loading
close
SON DAKİKALAR

CHP Sözcüsü Öztrak: Salgın konusunda olduğu gibi aşıda da karartma uyguluyorlar

CHP Sözcüsü Öztrak: Salgın konusunda olduğu gibi aşıda da karartma uyguluyorlar
Tarih: 29.01.2021 - 10:30
Kategori: Siyaset

CHP Genel Başkan Yardımcısı ve Parti Sözcüsü Faik Öztrak Samsun İl Başkanlığı'nda basın toplantısı gerçekleştirdi.

Öztrak'ın açıklamaları şöyle:
"-42 gündür kayıp olan iki çocuk annesi Arzu Aygün'ün hunhar bir cinayete kurban gittiğini öğrendik. Son derece üzgünüz. Artık kınamak, ayıplamak, üzülmek yetmiyor. Kadın cinayetleri ülkemizin kanayan en büyük yaralarından biri. Son 12 yılda 3 bin 500 kadın cinayetlere kurban gitti. Cinsiyetçi, ayrımcı,nefret dili bu cinayetlerin en büyük sorumlusu. Ülkeyi yönetenlerin de kadına bakışlarında çok cidd sorunlar var. Daha yeni, kadına vitrin mankeni diyen bir zihniyete sahip olduklarını gösterdiler. Bu zihniyet altına imza attığı kadına, çocuğa şiddete yönelik her çeşit şiddeti engellemeyi amaçlayan İstanbul Sözleşmesi'ni biletartışmaya açıyorlar. CHP olarak kadına yönelik şiddeti, kadın cinayetlerini önleyecek etkili uygulamaları amasız, fakatsız görmek istiyoruz.
-Ucube tek adam rejimi elinde devlet krizi her geçen gün derinleşiyor. 
Milletin ödediği vergilerle maaşını alan devlet memurları AK Parti teşkilatı mensupları gibi çalışıyor. En son AK Parti genel başkanı partisinin grup toplantısında kürsüye çıkıyor, devleti parti devleti haline getiren, ülkeyi koyu bir vesayet altına alan bu ucube rejimin parti militanı haline getirdiği memurlara militan dediği için genel başkanımız hakkında valilere, kaymakamlara dava açma talimatı veriyor. Bu talimatı AK Parti grubu kürsüsünden veriyor. AK Parti genel başkanı olarak. Cumhurbaşkanı yetkilerine dayanarak. Böyle ucubelik olur mu? 
 
Eski milletevekilimiz Behan Şimşek hakkında İçişleri Bakanı dilekçe verdi. Atama İçişleri Bakanı'nın taliamtıyla bu dilekçe matbu haline getirilmiş, devletin vali ve kaymakamlarına gönderilmiş. Kim devlet memuru kim kendilerinin kapı kulu onu görmek istiyorlar. Bu mülki idareyi militanlaştırma operasyonunun dik alasıdır. Devlet talimatlarla, şantajla yönetilmez, kurallarla yönetilir. 
 
Atakum Belediyemizin hizmet binalarına AK Parti döneminden kalan borçlar nedeniyle haciz geliyor. AK parti elindeyken yapılmayan hacizler şimdi yapılıyor. CHP'li belediyeler hizmet veremesin diye. Bunu bütün belediyelerimizde yapıyorlar. Ne yaparlarsa yapsınlar, milletimiz görüyor. Bizim belediyelerimiz çok iyi çalışıyor. Bizim belediyelerimizi engellemeye güçleri yetmeyecek. Belediyelerimiz pandemi döneminde dayanışmanın en güzel örneklerini verdiler.
 
Samsun Büyükşehir Belediyesi'nde bir daire başkanı rüşvetten tutuklanmış. Evinden koskoca bir servet çıkmış. Bizim belediye başkanımız altında çalışan memurların yolsuzluğunu farkediyor, kendi ihbar ediyor ama görevinden uzaklaştırılıyor. İçişleri Bakanı Yaşlova Belediyesi'ne müfettiş yağdırıyor. Aynı İçişleri Bakanı Samsun Büyükşehir Belediyesi'ne müfettiş gönderdi mi? Samsun Büyükşehir Belediyesi'nde rüşvet ve irtikap soruşturması genişletilecek mi?
Tek adam vesayet rejimnini düğmesine basıldığından beri yolsuzluk endeksinde tepetaklak aşağı düşüyoruz. Ülkeyi uçuracak dedikleri ucube tek adam rejimi yolsuzluğu uçurmuş. Döviz, hayat pahalılığı, işsizlik uçmuş. Kayınpeder damat Merkez Bankası kasasındaki 128 milyar doları uçurmuşlar. Dün açıklandı, 2020'de MB kasasında bankaya ait tek kuruş döviz kalmamış. Uçan rezrvleri yerine koymak için faizleri uçuruyorlar. Esnaf, iş adamı, çiftçi bunun altından nasıl kalkacak? Bu yüksek faizle nasıl yatırım yapılacak? 
10,5 milyon işsiz var. Günde 47 TL'ye talim eden 2 milyon yurttaşımız var, bunlar ne yapacak? 
Tencereler boşaldı, mutfakta yangın var. Bu ucube rejimin iş başı yaptığı haziran 2018'den bugüne kadar mutfaklardaki enfalsyon yüzde 50'ye dayandı. Dünyada aynı dönemdeki gıda enflasyonu yüzde 11. 19 yıldır iktidardalar soğan, patates sorununu bir türlü çözemediler. 
Bu yıl çiftçiye verilen destek miktarı geçen yılla aynı, 22 milyar. Müteahhitlerin gelirleri artıyor.

Bu pahalılık sizin eseriniz sayın Erdoğan. Ucube rejimi halka yutturmaya çalışırken kararlar çabuk verilecek, dediniz. Salgında karar alamadınız. Devlete 40 yıl vergi veren esnafa 40 gün bakamadınız. Dünya yaşadıklarımızın düya savaşı olduğunu kabul ediyor. Salgın bitince esnafı ayağa kaldıramazsak kaybedeceğiz.

Ocak sonuna kadar 40 milyon doz aşı gelecek, dediler. Gelen aşı miktarı 12 milyon doz. Tamamı da Çin'den. Alman aşıları gelecekti, nerede bu aşılar? Salgın konusunda olduğu gibi aşıda da karartma uyguluyorlar. Aşılamada geç kalıyoruz. İngiltere'de nüfusun yüzde 12'si, ABD'de yüzde 8'i, İsrail'in nüfusunun yüzde 50'si aşılandı. Biz ise dün itibariyle yüzde 2 idik.

82 gündür Erdoğan reform yapacağız, diyor. Reformun adı var kendisi yok. Kaç yıldır ülkeyi yönetiyorsunuz, hangi reformlara ihtiyaç var hala öğrenemediniz mi? Öyle gözüküyor ki tek adam bir takım yetkilerini elinden bırakmak istemiyor. Saray ittifakının elinde geçen hergün zam ve zulüm ağırlaşıyor. Dostlarımızla birlikte ülkemizi hakettiği rafaha taşıyacağız."
 
Kaynak : www.istanbulgercegi.com

ÜYE YORUMLARI

Yorum Yap

Facebook Yorumları