loading
close
SON DAKİKALAR

CHP Sözcüsü Öztrak: Saraydakiler şatafatından, israfından geri kalmasın diye, zamlar milletin üstüne yağmur gibi yağıyor

CHP Sözcüsü Öztrak: Saraydakiler şatafatından, israfından geri kalmasın diye, zamlar milletin üstüne yağmur gibi yağıyor
Tarih: 02.07.2021 - 15:18
Kategori: Siyaset

CHP Sözcüsü Faik Öztrak, parti genel merkezinde gündeme dair açıklamalarda bulundu. Öztrak "Kasadaki döviz rezervi, kısa vadeli döviz borcumuza yetmiyor. Kasada 33,5 milyar dolarlık açık var" dedi.

Faik Öztrak'ın yaptığı açıklamalardan öne çıkanlar şöyle: 

"Bazı acılar vardır, insanın boğazında düğümlenir. Yürekleri yakar, kavurur. Madımak da böyle bir acıdır. Madımak’ta 35 insanımızın, yakılarak katledilmesinin üzerinden 28 yıl geçti. Adalet, bu yangını söndüremedi. Yüreklerimiz kavrulmaya devam ediyor. Madımak’ta kaybettiğimiz 35 canımızı, bir kez daha rahmetle anıyoruz.

Saraydakiler yediğinden, çtiğinden, şatafatından, israfından geri kalmasın diye, zamlar, milletin üstüne yağmur gibi yağıyor. Atama İçişleri Bakanı, “Temmuzla beraber, ekonomi şahlanacak” demişti. Temmuz’da şahlanan zamlar oldu. Elektriğe yüzde 15, Doğalgaza yüzde 12 ile yüzde 20, Üniversite harçlarına yüzde 10 zam geldi. LPG’ye yapılan 39 kuruş zam da cabası. Zamların zamanlamasında bu sefer de ince işçilik unutulmamış.

Elektriğe, doğalgaza yaptıkları zamları, Ay sonuna getiriyorlar ki, Temmuz’da verilecek ücret ve aylık zamları, Memurun, emeklinin cebine girmeden eriyip gitsin. Türkiye böyle bir hinliği, Böyle bir zulmü, Ne gördü, ne de duydu. Nizamü’l Mülk ne güzel söylemiş, “Küfr ile belki, Amma zulm ile payd â r kalmaz memleket.” Son olarak Erdoğan Şahsım Hükümetleri eliyle, Devlette “yönetim”, Yani kurumlar da çökertildi. 1879’da kurulan Maliye Teftiş Kurulu kapatıldı. 1945’de kurulan Hesap Uzmanları Kurulu kapatıldı. 1960’da kurulan Devlet Planlama Teşkilatı, Ve Devlet Personel Başkanlığı kapatıldı.

Devlete liyakatli kadrolar yetiştiren tüm bu kurumlar Birer birer tasfiye edildi. Şimdi anlaşılan sıra, 1930’da kurulan, Türkiye Cumhuriyet Merkez Bankası’na geldi. 3 yılda dört Merkez Bankası Başkanı gördük. Neredeyse her 9 ayda bir, başkan değiştirildi. Değişen Para Politikası Kurulu üyeleri de cabası…

Bugün Türkiye, yüzde 19 ile Tüm dünyanın en yüksek yedinci faizini veriyor. Şimdi ABD Merkez Bankası tıpkı, 2013 Mayıs ayında yaptığı gibi, Yeniden “parasal sıkılaştırma” sinyallerini veriyor. Brezilya’dan, Meksika’sına, Macaristan’dan, Rusya’sına pek çok ekonomi, Paralarının değerini koruyabilmek için, Faiz artırımlarına başladı bile…

Biz de ise Erdoğan, Temmuz, Ağustos’u gördükten sonra, Merkez Bankası’na “faiz indirme” talimatı veriyor. Küresel ekonomide yeni türbülanslar ufukta, Ama bu türbülansı göğüsleyecek, Önemli kurumların başında gelen Merkez Bankası’nda tecrübeli orta ve alt kademe yönetici kıyımı başladı. İyi yetişmiş bu yöneticilerin yerine, İş bilmeyen, tecrübesiz isimler atanıyor. Bir Merkez Bankası'nın en önemli sermayesi itibarıdır. Bu itibar sermayesinin en önemli unsuru da, İyi yetişmiş, liyakatli kadrolardır. Erdoğan şahsım hükümetini, Özellikle de Hazine ve Maliye Bakanı'nı uyarıyorum.

Türkiye Cumhuriyet Merkez Bankası’nı da çökertmeyin. Milleti perişan etmeyin. Değerli Basın Mensupları; Aziz Milletimiz, Türkiye’miz büyük bir ülkedir. Potansiyeli çok yüksek bir ekonomidir. Zaman daralsa da Genç nüfusumuz, canlı iç pazarımız tüm dünyanın ilgi odağıdır. Yine Türkiye’miz, Afro-Avrasya coğrafyasında çok kritik bir konumdadır. 4,5 saat uçuş mesafesinde; - 58 ülkeye, - 1,5 milyar nüfusa, - 22 trilyon dolarlık bir pazara erişim imkânına sahiptir.

Bu göreli üstünlüklerimizi, Dünyadaki yeni eğilimleri de doğru okuyarak, Sıçrama tahtası yapmamız çok kolaydır. Bugün dünya Washington Mutabakatından, Cornwall Mutabakatına geçişi konuşuyor. Daha adil, Daha kapsayıcı, Kimseyi dışlamayan ekonomik, Ve sosyal politikaların önemi artıyor. Yeşil-dijital dönüşüm kendini tüm dünyaya dayatıyor. Biz Cumhuriyet Halk Partisi olarak, Ülkemizi ve tüm dünyayı kucaklamak üzere, Dört Ana Sütun üzerine inşa edilmiş bir stratejiyi, “Üç Yeni” dediğimiz, Yeni Kurallar, Yeni Kurumlar, Yeni Kadrolar eliyle uygulayacağız.

Bu “üç yeniyle” uygulayacağımız dört ayaklı stratejimizin ilk ayağında; Hukuk devletini, Demokrasiyi ve kuvvetler ayrılığını, yeniden ayağa kaldırmak, Milletimizin can ve mal güvenliğini sağlamak var. Biz yepyeni ve güçlendirilmiş bir parlamenter sistemle, Dünyaya örnek bir demokrasiyle, Cumhuriyetimizi taçlandırmaya hazırız. Stratejimizin ikinci ayağında; Küresel pazarlarda yarışma gücümüzü, Üretimimizi ve gelirimizi artıracak politikalarımız var. İşsizliği azaltacak, Ülkede katma değeri artıracak, Yeşil ve dijital dönüşüme ayak uyduracak, Yepyeni bir büyüme anlayışını hayata geçirmeye hazırız. Stratejimizin üçüncü ayağında; Artan refah ve gelirin adil paylaşımı var.

Büyümeden ve refahtan, Tüm vatandaşlarımız yararlanacak. Bu ülkede hiçbir çocuk yatağa aç girmeyecek. Aile Destekleri Sigortasıyla, Fakiri, garibi gurebayı kucaklayacağız. Ve stratejimizin dördüncü ayağında, Tüm bu yapıyı sürdürülebilir kılmak için, Çevresel, ekonomik ve mali sürdürülebilirliğe dikkat edeceğiz. Paris İklim Antlaşması’nı onaylayacağız.

Genel Başkan Yardımcımız ve Parti Sözcümüz Faik Öztrak basın toplantısı gerçekleştiriyor https://t.co/TsWu9OnAk7

— CHP  (@herkesicinCHP) July 2, 2021

 

Kaynak : www.istanbulgercegi.com

ÜYE YORUMLARI

Yorum Yap

Facebook Yorumları