loading
close
SON DAKİKALAR

CHP sözcüsü Öztrak'tan Marmaraereğlisi'nde Atatürk büstüne çirkin saldırıya tepki; 'Atatürk büstüne yapılan saldırıyı lanetliyorum'

CHP sözcüsü Öztrak'tan Marmaraereğlisi'nde Atatürk büstüne çirkin saldırıya tepki; 'Atatürk büstüne yapılan saldırıyı lanetliyorum'
Tarih: 28.03.2021 - 21:56
Kategori: Siyaset

CHP Sözcüsü Faik Öztrak; Saray'ın vesayeti altındaki yargı tarafından okullardan Andımızın, devlet nişanlarından Atatürk'ün kaldırılması bu müessif saldırıları cesaretlendiriyor. Saldırganların derhal yakalanmasını bekliyoruz.

CHP Tekirdağ Milletvekili ve Parti sözcüsü Faik Öztrak Tekirdağ Marmaraereğlisi'nde Atatürk büstüne yapılan saldırıyı lanetlediğini açıkladı. Öztrak açıklamasında; "Tekirdağ Marmaraereğlisi'nde Atatürk büstüne yapılan saldırıyılanetliyorum. Saray'ın vesayeti altındaki yargı tarafından okullardan Andımızın, devlet nişanlarından Atatürk'ün kaldırılması bu müessif saldırıları cesaretlendiriyor. Saldırganların derhal yakalanmasını bekliyoruz." dedi.

Atatürk büstüne yapılan saldırıya tepkiler büyüyor

CHP Tekirdağ Milletvekili İlhami Özcan Aygun yaptığı açıklamada; "Andımızın kaldırılması ve madalyalardan Atatürk kabartmasının çıkarılmasının ardından Marmara Ereğlisi'ndeki Yeni Çiftlik İlköğretim Okulu'nda Atatürk büstünün üzerine "Atatürkçülük putperestliktir" ibareli kin dolu yazı bırakıldı. Atatürk'u silemezsiniz.

1) Marmara Ereğlisi'ndeki Yeniçiftlik Nizamettin Demirdöven İlköğretim Okulu'nun yanı sıra Yeniçiftlik Belediye Ortaokulu ve Opet Anadolu Lisesinde de Atatürk büstüne saldırılar olduğu ortaya çıktı. Anlaşılan o ki örgütlü bir saldırı ile karşı karşıyayız.

2) Atatürk büstüne saldıranlar kadar onlara cesaret verenler de suçludur.  Anlaşılan sadece Atatürk değil, Atatürk'ün ülkemize getirdiği bağımsızlık da birilerini rahatsız ediyor! Takipçisiyiz. Suçlular bulunana kadar bu olayın peşini bırakmayacağız. #Ataturk" dedi.

CHP Tekirdağ Milletvekili Candan Yüceer açıklamasında; "Tekirdağ Marmaraereğlisi'nde Atatürk büstüne yapılan çirkin saldırıyı lanetliyorum. Atatürk ‘ü ve kurduğu Cumhuriyeti hazmedemeyenler ve onlardan cesaret alan meczuplar bilsinler ki bu halkın yüreğinden Atatürk sevgisini ve ona duyulan minneti asla silemezsiniz!

Tekirdağ Marmaraereğlisi'nde bu ülkeye bağımsızlığı ,Cumhuriyeti ve eşitliği kazandıran, çağımızın en büyük lideri Mustafa Kemal Atatürk’ün büstüne çirkin saldırıyı gerçekleştiren failler bir an önce  adalet önünde hesap vermelidir!"

CHP Tekirdağ İl Başkanlığından yapılan açıklamasında; 

"27.3.2021 tarihinde  muhtemelen gece saatlerinde, taşınma durumunda olan Yeniçiftlik Nizamettin Demirdöven İlkokulu bahçesindeki Atatürk Anıtına alçakça bir saldırı gerçekleşmiştir. CHP Marmara Ereğlisi İlçe Başkanı sayın Tolga Çalışkan’ın bilgi vermesi üzerine, CHP Tekirdağ İl Başkanı sayın Şener Zeynel Saygın, CHP Tekirdağ Milletvekilleri sayın İlhami Özcan Aygun ve sayın Candan Yüceer’de olay mahalinde incelemeyi müteakip suç duyurusunda bulunmuşlardır. Bu alçakça saldırıyı şiddetle kınıyor ve faillerinin en kısa sürede yakalanıp adli mercilere teslim edilmesini bekliyoruz. CHP olarak olayın takipçisi olacağımızı ifade ederiz."

Kaynak : wwww.istanbulgercegi.com - Dilfiraz Değerli

ÜYE YORUMLARI

Yorum Yap

Facebook Yorumları