loading
close
SON DAKİKALAR

CHP Sözcüsü Öztrak'tan 'bildiri' açıklaması: FETÖ tarzı kumpas kurulduğu görülüyor, Fethullah Gülen okyanus ötesinde ama yöntemleri iktidarda

CHP Sözcüsü Öztrak'tan 'bildiri' açıklaması:  FETÖ tarzı kumpas kurulduğu görülüyor, Fethullah Gülen okyanus ötesinde ama yöntemleri iktidarda
Tarih: 09.04.2021 - 15:01
Kategori: Siyaset

CHP Genel Başkan Yardımcısı ve Parti Sözcüsü Faik Öztrak açıklamalarda bulundu.

Öztrak'ın açıklamaları şöyle:
"Erdoğan şahsım hükümeti Türkiye'yi küresel salgının yeni merkez üssü yaptı. Günlük vaka sayıları 55 bini aştı, vefat sayıları 250'yi aşmaya başladı.

Erdoğan şahsım hükümetinin tedbirleri zamanında almaması, bilim kurulunu dekor yapması ve aşı tedarikinde sorunlar nedeniyle bu noktaya geldik. Erdoğan'ın partisinin kongrelerini lebaleb doldurması sonucunda bu noktaya geldik. 2739 yurttaşımızı kaybettik. Bu milletimizin sağlığına yapılan bir darbedir. Aşıda da adaletsizlik yapıyoruz. Kim öncelikli belli değil. Apartman görevlisine, öğretmene öncelik tanınmadı ama maça Ferrarisi ile giden futbolcuya öncelik var.

Lokantalar, kahvehaneler 1 yıldır belini doğrultamıyordu. Kongreleri lebaleb dolduranlar düğün salonlarını, kahvehaneleri boşalttıkça boşaltıyor. Esnaf bizi kurtarın, diyor. Önümüz Ramazan ayı. Tüm lokantalar ve restoranlar kapanacak. Paket servisle bu işin dönmesi mümkün değil. Lokantacı çalışmayacak ama borcun faizi çalışacak. Lokantacılara müjdemiz olacak, dediniz. Bari işletmelerin borçlarının faizlerini dondurun.

Kısa çalışma ödeneğini kestiler. Ramazanda milyonlarca emekçi sefalet aylığıyla nasıl geçinecek?

Emekçilerimizi sefalet aylığına mahkum eden Erdoğan şahsım hükümeti. Erdoğan şimdi çıkmış Ecevit döneminde atılamayan dakatilonun hesabını sormuş. Yanındaki sarayın bekçisine soracaksın daktiklo muymuş değil miymiş.

Bugün bir Tweet atıyorsun, bir bildiri yayınlıyorsun içeri giriyorsun. Yetmiyor ailen de suçlanıyor. 

Milletimiz her şeyin farkında. Halkımızın yarısı enflasyon yüzde 40'ın üstünde diyor. Milletin cebi yalan söylemiyor. Erdoğan şahsım hükümeti enflasyonu düşük göstererek sabit gelirli her kesime darbe vuruyor. 

Şunu yaptık, bunu yaptık diyorlar. Tabii ki yapacaksın. Dünya kadar para nereye gitti? Saray beslemelerinin yönetim kurullarındaki ücretlerini avroya endekslemeyi biliyorlar, yandaşları geçilmeyen köprüsünü dolara endekslemeyi biliyorlar. Emekli ikramiyesini de dolara endeksleyin. Bayramda emekliye en az 1500 TL ikramiye verin. 

2 yılda 2 milyon çalışanımız çalışamaz hale geldi. İşsiz sayısı 10 milyona, işsizlik oranı yüzde 30'a geldi. 

10 milyon yurttaşımız asgari ücrete talim ediyor. Milletin çocuğu 1 iş bulamazken saray mahdumlarına 41 yönetim kurulu üyeliği ayarlanıyor. Aç doyar açgözlü doymaz demiş atalarımız. Bunların büro elemanları, şoförleri para altında ezilirken milletin midesi eziliyor. Bu değirmenin suyu nereden geliyor?

Kayınpeder-damat Merkez Bankası'ndaki (MB) 128 milyar doları buharlaştırdılar. MB kasasında 45 milyar dolar açık var. 128 milyar doları soran bürokratın başı gidiyor. Önceki MB başkanı koltuğundan oldu. 

Başkan yardımcısı da değişti. 128 milyar doları buhar edenler mıntıka temizliği yapıyor. Bu darbenin sorumlusu Erdoğan'ın şahsım hükümeti.

CHP iktidara geldiğinde görevimiz bu 128 milyar doların ne olduğunu sormak, sorumluları yargı önüne çıkarmak.

Milleti inim inim inletenler 1 haftadır emekli amiraller üzerinden darbe mağduriyeti çıkarmaya çalışıyorlar. Kılıçdaroğlu'ndan emir aldılar diye iftira ediyorlar. Yetmiyor ailelerini açıklıyorlar. Bunu darbeciler yapar. Erdoğan darbeci arıyorsa saraydaki 'Altun' varaklı aynasına bakacak.

Dün bir gazeteci açıklama yaptı. Bir bakanın bildiriden haberi olduğunu söyledi. Ortada FETÖ tarzı kumpas kurulduğu görülüyor. TESUD sarayın senaryosuna figüran olmayınca hemen denetim başlatılıyor. Türkiye bu kumpasları gördü. Fethullah Gülen okyanus ötesinde ama yöntemleri iktidarda.

Emekli amirallerden değil, sarıklı amirallerden, sarıklı generallerden korkacaksınız. Son darbe girişiminde bulunanların 2014'e kadar Erdoğan'a yol arkadaşlığı yapan sarıklının generalleri olduğunu biz unutmadık. Sayın Erdoğan hala bir darbe korkunuz varsa dışarıda aramayacaksınız, sarayınızın içine ve en yakınlarınıza dikkatlice bakacaksınız. Hatta sarayınıza bekçilik yapanlara dikkatlice bakacaksınız. Sarayınızın bekçisinin (Devlet Bahçeli) geçmişte muvazzaf generallere 17 sayfalık mektup yazıp sizi şikayet etme gibi bir huyu olduğunu unutmayacaksınız. 

Millet iradesine darbe sadece asker postalıyla değil, tek adam vesayet rejimine geçmek için gazi meclisi devre dışı bırakarak da oluyor. Ohal koşullarında yapılan referandumda mühürsüz oyları geçersiz sayarak da oluyor, kaybettiği seçimleri iptal ettirerek de oluyor. Bu darbelerde Erdoğan'ın mokasenlerinin izi var. 

Biz darbelerin her türlüsüne karşıyız. Türkiye'de askeri darbe dönemi bitmiştir. 20 Temmuz 2016'dan beri süren sivil darbe dönemi de kapanacaktır. 

Türkiye medeni bir dünyanın şerefli bir üyesi mutlaka olacaktır. Milletimiz sandığın önüne gelmesini bekliyor, milletimiz sandık önüne geldiğinde gereğini yapacaktır."

Kaynak : www.istanbulgercegi.com

ÜYE YORUMLARI

Yorum Yap

Facebook Yorumları