loading
close
SON DAKİKALAR

CHP Sözcüsü Öztrak'tan AKP'ye 'animasyon filmi' yanıtı: 'Millet bunların filmlerini seyretmiyor, filmi bırakın sorularımıza cevap verin'

CHP Sözcüsü Öztrak'tan AKP'ye 'animasyon filmi' yanıtı: 'Millet bunların filmlerini seyretmiyor, filmi bırakın sorularımıza cevap verin'
Tarih: 07.05.2021 - 14:59
Kategori: Siyaset

CHP Genel Başkan Yardımcısı ve Parti Sözcüsü Faik Öztrak açıklama yaptı.

Öztrak'ın açıklamaları şöyle:
"Yalanla kurulan her şiey zamanla yıkılır derler. Hakikatlerin er geç ortaya çıkmak gibi bir huyu var. Ülkeyi yönetme kabiliyetini yitiren Erdoğan şahsım hükümeti çareyi çizgi filmlerde arıyor. Çarşamba günü yayına giren çizgi filme baktık, AK Parti'nin ismi var altında yalan üretim merkezi yazıyor. AK Parti yalan üretim merkezi olan bu yapımın gişesi zayıf kaldı.

Biz milletimizin gerçeklerine ses olmaya devam edelim. 

Yalanı doğru gibi anlatan Erdoğan şahsım hükümetine soruyoruz: 2013'te 908 milyar dolara çıkan milli gelirimizin tek adam vesayet rejiminin düğmesine basılmasıyla 717 milyar dolara düştüğü yalan mı?

Ülkede gerçek işsiz sayısının tek bir yılda 2,5 milyon arttığı yalan mı? 19-23 yaş aralığında 6 milyon evladımızın anasının babasının eline baktığı yalan mı?

Gençler işsiz gezerken genel merkezinde büro personelinin burnuna pudra şekeri çektiği yalan mı?

Rüşvetçiyi büyükelçi yaptığınız da mı yalan? 

Aile Bakanınızı görevden almanızın üstünden 15 gün geçmeden şirketlere atadığınız yalana mı?

Son 1 yılda ayçiçek yağının yüzde 54, tavuk etinin yüzde 45, domatesin yüzde 44 zamlandığı mı yalan?

Bağımsız akademisyenlerinin hesapladığına göre vatandaşın yaşadığı enflasyon daha ağır. 

Dün akşam Hazine ve Maliye Bakanı çıkıp bilim insanları hakkında suç duyurusunda bulunduk diyebiliyor. TÜİK'İn makyajlı rakamlarıyla bile dünya enflasyon liginde 2020'de IMF'nin verilerine göre 17, güncel verilerle 14. sırada olduğumuz da mı yalan?

Sefalet endeksinde en yüksek sıralarda olduğumuz da mı yalan? 

2002'de 6,6 milyar lira olan kredi kartı borçlarının 848 milyara çıktığı da mı yalan?

Cumhuriyet döneminde yapılan ata yadigarı varlıkların 19 yılda 62 milyar dolara sattığınız, TELEKOM'u milyar dolarlık borçla milletin sırtına bırakan Hariri'lerle verdiğiniz pozlar da mı yalan?

Kamu İhale yasasında değişiklik yapıp yandaşlara ihaleler verdiğiniz yalan mı?

Hukukun üstünlüğü endeksinde ülkemizi 48 sıra geileterek 107. sıraya düşürdüğünüz de mi yalan?

2019 şubat ayında 54 milyar dolar fazla veren MB net rezerv hesabının kadrolar değiştiriliğ açık verdiği de mi yalan? Kendisine ait tek dolar rezerv olmadığı da a mı yalan?

Damadın 2019'da sahte istikrar algısı yaratıp seçimelri kazanmak için faiz enflasyonun sebei teorisini ispatlamak için rezervleri kamu bankaları üstünden sattığı da  mı yalan? 

128 milyar doları buharlaştırdınız, şimdi dövizim var diyenin peşinden koştuğunuz da  mı yalan? Dışişleri Bakanı'nın çıkıp turistin görebileceği herkesi aşılayacağız, dediği de mi yalan. 

Partilerin kongrelerini lebaleb doldurup virüsü memleketin dört bir yanına virüsü taşıdığı da mı yalan? 

İstanbul Büyükşehir Belediye Başkanı elinin arkada bağladı diye inceleme başlattığınız, her gün bir skandalı çıkan Ruhsar Pekcan'ın elini kolunu sallaya sallaya dolaştığı da mı yalan? 

Gri pasaportla yurt dışına götürülüp 804 kişinin buharlaştığı da mı yalan?

Bugüne kadar defalarca sorduğumuz Çin aşısıyla ilgili sözleşmeye ulaştık. DMO, Keymen İlaç Sanayi ile bir anlaşma imzalamış. 24 Kasın 2020 tarihi. Yüklenici firmaları Sinovac ve Keymen. Keymen ithalatçı görünüyor. Yüklenici firma DMO'ya 12 milyar dolardan satmayı taahhüt ediyor. 2020 şubat sonunda 600 milyon dolar karşılığında 50 milyon doz aşının teslim edileceği hükme bağlanmış. 

25 milyon 484 bin doz aşı teslim edilmiş. Sağlık Bakanı da yaptığı açıklamada 26 milyon doz aşıın tedariği gerçeklştirildiğini açıkladı. 

Toplamda 29 milyon doz aşı gelmiş. 24 milyon doz uygulanmış.

Bu sözleşme ve aşılarla ilgili soruları sormak istiyoruz. Sorularımızı Hazine ve Maliye Bakanlığına soruyoruz.

-Şubat sonu itibariyle teslim edilmiş olması gereken 50 milyon doz aşı nerede? Teslim edilmeyen 25 milyon doz aşıyla ilgli hangi işlemler yapıldı?

-Hangi yaptırımlar uygulandı?

-Bu aşı meselesinin en başında, “Keymen İlaç aracı firma değil, Sadece lojistik süreci yürütüyor” demiştiniz. Sonra aracı olduğu ortaya çıkan bu firmanın teminat bile veremediği görülüyor. Sinovac, ilk 1 milyon doz aşıyı hibe diye göndermişti. Sonra bunu Keymen adına DMO’ya teminat versin diye gönderdiği, Keymen’in de aşıyı devlete parayla satarak aldığı 12 milyon doları DMO’ya teminat ve diğer masraflar için yatırdığı ortaya çıktı. Bu teminat ne oldu? 

-Firma edimini zamanında yerine getirmediği için el kondu mu?

-Bu aşılar gelmediyse, gecikmenin gerekçesi ne?

-Teminat veremeyen bir firmaya koca ülkenin sağlığını nasıl emanet edebildiniz?

(Animasyon filmi) AK Parti kendi web sayfasından çekmiş. Millet bunların filmlerini seyretmiyor. Burada 52 soru sorduk. Filmi bırakın sorularımıza cevap verin."

Kaynak : www.istanbulgercegi.com

ÜYE YORUMLARI

Yorum Yap

Facebook Yorumları