loading
close
SON DAKİKALAR

CHP Sözcüsü Öztrak'tan 'Büyükçekmece' açıklaması: 'Bir sorun çıkarsa seçimi çalabilmek için bir maymuncuk yerleştirilmiş, kumpas var'

CHP Sözcüsü Öztrak'tan 'Büyükçekmece' açıklaması: 'Bir sorun çıkarsa seçimi çalabilmek için bir maymuncuk yerleştirilmiş, kumpas var'
Tarih: 09.04.2019 - 12:30
Kategori: Gündem

CHP Genel Başkan Yardımcısı ve Parti Sözcüsü Faik Öztrak İstanbul seçimlerine ilişkin parti genel merkezinde basın açıklaması yaptı.

CHP Sözcüsü Faik Öztrak'ın açıklamaları şöyle:

"Şu ana kadar yapılan geçersiz oylar dahil sayımlarda anlaşılan tabloyu değiştirecek ortaya çıkmayacak. 

Geçersiz oyların yüzde 96'sı sayılmış vaziyette. YSK verilerine göre de Ekrem İmamoğlu 14 bin 532 oy öne gidiyor. Ekrem İmamoğlu'na mazbata verilmesinin önünde hiçbir engel kalmamıştır. Şu anda İstanbul'un büyükşehir belediye başkanıdır.

İtirazlar, kumpaslar devam edebilir ama artık Ekrem İmamoğlu görevine başlamalıdır.

AKP temsilcileri Büyükçekmece müracaatının reddedileceğini anlayınca geri çektiler. Bu sabah Büyükçekmece'den feryatlar yükseliyor. Büyükçekmece polis kaynıyor. Polisin siyasete alet edilmesi var. Bazı evlere polislerin 3 kez gittikleri söyleniyor. Usulsüz kayıt var mı, seçmen kaydırılmış mı? YSK seçmen listelerini kesinleştireli çok zaman oldu. YSK kararları kesin. Önce sandık kurullarına baskı yaptılar, ilçe seçim kurullarına baskı yaptı, sökmedi. İl seçim kurulana baskı yaptılar, olmadı. YSK'ya baskı yaptılar  o da olmadı. Şimdi seçmene baskı yapıyorlar. Kimsenin vatandaşa baskı yapmaya hakkı yok. Seçmen listeleri askıya çıkmıştı, gerekli düzeltmeler yapılmış. İtiraz süreci bittikten sonra bu listeler kesinleşmiş. Bu listeleri YSK kesinleştirdi. Seçim bitti listeler üzerinden uyuşmazlık çıkartmaya çalışıyorsunuz, bu mümkün değil.

Barolar Birliği'nin açıklaması var. 'YSK'nın kesinleşmiş kararları üzerinden itiraz yapılamaz' deniyor. 

O polisleri oraya gönderen Adalet Bakanı da, İçişleri Bakanı da istifa etmelidir. Mülkiye müfettişleri, savcılar orada. Ne oluyoruz? 

Büyükçekmece'de itirazlarımız neticesinde 754 kişinin kaydı silinmiş. AK Parti bu itrazları yaparken neredeymiş? Dün akşam sözcüler müthiş bir algı operasyonu yapıyor. Büyükçekmece'de onlarca usulsüzlük var, diye.

24 Haziran cumhurbaşkanlığı ve milletvekilliği seçiminde Büyükçekmece'de kayıtlı seçmen 172 bin 351, 31 Mart 2019'da seçmen sayısı 174 bin 773. 2 bin 422 artmış seçmen. Bu artan sayının 760'ı yeni seçmen olan genç seçmen. 2 bin kişi bile yok. Nerede on binler kaydırılan. İstanbul'da seçimlerin bittiğini gören AKP yetkilileri büyük bir şok yaşamaktadır. Her yerden sorun çıkartmaya uğraşmaktadırlar. İşin rengi ortada. İstanbul'da 24 belediyeyi AKP'li adaylar kazandı. Bu belediye başkanlarının oylarını sayan sandık kurullarıyla Ekrem İmamoğlu'nun oyunu sayan kurul aynı. AKP seçilince milli irade, Ekrem İmamoğlu oy alınca şaibe. Buna kargalar bile güler. 

Biz, örgütlerimiz, parti burada. Oy namustur dokundurtmayız, kazandığımız seçimi kimseye de çaldırtmayız.

Türkiye'nin gündemi son derece ciddi. Ekonomi kırılgan. Bunun nedenleri siyasi istikrarsızlık ve hukuk devletinin yıpratılmasıdır. Ekonomide ciddi skıntılar var. Yurt dışına gidip ekonomiyi anlatacaklarmış. Sormayacaklar mı İstanbul'daki başkanlığı vermemek için mızıkçılık yapan hükümete nasıl güveneceğiz, demeyecekler mi? 

Başından beri yaptığımız ititrazlarda YSK geçmiş içtihatlarına uyduğunu söyleyerek itirazlarımızı reddediyor. Balıkesir itirazlarımızın tamamı reddedilmiştir. Bizim rahatsızlığımız hukuksuz sayımlardır.

Tam hukuksuzluk diye başladığınız andan itibaren orada bulunan mülkiye amirlerinin, adalet ve içişlerin bakanınn bu işler yapılırken nerede olduğunu sormak gerekiyor. 24 Haziran'dan beri tek kişi parti devleti yönetiyor. Niye tespit edememişler hukuksuzlukları. Bu iddialar doğruysa kendi beceriksizliklerini itiraf etmiş oluyorlar. 

Sandık kurulları başkanları seçim kurulları tarafından verilen listelerden tüm taramalar yapılarak belirleniyor. Sandık kurullarının başında FETÖ soruşturması geçiren birileri var ne demek? Bu sandık kurulları başında böyle insanlar varsa bunları yerleştiren sizin idari amirleriniz. Burada başka bir şey var. Bir sorun çıkarsa seçimi çalabilmek için bir maymuncuk yerleştirildiğini iddia ediyorum. Kumpas var, organize işler var. 

Bir seçimi bile becerememişler. Seçimi kazanamayınca mızıkçılık için gerekçe bunlar. Seçimi kazanamadığında mızıkçılık yapan bir yönetim tarafından yönetilen bir ülkede hukuk devletine de demokrasiye de güven olmaz. Milletin işi, aşı azalır. Artık bu iş bitmelidir.

Büyükçekmece'de ev ev dolaşıyor, insanları terörize ediyorlar. Büyükçekmece başkanı mazbatasını almış neyin peşindesiniz?

Sayın İmamoğlu İstanbul seçmeninin yüzde 48.8'inin oyunu aldı. Sayın Erdoğan belediye başkanı olduğunda oyu yüzde 25'ti. İstanbul'un yarısının oyunu almış bir İstanbul Büyükşehir Belediye Başkanı'na 'İstanbul'u yönetemezsin' demek insafsızlıktır."

Kaynak : www.istanbulgercegi.com

ÜYE YORUMLARI

Yorum Yap

Facebook Yorumları