loading
close
SON DAKİKALAR

CHP Sözcüsü Öztrak'tan 'Erdoğan Bayraktar' açıklaması: 'İtirafların ucu nereye giderse gitsin' deyip ifadeye çağıracak bir savcı arıyoruz

CHP Sözcüsü Öztrak'tan 'Erdoğan Bayraktar' açıklaması: 'İtirafların ucu nereye giderse gitsin' deyip ifadeye çağıracak bir savcı arıyoruz
Tarih: 31.08.2021 - 15:05
Kategori: Siyaset

CHP Genel Başkan Yardımcısı ve Parti Sözcüsü Faik Öztrak, MYK gündemine ilişkin açıklamalarda bulundu.

Öztrak'ın açıklamaları şöyle:
"Tüm zaferler bizimdir. Bizi biz yapan tarihi dönüm noktalarıdır. Dün 99. yılını kutladığımız 30 Ağustos böyle büyük bir zaferin adıdır. Bugün Anadolu ve Trakya topraklarında egemen bir ulus olarak yaşıyorsak, emperyalimze boyun eğmeyen bir millet olarka başımız dik dolaşıyorsak,namusumuza, inancımıza sahip çıkabiliyorsak, minarelerimizden ezanlar okunuyorsa bunu bu zaferi bize armağan eden başta büyük komutan cumhuriyetimizin ve partimizin kurucusu Mustafa Kemal Atatürk olmak üzere tüm şehit ve gazilerimize borçluyuz.

Büyük Taarruz, her evresi düşünülmüş, hazırlanmış, yönetilmiş ve zaferle sonuçlandırılmış bir harekat, komuta kadrosunu tarihe geçiren büyük bir yapıttır. 

Zaferin başkumandanı bu zaferi milletin bağımsızlık düşüncesine ithaf etmiştir. Bazı hastalıklı kafalar başkumandanını anmadan başkumandanlık zaferini anabileceklerini zannetmişlerdir. Gazi Mustafa Kemal Atatürk'ün kurduğu Diyanet İşleri Başkanlığı tarafından yapılan bu aymazlığı mazur görmek mümkün değil. 

Yükselen tepkiler üzerine Gazi Mustafa Atatürk'ün adını 30 Ağustos için yayınladığı mesajda lütfen geçirmiştir. Sayesinde özgürce ibadet edebildiğimizi camilerde Atatürk adını anmamıştır. Milletin vergileriyle maaşını alacaksın, gösterişli cübbeler güiyeceksin, lüks makam arabalarına bineceksin sonra da Atatürk'ün adının camilerde anılmaması için elinden geleni ardında koymayacaksın. 

Diyanet Atatürk'le uğraşıyor ama son 19 yılda yenen kul hakları için bir çift söz söyleyemiyor. Rüşvet almak, kul hakkı haramadır, diyemiyor. 19 yıldır dinin içinden ahlakı çıkardılar, rant ve servet devşirmek için kullandılar. Bunun adına da sözde dava dediler. Bu davanın yolcuları artık itirafçı olmaya başladılar. Eski Çevre ve Şehircilik Bakanı 17-25 Aralık tapelerive dosyamda ne varsa doğrudur, dedi. Bu bakan görevini kötüye kullandığını bir defa daha kabul etti.

Yine AK Partinin kuruclarından eski bir milletvekili 'AK Partililerin yüzde 90'ı yakında itirafçı olacak' dedi.

Bu millet bakan çocuklarının evlerinden çıkan kasaları unutmadı, ayakkabı kutularında ele geçirilen rüşvet paralarına faiz işletip sonra da bu rüşveti alana iade edenleri unutmadı. Bu olaylar Yüce Divan'da aklanmadı, bu hesap yargıdan kaçırıldı. Dönemin İstişare Kurulu üyesi Cemil Çiçek 'Bu dosyalar Yüce Divan'da görüşülmeliydi' diyor. Bu dosyalar milletin vicdanında kapanmamıştır.

Bu itifarları ucu nereye giderse gitsin deyip suç duyurusu kabul edip ifadeye çağıracak bir savcı arıyoruz.

Devlet yönetimindeki kokuşmaya son vermek için siyasi ahlak yasası çıkaracağız. Sayıştay'ı gerçek işlevine kavuşturacağız. 

Varlık Fonu ve paralel hazine uygulamalarına son vereceğiz.

En son Varlık Fonu'nua aldıkları Ziraat Bankası'nın Almanya'daki iştirakiyle ilgili büyük bir skandal patladı. Büyük bir ceza kesildi, kredi verme ve mevduat toplama sınırı getirildi. Alman Bankacılık otoritesi Türkiye'den yapılan atamalar için 4 kez ret vermiş. Almanya'daki Ziraat Bankası'na kayyum geliyor. 

Bunları kabul ediyorsak bu cezalar kimin cebinden çıkacak? 

İktidara geldiğimizde tüyü bitmedik yetimin hakkını yiyenlerin kursaklarından alacağız. 

Erdoğan daha düne kadar askerimizi Afganistan'daki havalimanına nöbetçi yazmak için uğraşıyordu. Kabil Havalimanı'nın yanında her gün bombalar patlıyor.

Beyefendi çıkmış Afganistan konusunda muhalefetin ne dediği ilgilendirmez, diyor. Sicili ortada. 

Suriyeli 5 milyon sığınmacı 10 yıldır Türkiye'de. 40 milyar dolardan fazla para harcandı. Yüzlerce askerimiz şehit düştü. 

Erdoğan 3-5 milyon avroyu görünce Türkiye'yi Avrupa'nın mülteci gettosu yapmaya teşne görünüyor. Erdoğan'ın dün dediğini bugün dediği tutmuyor. Rüzgar nereye eserse oraya dönüyor.

Erdoğan'ın kuyruğuna takılan küçük ortağın hali perişan. 15 gün önce 'askeri unsurlarımızı Afganistan'ı terki düşülmeyecektir' diyen küçük ortak  bugün 'çekilme kararı doğru' diyor. 

Bunlar ülkeyi de, devleti de yönetemiyorlar. Bu beyler her şeyden vazgeçiyorlar Kabil Havalimanı'nın işletmesinden bir türlü vazgeçemiyorlar. Afganistan'daki havalimanında bunları cezbeden ne var? Şu anda en bol olan terör ve uyuşturucu. Türkiye'yi böyle bir coğrafyaya sokmak için bu ısrar neden? 

Kontrolsüz göç ve sığınmacı sorunu en önemli beka sorunudur. İşler kızışırsa İdlib'den milyonlarca insana sınırlarımıza akar. Binlerce radikal ülkemize girer, kabul olur.

İdlib Rusya'nın elinde, Afganistan İran'ın elinde Türkiye'ye karşı koza dönüştü. Avrupa 'parayı veririm Türkiye'yi göçmen gettosu yaparım' anlayışıyla bakıyor. Bu ahlaksız teklifleri Erdoğan kabul etse de bizim kabul etmemiz mümkün değil. Avrupalı dostlarımız bilsin ki, Avrupa'nın sınırı Kapıkule'den başlamaz, Gürbulak'tan başlar. Herkes planını bu gerçeğe göre yapsın. 

Beka sorununa ciddi bir strateji ve yoğun diplomasi ile tepki vermek zorundayız. Erdoğan'ın ne derinliği, ne de diplomasiyle sorun çözecek kapasitesi var. 

Yarın milli gelir rakamları açıklanacak. Geçtiğimiz yıl 2. 3 aylık dönemde milli gelirimiz yüzde 11,3 gerilemişti. Hem baz etkisi ve olağanüstü kredi genişlemesinin etkisiyle büyümede geçen yıla göre ciddi bir sıçrama göreceğiz. Ama bir önceki çeyrekle mukayasede farklı bir büyüme olacak.

Tunceli'de orman yangınları sürüyor. Milletvekili arkadaşlarımızdan oluşan heyet çalışmaları izliyor. Milletvekilirimizin intikalinden sonra bölgeye havadan müdahale başladı ancak bu müdahaleler son derece yetersiz. Düne kadar orman yangını, sel olduğunda oraya koşuşturan bakanlar bugün neredeler?

(Sezgin Baran Korkmaz'ın iadesi) Talep normaldir, iadesi kararı doğrudur. ABD'ye verilmesi talebi de vardır. Umarım ABD'ye verildiğinde yöneticilerle ilgili kol bükme konusu haline gelmez.

(Sosyal medya düzenlemesi) Mevcut hükümetin sosyal medya düzenlemeler bugüne kadarki uygulamalrı ışığında bakmak lazım. İktidar öyle görülüyor ki kendisine eleştirilerden rahatsız. Önlemek için düzenleme istiyor.

(Mithat Sancar'ın ittifak çağrısı) HDP eş başkanının konuşmasına dahi anlamı havuz medyası kendileri veriyor. 

(Kılıçdaroğlu'nun KHK'lıları göreve iade edeceği açıklaması) Yargı kararı olmadan kararnamelerle işinden ediline herkesi iade edeceğiz. Yeter ki teröre bulaşmasın.

(CHP Kadıköy İlçe Başkanı Ali Narin'in 30 Ağustos töreninde Erdoğan'ın mesajı okunurken sırtını dönmesi) Yaptığını doğru bulmuyoruz.

(Erdoğan'ın seçim barajı açıklamaları) Cumhur İttifakı'nın getireceği barajı yüzde 7 olsa ne olur, yüzde 9 olsa ne olur. Cumhur İttifakı'nın baraj altında kalma korkusunu gösteriyor."

Kaynak : www.istanbulgercegi.com

ÜYE YORUMLARI

Yorum Yap

Facebook Yorumları