loading
close
SON DAKİKALAR

CHP Spor Kurulu Başkanı Demirhan Şerefhan: 'Gururumuz Sultanlar'

CHP Spor Kurulu Başkanı Demirhan Şerefhan: 'Gururumuz Sultanlar'
Tarih: 17.07.2023 - 10:03
Kategori: Spor

Cumhuriyet Halk Partisi Spor Kurulu Başkanı Demirhan Şerefhan, Kadın Voleybol Milli Takımımızın bu başarısı, Türkiye'de her türlü ayrımcılığa uğrayan Türk kadının da yükselen sesi olmuştur.

CHP Spor Kurulu Başkanı Demirhan Şerefhan, ABD'deki Millet Ligi finallerinde şampiyon olan (A) Milli Kadın Voleybol Takımımızın Türkiye'ye büyük bir gurur yaşattığını söyledi.

Zor günler geçiren Türkiye'nin kadın voleybolcularımızın başarısı ile tüm ülkeye rahat bir nefes aldırdığına dikkat çeken Şerefhan, Türk sporundaki en önemli başarılardan birine kadın sporcuların imza atmış olmasının da önemine dikkat çekti.

CHP Spor Kurulu Başkanı Şerefhan'ın açıklaması şöyle:

"ABD'nin Teksas eyaletindeki Millet Ligi'nin final maçında Çin Halk Cumhuriyeti'ni 3-1 yenerek şampiyon olan (A) Milli Kadın Voleybol Takımımız, tüm ülkeye büyük bir sevinç yaşattı. Kazanılan şampiyonluğun yanı sıra dünya sıralamasında 1. sıraya yükselen kadın voleybolcularımız, Türk kadınının da gururu olan filenin sultanları, takım sporlarında bugüne kadar elde edilen başarıların en değerlilerinden birine imza attı. Başta kaptan Eda Erdem olmak üzere tüm oyuncularımızla baş antrenör Daniele Santarelli'nin emeklerine duyduğumuz şükranı ifade etmek isteriz.

Voleybol Federasyonu Başkanı Sayın Akif Üstündağ da, yıllardır süregelen başarılara bir yeninin eklenmesindeki çabaları ile örnek spor yönetici kimliğini bir kez daha göstermiştir.

Kadın Voleybol Milli Takımımızın bu başarısı, Türkiye'de her türlü ayrımcılığa uğrayan Türk kadının da yükselen sesi olmuştur.

CHP Spor Kurulu olarak, (A) Milli Kadın Voleybol Takımımızın bu başarısının tüm branşlarda yinelenmesi tek arzumuzdur. Türk kadınına güvenilmesi halinde, ne tür başarıların gelebileceği gerçeği Filenin Sultanlarının ev sahibi ABD dahil rakiplerine üstünlük sağlayıp kazandığı Dünya Milletler KUpası şampiyonluğu ile bir kez daha sergilenmiştir.

Sayın Genel Başkanımız Kemal Kılıçdaroğlu'nun da turnuvanın ilk gününden bu yana gurur ve heyecanla izlediği kadın voleybolcularımızın, maç sonrasında yaptıkları açıklamalar ve 'Türk kadınına güvenilmesi vurgusuyla, Atatürk'ün sporcuları kimliği çok değerlidir.

Kaynak : www.istanbulgercegi.com

ÜYE YORUMLARI

Yorum Yap

Facebook Yorumları