loading
close
SON DAKİKALAR

CHP Sözcüsü Öztrak: Rejim 2,5 yılda iflas etti, 'şahsım rejimi anayasaya uymadı, anayasayı şahsım rejimine uyduralım' diyorlar

CHP Sözcüsü Öztrak: Rejim 2,5 yılda iflas etti, 'şahsım rejimi anayasaya uymadı, anayasayı şahsım rejimine uyduralım' diyorlar
Tarih: 08.02.2021 - 15:15
Kategori: Siyaset

CHP Genel Başkan Yardımcısı ve Parti Sözcüsü Faik Öztrak MYK toplantısının ardından açıklamalarda bulundu.

Öztrak'ın açıklamaları şöyle:
"-Prof. Dr. Ayşe Buğra çok önemli iktisatçılardan biridir. Kadını sadece anneye ve eşe indiren zihniyet sayın Ayşe Buğra'nın başarılarını anlayamıyor. Osman Kavala Erdoğan'ın şahsı garezi nedeniyle hapiste. Mahkemeler su üstüne suç uyduruyorlar. Erdoğan şimdi Ayşe Buğra'yı da hedef gösteriyor. Bu dili kınıyoruz. Memlekette Sorosçuluk suç mu? (Erdoğan ve Soros'un fotoğrafını göstererek) Bu ülkede Soros'la aynı yemek masasında oturan tek parti lideri Erdoğn'dır.
-Hatadan dönmek erdemdir. İstifa bir erdemdir. Biz bunu Boğaziçi rektörüne hatırlatınca Erdoğan sinirlenmiş. 'Yürekleri yetse cumhurbaşkanının da istifasını isteyecekler' dedi. Biz defalarca dedik. Birilerinin himmetiyle bir yerlere gelenler istifa edemez. İstifa için yüreğe, öz saygıya ihtiyaç vardır. Başarı iyi yönetimle sağlanır. İşi layıkıyla yapamayan, bulunduğu yerde istenmeyen o makamı fazla işgal etmez.

-Salgında vaka sayılarını saklayan, insanların hayatlarını kaybetmesine neden olan yönetici yüreği varsa istifa eder. Ocak sonu 50 milyon doz aşı getireceğiz deyip 3 milyon doz getiren yüreği yetse istifa eder. Salgında milletini en çok borca batıran Erdoğan oldu. Esnafı borca batıran, yüksek faizlerle yapılandıran yönetici yüreği varsa o koltukta oturmaz. Çiftçinin traktörü, ineği hazcediliyor. Kanun çiftçiye yüzde 1 oranında destek vereceksin, diyor. Çıkmışlar çiftçiden telefonun hesabını soruyorlar.(Mahir Ünal) Bunu soracağınıza kollarınızdaki saatlerin hesabını verin.
-Tencereler boşalmışken nasıl alışveriş yapılır diye haber yaptıran bir hükümet var. (Takvim gazetesini göstererek) 10 yıldır 2023 yıllık gelirin 25 bin dolar olacak deyip şimdi ancak 10 bin dolar yaparım diyen, millete vaatlerini tutmayanlar o koltukta bir dakika oturmaz, istifa eder.
-Başına çuval geçirilen askerler için ABD'ye nota verilsin, deyince 'müzik notası mı' diyen, bakanlara rüşvet verip ABD'ye kaçan İranlı için ABD'ye 2 kez nota veren, Süleyman Şah Türbesini bırakıp kaçanların, kendilerine aptal olma diyen ABD başkanının ayağına giden kişi yüreği varsa istifa eder. 

-Rejim 2,5 yılda iflas etti. Yüzde 50+1 tehlikeye girdi. Şimdi şahsım rejimi anaysaya uymadı, anayasayı şahsım rejimine uyduralım dediler. 
-Kahramanı olduğu kadar gafili de haini de çok bir milletiz. Bu sözü söyleyen Gazi Mustafa Kemal Atatürk. Bu devleti kuranlar sadece emperyalizme karşı mücadele etmedi, yerli işbirlikçilerine karşı da mücadele verdiler.
Kuvayı Milliye'ye arkadan saldıran, adi, eşkıya, kudurmuş haydutlar diye hakaretler eden İngiliz Muhipler Cemiyeti eteklerine yapışmış din adamı kisvesine bürünmüş bir bezirganı için (İskilipli Atıf) bazı AK Partili vekiller (Erol Kavuncu) ve bu devletin valisi (Çorum Valisi Mustafa Çiftçi) anma programı düzenlemiş. AK Partili vekil hızını alamamış, Gazi Mustafa Kemal Atatürk'ten hesap sormaya kalkmış. Bu yapılan sıradan bir gaflet değildir. Bugün vekillik yapıyorsanız bunu milli mücadelenin başkoutanına borçlusunuz. Gelelim valiye, boğazından vatandaşların ödediği kör kuruş geçiyorsa bunu millete borçlu. İnsan ekmeğini yediği devlete ve kurucusuna bu şekilde ihanet edemez. Haysiyet kırıntısı varsa bu rezaletin sorumluları derhal istifa ederler. Siz kim Atatürk'ten, cumhuriyetten hesap sormak kim. Herkes haddini bilsin. Bahçeli'ye sesleniyorum: Ne oldu, ortağınızla beraber saraylı olunca Gazi Mustafa Kemal'e yapılan hakaretler artık sineye mi çekiliyor? Bu edepsizliğe sessiz kalınırsa Cumhur İttifakı cumhuriyet düşmanlarının ittifakı olur. Herkes söyledikleri kadar söylemedikleryle de tarih önünde mesuldür.
-(Muharrem İnce'nin istifası) CHP asırlık bir çınardır. Bu partinin gerçek evladı olduğunu iddia edenlerin CHP'yi Cumhur İttifakı ağzıyla itham edip partiden ayrılmalarını doğru bulmuyoruz. CHP 1919'da neredeyse, 1923'te neredeyse bugün de oradadır. Sayın İnce'nin cumhurbaşkanı adayı olduğu 2018'de neredeyse 2021'de de aynı yerdedir. 
-(Kılıçdaroğlu'nun 'belediyelerimiz daha aza borçlanıyor' sözüne Maliye Bakanlığı'ndan kınama gelmesi) Bu açıklamayı çok yadırgadım. Damat bakan devletin geleneklerini bilmiyor diyorduk. Yeni atanan sayın Elvan'ın devlet adabını bildiğini düşünüyorum. Korsan bildiri misali kınama yayınlamak hangi devlet geleneğinde var. Açıklama varsa altına imzanı atarsın, kuruma kınatmak ne oluyor?
Bu bakan genel başkanımıza laf yetiştireceğine Almanya, Japonya komik faizlerle borçlanırken Türkiye Hazinesi yüzde 6 tefeci faiziyle neden borçlanıyor onu yanıtlasın. 128 milyar dolarlık rezervi erittiği için... Bunu kim yaptı diyor musunuz? 
 
- (Valilerin Erdoğan'a destek mesajları paylaşması) Vali devlet memurudur. Devlet memurunun AK Parti'nin eş il başkanı gibi davranması kabul edilemez. İstifa edersin, siyaset yaparsın. Kendini  AK Parti'ye mesul hisseden memurlar bunun sonuçlarına da katlanırlar. 
-(Boğaziçi tutuklamaları) Öğrencinin tutuklanmasını gerektirecek hiçbir gerekçe yok. Yatarı olması olmayan bir suçun tutuklaması da olmaz. İktidar korkuları nedeniyle gencecik yavrularımıza eziyet ediyor.
-(Enis Berberoğlu'nun yeniden yargılanması kararı) 14. Ağır Ceza Mahkemesi kararını verdi. AYM'nin ikinci uyarısından sonra. Kararın bir an önce TBMM'ye göndermesi gerekir. Meclis başkanı da ilk oturumda kararı oturarak arkadaşımıızn gasbedilen hakkının iadesini sağlamalıdır.
-(Erdoğan'ın 'CHP parçalanmaya başladı' sözleri) Aç tavuk kendini darı ambarında sanırmış. CHP asırlık çınardır. Sel gider kum kalır, rüzgar kayadan ne alır."
 
Kaynak : www.istanbulgercegi.com

ÜYE YORUMLARI

Yorum Yap

Facebook Yorumları