loading
close
SON DAKİKALAR

CHP Sözcüsü Öztrak'tan Ayasofya'da Atatürk'e lanet okunmasına tepki: İmamın yaptığı suç, devlet ricalinin sessiz kalması çok büyük bir rezalettir

CHP Sözcüsü Öztrak'tan Ayasofya'da Atatürk'e lanet okunmasına tepki: İmamın yaptığı suç, devlet ricalinin sessiz kalması çok büyük bir rezalettir
Tarih: 31.05.2021 - 15:02
Kategori: Siyaset

CHP Genel Başkan Yardımcısı ve Parti Sözcüsü Faik Öztrak MYK toplantısının ardından açıklamalarda bulundu.

Öztrak'ın açıklamaları şöyle:
"Dün Ayasofya devlet ricalinin önünde bir kez daha Mustafa Kemal Atatürk'e lanet okunmasını hiçbir şekilde kabul etmiyoruz. Bir emekli imam Atatürk'e lanet okumaya cüret etti. İmamın yaptığı suçtur, büyük bir rezalettir. Devlet ricalinin sessiz kalması çok büyük bir rezalettir. Bu imam müsvettesine ve sessiz kalanlara soruyoruz: Gazi Mustafa Kemal Atatürk olmasaydı ecdadın emanetleri üzerinde hak iddia edebilir, bu camilerde Kuran-ı Kerim tilavet edebilir miydiniz? Mescid-i Aksa'ya bakın. Bugün böyle bir zul yaşamıyorsak Mustafa Kemal Atatürk'e borçluyuz.

Kinin nefretinin esiri olmuş zavallı bir zihniyete bu ülkenin tertemiz zihinlerinin emanet edilmesi kabul edilemez.

Buna sessiz kalanlara yazıklar olsun. Grup başkanvekilimiz suç duyurusunda bulunmuştur. Savcılar re'sen soruşturma açmalıdır. 

Dünyada tamamı tek bir ülkeye ait nadir denizlerden biri Marmara'yı bitiriyoruz. İstanbul'a ihanet ettik diyenler Marmara'nın feryadını duymak yerine ihanete hız veriyorlar. Kanal İstanbul'a haziran sonunda kazma vuracaklarını söylüyorlar. Bu talan istanbul projesidir. Doların yeşili için doğanınn yeşilinin feda etmeyi göze almışlardır.

Gider ayak ülkeyi borca batırmaya hazırlanıyorlar. Projeye destek verecekleri uyarıyoruz. Tek kuruş vermeyeceğiz, Tahkim'e götüreceğiz. 

Bir suç örgütü ele başı 1 aydır ilişkileri ifşa ediyorlar. Dün suç örgütü elebaşı kendini ihbar etti. Suriye'ye giden silahların Türkmenlere gitmediğini söyledi. Suriye'ye silah gönderme meselesini suç örgütü ele başından dinlemeye ihtiyacımız yok. MHP'li Tuğrul Türkeş de söyledi. Bu suç çok mağdur yarattı. Milletvekilimiz Enis Berberoğlu hapse atıldı. Genel başkanımız adaletsizliklere karşı Ankara'dan İstanbul'a kadar yürüdü.

Berberoğlu dosyasındaki gizlilik kararını kaldırın da millet ne olduğunu görsün. 'Mehdi gelecek ortamı buna göre hazırlamalıyız' diyen, Erdoğan'a danışmanlık yapan SADAT şirketinin bu işlerde aracılık yaptığını iddia ediyor. Suriye'deki iç savaş Türkiye'yi çok yordu. Yanlış kararlar ülkemize çok bedel ödetti.

Devletin tüm kurumları saray vesayeti altında. Adeta çöküş yaşanıyor. Merkez Bankası bunların başında geliyor. Önce ihtiyat akçesine çöktüler. Sonra döviz rezervlerinii bir protokolle siyasetçilerin elinde oyuncak ettiler.

Afişlerimiz toplatılıyor, önergelerimiz AK Parti-MHP oylarıyla reddediliyor. Bugün değilse yarın 128 milyar doların hesabı mutlaka sorulacak. 

Erdoğan şahsım hükümetinin göreve gelmesinin üzerinden 3 yıl geçti. 3 MB başkanı değişti. Yöneticiler gece yarısı operasyonuyla görevden alındı. Erdoğan hükümeti şahsım hükümeti kurumu darmadağın etti. Bazı birimlerini İstanbul'a taşıdılar. Kalanlarını da taşıyacaklarmış. Görevden almak yetmedi mobbing uygulayacaklar. 

Bankanın Ankara'da ekonomi yönetimiyle olması aklın icabıdır. 

Hazine ve Maliye Bakanı İstanbul Finans Merkezi ile ilgili kanun teklifi hazırladıklarını, meclise sunacaklarını söyledi. Bu hükümet güveni bitirdi. 

AK paritli belediyeleri gri pasaportla insan kaçırıyor bedeli milletimiz ödüyor. Kendi pasaportuna sahip çıkamayan hükümet neye sahip çıkacak? Dış mihrak aramaya gerek yok. Bunlar hiçbir dış mihrakın vereceği zararı kendileri veriyorlar.

2021'in ilk 3 ayında ait milli gelir ve büyüme rakamlarını açıkladılar. 

10 milyonun üstünde vatandaşımız işsiz ama ekonomi yüzde 7 büyümüş. İzaha muhtaç gelişmeler var. Büyümenin sürdürülebilir olmadığı belli. Arkasında krediyle şişirilen talep var. 

Antidepresan kullanımı artıyor. Gencecik evlatlarımız antidepresanı leblebi gibi yutuyor. İnsanlarımız neden umutsuzluktan yaşamlarına kıyıyorlar? TÜİK rakamlarıyla gerçekler farklı.

Tam kapanmanın ardından 2 hafta geçti. Açılma nasıl olacak belli değil. Esnaf nefes alamıyor. Kanal İstanbul'a kazma vuracağız diyenler asıl kazmayı esnafın beline vuruyor.

Yeme sektöründeki işletmeler bundan sorna kepenk atmanın zor olduğunu ifade ediyor.

Aşılamada da sorunlar devam ediyor. Sinovac aşısında özellikle sorun yaşanıyor.

Seçim zamanıdır diyoruz. Seçimden kaçma, sandıktan korkma Erdoğan.

(Mahir Ünal'ın 'Kılıçdaroğlu'nun aday olacağını düşünmüyorum' sözleri) Mahir Ünal bizi izlemeye devam etsin. Mahir Ünal'ın Millet İtifakı'nı düşünmek yerine kendi adaylarının encamını düşünmesi gerekir.

(AKP'nin anayasa çalışması ve parlamenter sisteme dönülmeyeceği açıklamaları) Bu sistem 3 yıldır işbaşında. Erdoğan şahsım hükümeti söneminde millet gün yüzü görmemiş. Sistemin hayrı olmayacağını herkes anladı. Ama AK Parti ilgilileri haal sistemi savunma peşindeler. 

Kendi içimizde daha sonra ortaklarımızla görüşmelerimiz devam edecektir. Öncelik sistemin değişmesidir.

İçişleri Bakanı önce mafyadan 10 bin dolar aylığa bağlanan milletvekili var, diyor. Ama bunu açıklamam, savcıya söylerim, diyor. Açıkça suç işliyor. Bu nitelikli suç, hapis cezası var. Ayda 10 bin dolar maaşa bağlanan milletvekili kimdir?

(Sedat Peker'in Erkam Yıldırım'la ilgil iddiaları) Evladı yerine neden Binali Yıldırım konuştu anlamadım. Gereğini yapma sırası kendisinde. Hiç merak etmesin Saray kendisine bir büyükelçilik makamı uygun görür muhakkak. Venezuela büyükelçiliği de kendine pek de güzel yakışır."

Kaynak : www.istanbulgercegi.com

ÜYE YORUMLARI

Yorum Yap

Facebook Yorumları