loading
close
SON DAKİKALAR

CHP Zeytinburnu Uğur Mumcu'yu Unutmadı

CHP Zeytinburnu Uğur Mumcu'yu Unutmadı
Tarih: 11.02.2012 - 20:09
Kategori: Siyaset

CHP Zeytinburnu Gençlik Kolları Başkanı Hakan VARDAR, Uğur Mumcu anısına bir bildiri yayınladı.

CHP Zeytinburnu Gençlik Kolları Başkanı Hakan VARDAR, Uğur Mumcu anısına bir bildiri yayınladı. 

ilgili bildiri şu şekilde;

Yolumuza ışık tutanlar, ülkemizi daha iyi yarınlara hazırlayanlar; 

Onlar Uğur Mumcu, Muammer Aksoy, Bahriye Üçok ve daha nice aydınlarımız tam bağımsız Türkiye Cumhuriyeti adına hayatlarım verenlerdi. Bizlerin daha iyi bir hayat sürmesi için bu yolda hayatlarını veren aydınlarımıza selam olsun! 

En büyük yazarlarını, şairlerini, sanatçılarını hapishanelerde yatırma siciline sahip bu ülkede, aydınlar, sadece adaletsiz yargılamalara, haksız hapis cezalarına, linç girişimlerine, medya sansürüne, çarpıtma, karalama ve iftiralara maruz kalmaktadırlar. Bu yaranın en derin yanını, siyasi suikastlarla katledilen aydınlar oluşturuyor. Cumhuriyetimizin kuruluşundan bu yana sayısız aydın, siyasi nedenlerle haince katledilmişlerdir. Onlarca yıl geçmiş olmasına rağmen hiçbir cinayetin faili bulunmadı. Bu faillerin bulunması için yapılan tüm girişimlerimiz bu dönemde de iktidar tarafından reddedilmiştir.
 
1993 yılında verilen "Zeytinburnu Hizmet Binasının bulunduğu alana Uğur Mumcu parkı yapılması ve parkın içine Uğur Mumcu büstü ve tabelasının asılması" önergesi 4 siyasi parti (ANAP, DSP, SHP, CHP) meclis üyeleri tarafından ortak kararla kabul edilmiştir. Ancak Zeytinburnu Belediyesi Akp iktidarının eline geçtiği zaman, Zeytinburnu Belediye Başkanı Murat Aydın  tarafından gizli bir çalışma sonucunda Uğur Mumcu Parkı'nın içindeki büst ve tabela kaldırılarak talan edilmiştir.
 
Belediye Meclis üyelerimiz, bu büstün neden kaldırıldığına ve ne zaman yerine konulacağına yönelik defalarca soru önergeleri vermelerine rağmen hiçbir resmi cevap alınamamıştır. Belediye başkanlığı makamı tarafından yapılan gayri resmi açıklamaya göre büst ve tabelanın kaldırılma nedeni olarak, 'tadilat ve heykeli yapan sanatçıya ulaşılmama' bahanesi gösterilmesi üzerinden yaklaşık 3 yıl geçmiştir.
 
Biz; Cumhuriyet Halk Partisi Zeytinburnu Gençlik Örgütü olarak şimdi Zeytinburnu Belediye Başkanı Murat Aydın’a soruyoruz:

*Bu kadar zamandır tadilat bahanesiyle kaldırılan büst, gerçekte nerededir?

*Eğer büstün yerine konulmamasında ki neden, büstü yapan heykeltıraşın bulunamaması ise yeni bir büst niçin yapılmıyor?

*Yeni yapılacak büst için Zeytinburnu Belediyesi'nin ayıracak bütçesi yoksa eğer Beştelsiz Mahallesi'nde "Zeytin Park"ın yapılması için, herhangi bir anlamı bulunmayan İlçe sınırları içerisindeki çeşitli heykellerin yapımı için ve İstanbul Üniversitesi Ziya Gün Vakfı tarafından kiralanan, her ay yüksek bir meblağ ödenen Telsiz Mahallesi'ndeki park'a bütçe nasıl bulunabiliyor?

*İlçe sınırları içerisinde, Belediye'nin faaliyetlerini gösterebilmek için boydan boya reklamla kaplanılan çeşitli binalara harcanan ödeneğin bir kısmı Uğur Mumcu büstü için bütçe olarak kullanılamaz mı ?

*Türk Halkı tarafından değer gören Zübeyde Hanım Parkı, Bahriye Üçok Parkı ve Uğur Mumcu Parkı'nın; bakımsız, büst'süz ve tabelasız olmasını sürekli kendisini sanata düşkün biri olarak ifşa eden Belediye Başkanı Murat Aydın'ın bu tablo karşısında vicdanı rahat mı? 
 
Biz; Cumhuriyet Halk Partisi Zeytinburnu Gençlik Örgütü olarak, ülke menfaatini göz önüne alarak söyledikleri uğruna hayatını kaybetmiş Uğur Mumcu'ya, Bahriye Üçok'a ve Türk Halkı tarafından değer gören Türkiye Cumhuriyeti Kurucusu Ulu Önderimiz Mustafa Kemal ATATÜRK'ün Annesi Zübeyde Hanım'a yukarıda belirttiğimiz yeni yapılan parklar ve heykeller kadar özen gösterilmemesine, Zeytinburnu Belediye Başkanı Murat Aydın'ın sanata olan düşkünlüğünün bu yapıtlar üzerinde uygulanmamasına anlam veremiyor ve bu konunun hiç bir şekilde kapanmayacağı belirterek her koşulda takipçisi olacağımızı ifade ediyoruz. 
 
Ve son olarak;

Bilimin ve sanatın aydınlattığı bir dünyada, demokrasinin yaşama biçimi olması, adaletin herkesi kuşatması, bir kişinin bile hak ve özgürlüklerinden yoksun kalmaması adına mücadele eden ve bu uğurda hayatlarını veren aydınlarımıza yeniden 'Selam olsun' diyoruz.
 
VİCDAN SUSTU, HUKUK SUSTU, İNSANLIK SUSTU!
VURULDUK EY HALKIM, UNUTMA BİZİ!
                                  
CHP Zeytinburnu Gençlik Kolları Başkanı 
Hakan VARDAR

ÜYE YORUMLARI

Yorum Yap

Facebook Yorumları