu'na yönelik suçlamaları) Söylemlerin nereye gittiği gözüküyor. Yakında hem Boğziçi'nde terörsitlikle itham ettikleri 49 öğrenciden de Canan Kaftancıoğlu'ndan da özür dileme noktasına gelecekler.
(Sözde cumhurbaşkanı tartışması) Egemenlik kayıtsız şartsız milletindir. Hiçkimse ya da bir organ kaynağını anayasadan almayan yetkiyi kullanamaz. Tarafsızlık yemini edip cumhurbaşkanlığı koltuğuna oturacaksınız, AK Parti genel başkanı olacaksınız. Kendinizi mahkemelerin yerine koyup istediğinizi terörist ilan edeceksiniz. Anayasa AK Parti genel başkanına böyle bir yetki vermiyor. Milli egemenlik karşıtlığı arıyorlarsa anayasayı çiğneyenlerde arayacaklar. 
(Erdoğan'ın Kılıçdaroğlu'na 1 milyon TL'lik dava açması) Bu açtıkları kaçıncı dava? Onlar dava açmaktan genel başkanımız da dava kazanmaktan yorulmadı."
 
Kaynak : www.istanbulgercegi.com

ÜYE YORUMLARI

Yorum Yap

Facebook Yorumları