loading
close
SON DAKİKALAR

chp türkiye'nin baas partisidir

chp türkiye'nin baas partisidir
Tarih: 12.02.2012 - 20:15
Kategori: Siyaset

AK Parti Genel Başkan Yardımcısı Hüseyin Çelik, anamuhalefet partisi CHP'ye yüklendi

AK Parti genel Başkan Yardımcısı ve Parti Sözcüsü Hüseyin Çelik, parti genel merkez binasında yaptığı açıklamada anamuhalefet partisi CHP'ye yüklendi ve gündemdeki konular hakkında açıklamalarda bulundu.

CHP'nin son günlerde dışilişkiler hakkında hükümete getirdiği eleştirilere cevap veren Hüseyin Çelik, CHP'yi 'Türkiye'nin Baas partisi' olarak nitelendirdi ve "Türkiye kendi Baas rejiminden 1950'de kurtulmuştur' dedi.

Ortadoğu'da yaşanan ve 'Arap Baharı' olarak adlandırılan sürece de değinen Çelik, İsrail'in bu süreçten rahatsız olduğunu ve Arap ülkelerine demokrasi geldikçe İsrail'in işinin zorlaşacağını söyledi.

AK Parti Genel Başkan Yardımcısı Hüseyin Çelik'in açıklamalarından satır başları şu şekilde;

"CHP Türkiye'nin Baas partisidir. Baas partileri ile CHP arasında genetik bir bağ var. Biliyorsunuz bu partiler de yapıları itibarıyla otokratik yapılardır. Türkiye kendi Baas rejiminden 1950'de kurtulmuştur.

Ortadoğu ükeleri, Arap ülkeri de kendi otokratik düzenlerinden kurtulmaya çalışıyorlar. Biz de bu süreci destekliyoruz. Halkın kendi iktidarını oluşturması bizim isteğimizdir. Arap Baharı'nı desteklememizin nedeni budur.
 
 
 
"İSRAİL ARAP BAHARINDAN ÜRKMEKTEDİR"
 
İsrail'in işi zorlaşacak. Çünkü Arap ülkelerinde demokrasi ilerledikçe halklarının istekleri uzantısında hareket edeceklerdir. Maalesef şu anda oralardaki yöneticiler halkların isteklerine kapalıydı. O yüzden İsrail, Arap Baharına karşıdır, bu değişimden ürkmektedir.. Arap ülkeleri demokratikleştikçe İsrail'in işleri zorlaşacak.


 
"TÜRKİYE AKTİF DIŞ POLİTİKA YAPIYOR"
 
Suriye'deki olaylara "bana ne diyemeyiz" Bana ne diyenler, tek parti rejiminden kalanlardır. Bu yol ayrımıdır, ya yaprak gibi rüzgara kapılıp giden bir ülke olacağız, ya da aktif dış politikayla karar verenler arasında olacağız.

Asırlar boyunca oluşan sorunları bir anda yok edemezsiniz. Biz sıfır sorun derken hata mı yaptık? Herkesle kavga mı edelim deseeydik?"



 

ÜYE YORUMLARI

Yorum Yap

Facebook Yorumları