loading
close
SON DAKİKALAR

CHP’de gergin toplantı

CHP’de gergin toplantı
Tarih: 12.02.2012 - 03:07
Kategori: Siyaset

CHP’de 15 milletvekili, tüzük kurultayı toplanması talebini dün resmen Parti Meclisi toplantısına getirdi.

CHP’de 15 milletvekili, tüzük kurultayı toplanması talebini dün resmen Parti Meclisi toplantısına getirdi. Milletvekili Osman Kaptan ve İsa Gök Dersim tartışmasının da yaşandığı toplantıyı terketti.

CHP’de Parti Meclisi (PM) toplantısı tartışmalı geçti. Genel Başkan Kemal Kılıçdaroğlu başkanlığında yapılan toplantının gündeminde tüzük kurultayı toplanması talebi vardı.

15 milletvekili, kurultay talebini içeren önergeyi Parti Meclisi toplantısının gündemine alması için Kılıçdaroğlu'na sundu.

PM üyelerinden biri önergeden imzasını çekse de yeter sayısı olmamasına rağmen Kemal Kılıçdaroğlu önergenin oylamasını yaptı. Ancak 81 kişilik PM ‘evet’ oyları 18'de kaldı.

Karara tepki gösteren CHP Mersin Milletvekili İsa Gök, toplantıyı terkederek basının karşısına çıktı.

Gök, “Son kez biz ima ile talepte bulunduk. Önerimizin özü, kurultay süreci başlamadan demokratik bir tüzüğe kavuşturulmasıydı. Bu durumda PM üyesi olarak, yetkinin CHP örgütlerinde olduğunu açıkça beyan etmek istiyorum” diye konuştu.

Toplantının tek tartışma konusu kurultay olmadı. Dersim konusu da gündeme geldi.

CHP Antalya Milletvekili Osman Kaptan, partinin uygulanan yanlış politikalar nedeniyle Alevilerle karşı karşı geldiğini savundu.

Çok sayıda Alevinin ve CHP üyesi olmayan kişilerin partiye üye yapıldığını savunan Kaptan, kitle partisi olan CHP’nin değiştirilmeye çalışıldığını öne sürdü.

CHP liderine sert eleştiriler yönelten Kaptan "Eğer genel başkanlık yapacaksanız bırakın Dersim kitabını da tarihçiler yazsın" dedi.

CHP lideri Kemal Kılıçdaroğlu ise bu konudaki eleştirileri "samimiyetsizlik" olarak değerlendirdi.

Tansiyonun yükselmesi üzerine Kaptan "Ben kendimi CHP Parti Meclisi’nde konuşuyor zannediyordum. Meğer Kemal Kılıçdaroğlu'nun muhafız alayında konuşuyormuşum" diyerek toplantıyı terk etti.

ÜYE YORUMLARI

Yorum Yap

Facebook Yorumları