loading
close
SON DAKİKALAR

CHP'de ilk açıklama Karataş’tan: 311 sayısını aştık

CHP'de ilk açıklama Karataş’tan: 311 sayısını aştık
Tarih: 13.02.2012 - 07:25
Kategori: Siyaset

CHP İzmir’de olağanüstü il kongresi için başlatılan imza kampanyasının süresi doldu. Toplantı üstüne toplantı yapan imzacılar adına ilk açıklama eski İl Başkanı Kemal Karataş’tan geldi. Karataş “311 sayısını aştık” dedi.

Can Özlü/Egedesonsöz - CHP İzmir İl Başkanı Tacettin Bayır’ı devirmek ve olağanüstü il kongresini toplamak adına muhalif il delegeleri tarafından başlatılan imza kampanyası, bugün itibari ile sonuçlandı. Sonucu merakla beklenen imza kampanyasında, muhalif il delegelerinin mutlu sonu ulaştıkları ve olağanüstü il kongresi için gereken sayıya ulaştıkları iddia edildi. Resmi sürenin dolması ile birlikte Karabağlar’da bir ofiste kampa giren muhalif il delegeleri, ellerinde bulunan ve çevre ilçelerden gelen imzaları değerlendirdi. Muhalif harekete direnen özellikle Bayraklı ve Menemen ilçelerinde yoğun çalışmalar yapıldığı ve birebir görüşülen pek çok il delegesinden imza alındığı belirtildi. Eski Genel Başkan Deniz Baykal’ın, en yakın iki adamı Yılmaz Ateş ve Mehmet Sevigen de son gün çabalarına katkı koydu. Her iki eski genel başkan yardımcısının da özellikle Baykal’a yakın belediye başkanlarını arayarak “imza sürecine katkı koyun” telkininde bulunduğu öğrenildi.
 
İLK AÇIKLAMA KARATAŞ’TAN
İmza kampanyası için ön görülen resmi süre saat 17.00 itibariyle doldu. Toplantı üstüne toplantı yapan imzacı il delegeleri adına resmi olmayan ilk açıklama, hareketin Baykal kanadında yer alan eski İl Başkanı Kemal Karataş’tan geldi. Çevre ilçelerden gelen imzaların sayıldığı toplantıya katılan ve konu ile ilgili ilk açıklamayı yapan Karataş “Kritik rakam aşıldı. Şuanda ilçelerden ve noterlerden gelen imzaları tek bir havuzda toplamaya çalışıyoruz. Bizim yaptığımız hesaplamalara göre 316 rakamına ulaştık. Tüzüğe göre imzaları teslim etmek için süremiz var. Toplamak için bile 24 saat süremiz var. İlçelerden bize ulaşan rakamlar, yeter sayı olan 311’i geçtiğimizi gösteriyor. Noterlerden gelen evrakları toplayıp kesin rakama ulaşmaya çalışıyoruz. Ama büyük bir ihtimalle imza yeter sayısını 3- 4 fazlasına ulaştık” dedi.
 
“KONGRE SÜRECİ BAŞLADI”
Karataş’ın ardından, soruları yanıtlayan Konak eski İlçe Başkanı ve İl Delegesi Ali Yılmaz, yeterli sayıya ulaştıklarını ve olağanüstü il kongresi için resmi sürecin resmen başladığını belirtti. Yılmaz “Elimizde üç yüzün üzerinde imza var. Çevre ilçelerden bize ulaştırılamayan imzaları da sayarsak 316 sayısına ulaşıyoruz. İmzalarını geri çeken delegelerin olduğu söyleniyor ancak böyle bir şey yasal olarak söz konusu değil. Kesin rakamlara yarın itibariyle ulaşacağız ancak yeterli sayıyı geçtiğimizi belirtebilirim. Biz süreci başlattık. Toplanan imzaları yarın veya sonraki gün il başkanlığımıza ve genel merkeze ulaştıracağız” diye konuştu.
 
BAYIR “SAYGI DUYARIM”
Olağanüstü il kongresinin toplanması için yürütülen imza kampanyasında 311 sayısının aşılması ile ilgili görüş belirten CHP İzmir İl Başkanı Tacettin Bayır ise resmi sonuca henüz ulaşılmadığını söyledi. Bayır “Şu anda bir varsayım üzerine konuşuyorum. Ancak bu sonuçlar doğruysa il delegelerinin hepsinin özgür iradelerine saygı duyuyorum. Zaten bu imza kampanyasının kendilerine ait olan bir demokratik hak olduğunu her zaman söyledim. Görevimin başındayım. Ancak olağanüstü kongre olursa da çıkıp en iyi şekilde yarışacağım” ifadelerini kullandı.

ÜYE YORUMLARI

Yorum Yap

Facebook Yorumları