loading
close
SON DAKİKALAR

CHP Sözcüsü Öztrak: Şubat ortası itibariyle Merkez Bankası'nın net rezervleri eksi 57 milyar dolar

CHP Sözcüsü Öztrak: Şubat ortası itibariyle Merkez Bankası'nın net rezervleri eksi 57 milyar dolar
Tarih: 22.02.2021 - 15:35
Kategori: Siyaset

CHP Genel Başkan Yardımcısı ve Parti Sözcüsü Faik Öztrak MYK toplantısının ardından açıklamalarda bulundu.

Öztrak'ın açıklamaları şöyle:
"-(Sağlık BakanI Fahrettin Koca’nın Muhammed Emin Saraç'ın kalabalık cenazesine katılması) Protokol cenazesi lebaleb dolu. Bu cenazede bu kadar kalabalık, başka ölümlere davetiye çıkarmaktır. Ne yazık ki Sağlık Bakanı da bu kalabalığın tam göbeğinde. Salgını hafife alamayız. Bu salgında 28 binden fazla yurttaşımızı kaybettik. Ekonomik kayıplarımız da cabası. Esnaflarımız perişan, çiftçilerimiz perişan, işçilerimiz perişan. Tüm dünya, salgınla mücadeleyi bir “Dünya Savaşı” ciddiyetinde götürüyor. Normalleşmede gecikilecek her dakika, insani kayıplar kadar, ekonomik kayıpları da artırıyor. Sağlık Bakanı bunu yaparsa, milletimiz de salgını ciddiye almaz. Bu görüntüleri açıkçası çok yadırgadık.

-Bölücü terör örgütünün kahpe yüzünü, bir kez daha gösterdiği, acılı bir haftayı geride bıraktık. Bölücü terör örgütü, 5 - 6 yıldır elinde rehin tuttuğu savunmasız, silahsız 13 yurttaşımızı, bir mağarada alçakça, vicdansızca katletti. Canlarımızı, aramızdan kalleşçe aldı. Bu harekâtta rehineler dâhil, 16 şehidimiz var. Bölücü terör örgütünü bir kez daha lanetliyoruz. Bu katliamın faillerinin, bir an evvel cezalarını görmelerini bekliyoruz. Terör nereden, kimden gelirse gelsin insanlık suçudur. Terörden fayda ummak ya da terör karşısında susmak da, büyük bir insanlık suçudur. Kahraman askerlerimizin, mehmetçiklerimizin terörle mücadelede başarısı tartışılmaz. Tarih ve milletimiz buna şahittir.

Ama son operasyon, Cumhurbaşkanlığı koltuğunda oturan Erdoğan’ın ifadesiyle, başarısız oldu. Asker, polis, devlet görevlisi 13 rehine kurtarılamadı. 16 insanımız şehit oldu. Bu katliamın faili, hain bölücü terör örgütüdür. Bunda kuşku yok. Peki, başarısız rehine kurtarma operasyonunun sorumlusu kim? Biz, bu soruyu milletimiz adına, şehitlerimiz ve onların aileleri adına soruyoruz. İstihbarat mı yetersizdi? Planlama mı, yoksa zamanlama mı hatalıydı? Kurtarma operasyonunun, baskın vasfını kaybettiren gelişmeler mi oldu? Ucube tek adam rejimi elinde emir komuta zinciri mi dağıldı? Kurtarma operasyonu, şahsım hükümetindeki erimeyi durdurmak, ve anketlerde baş aşağı gidişi engellemek için, siyasi saiklerle mi zorlandı?

-Ülkemizin en büyük açığı ne cari açığı ne bütçe açığıdır. En büyük açık tarafsız bir cumhurbaşkanı açığıdır. Partili cumhurbaşkanı kurtarma opeasyonunu il kongresinde davulla zurnayla ilan etmeye niyetliydi. Operasyon başarılı olsa sorumlusu benim, diye naralar atacaktı. Başarısız oldu hakaretler etti.

-Genel başkanımız 5 soru sordu. Sorulara cevap yerine hakaretler geldi. Bugün de seviyesiz sözler sürüyor. Sarayın iletişim başkanı bile sözlerini sansürlemek zorunda kaldı. Takvası azalanın hayası da azalır.

-Başarısızlıktan kendini değil devleti sorumlu tutan bir cumhurbaşkanı nerede görülmüştür? Devlet krizi dedikleri tam da budur. Erdoğan bu devleti yöneten sizsiniz. Bu ucube rejim elbisesini kendi bedeninize göre siz diktiniz. Yamaklığınızı küçük ortağınız yaptı. 

Şahsım hükümetinin sınırsız yetkileri olacak ama sorumluluk olmayacak! Terörizmle mücadelede 2 başarı kriteri vardır. İlki uluslararası desteğin kesilmesi, diğeri içerideki birlik beraberliktir.

-Bugün Suriye parçalandıysa Emevi Camii'nde nazma rüyası görenlerin hiç mi payı yok? BOP eş başkanı olarak bunu öngöremediniz mi? Büyükelçilik makamları eşe dosta dağıtılan arpalıklara dönüştü.

-Toplumu parçalayarak terörizmle mücadele olmaz. Toplumun hassasiyetlerini kaşıyarak, toplumu kutuplaştırarak oy devşirmenin bir sınırı vardır. Siz o sınırı çok zorladınız. 7 Haziran ve 1 Kasım arasında yaşanan acılar unutulmadı. Aynı derede iki kez yıkanılmaz unutmayın. 15 Temmuz'da millet göğsünü siper etti, siz tarihi fırsatı teptiniz. Toplumun tamamını kucaklayacak tarafsız bir cumhurbaşkanı olmak yerine yüzde 50+1 yeter, partimin cumhurbaşkanı olmayı seçiyorum, dediniz.

-Hukuk devletinde iletişim başkanınızdan da, milletin 128 milyar dolarını buharlaştıranlardan da hesap sorulur. 

-Rezervlerden bahsediyorsunuz. Merkez Bankası’nın. 18 Şubat itibariyle, TCMB’nin net döviz rezervleri, eksi 600 milyon dolar. Merkez Bankası’nın kasasında kendine ait döviz kalmamış. MB'nin net döviz rezervleri eksi 610 milyon dolar.  Yine 56 milyar dolarlık, SWAP yükümlülüklerini de dikkate alırsakŞubat ortası itibariyle MB'nin net rezervleri eksi 57 milyar dolar oluyor. 2 yılda ne oldu da eksi hale geldi?

Bunun sorumlusu kim? MB kasasından 128 milyar dolar kuru inat uğruna boş yere yakıldı. Bunu yerine koymak yıllarımızı alacak? Bu 128 milyar dolar nereye, kimin imzasıyla satıldı. Açıklayacaksınız? Neden ihaleyle satılmadı? Bu işlemler müfettiş denetiminden geçti mi? 

-Hayırdır, damada yeni bir koltuk mu hazırlanıyor? Sorularımızı yanıtlamak yerine , ihanet, seviyesiz siyaset ifadeleri kullanılıyor. Erdoğan bağırıp çağıracak, malum. Ben yeni bakana soruyorum. Madem damadın işleri doğruydu neden koltuğa siz getirildiniz, neden arka kapı işlemlerine son verdiniz?

Yüksek faizden medet uman bir yönetim var. En yüksek faizi veren 10 ülkeden biriyiz. CHP'ye çıkıp faizci diyorlar. 

-IMF çıkmış yüksek faiz verenleri övüyor. Bu program iyii, diyor. Yeni ekonomi yönetiminin sırtını sıvazlıyor. Program IMF'nin icazetini almış. Kalkıp CHP'ye IMF'ci diyeceksiniz.

CHP yönetiminin milletinin kör kuruşunun hesabı sorumlulardan sorulacaktır, elinizden geleni ardınıza koymayın. 

2016'dan bu yana millet gelecekten umudunu kesmiş. Bu tablonun sorumlusu kim sayın Erdoğan? Erdoğan'ın şahsım hükümeti 5'li havuz cuntasına 5.3 milyar para ödemiş. 5'li havuz cuntası dövizli garantileri almaya gelince şahin, kira ödemeye gelince serçe. 5'li cunta arasında da sorunlar çıkmaya başamış.

-Sarayın millete tepeden bakan tavrına AK Partililer de isyan ediyor. Bu millete artık verecek bir şeyiniz kalmadı. Metal yorgunusunuz. Hükümetin beyin ölümü gerçekleşti, kabullenin. Sandığı milletin önüne koyun.

-Genç kadrolarımızla CHP ülkeyi yönetmeye hazırdır. Prensibimizi yurtta barış dünyada barış olacaktır. Desiye inana tüm dostlarımızla, herkesi kucaklayarak parlamenter demokratik rejimi ülkeye getireceğiz.

Bağımsız yargı olmazsa olmazımızdır. Yargıda mülakatı kaldıracağız. Kamu özel işbirliği ve Varlık Fonu uygulamalarına son vereceğiz.

-Bizim ligimizdeki birçok ülkenin IMF'ye borcu kalmadı. IMF'den son borç alan Erdoğan'ın hükümetidir. 

-Damat istifasını Instagram hesabından verdi. Yandaş basın ise istifasını 27 saat haber yapamadı. Damat 3 aydır orada yok. Ama kayınpeder damat ikilisinin hesabını vermesi gereken 128 milyar dolar var. Bu hesap verilmedi. Bu hesabı vereceksiniz. 

-(HDP'li 9 vekilerle ilgili fezleke) Fezlekeler TBMM'ye gelmemiş. İçeriği nedir görelim. Asıl olan milletevekilliği dokunulmazlığıdır. Devlet intikam duygusuyla değil aklı selimle yönetilir. Bugüne kadar gördük ki bazılarının milletvekilliği daha dokunulmaz.

17-25 Aralık yolsuzluklarından sonra o dönemde sorumlu olan bakanlar kesintisiz dokunulmazlık kazandılar. Bu soruları sürekli bize yönelten basın organı neyi bulmaya çalışıyor?  

-Bahçeli'nin sözlerini ciddiye almıyorum. 'Herkesten cumhurbaşkanı olur, Erdoğan'dan olmaz' diyen Bahçeli değil mi? İstanbul seçimlerinde terör örgütü elebaşından gelen mektubu içine sindirdi. Uygur Türkleri ile ilgili tek kelam edemedi. Kendi onayıyla bakanlık makamına gelen Kemal Derviş'ten hesap sormaya kalkıyor. Bunların ciddiye alınır yanı yok. 

-(HDP'li Dilan Taşdemir'in Gara'ya gittiği iddiası) Milletvekili 'ben gitmedim' diyor. İçişleri bakanı gitti, diyor. Dosya ortaya çıksın, gerekenler konuşulur."

Kaynak : www.istanbulgercegi.com

ÜYE YORUMLARI

Yorum Yap

Facebook Yorumları