loading
close
SON DAKİKALAR

CHP'de imzalar teslim ediliyor

CHP'de imzalar teslim ediliyor
Tarih: 11.02.2012 - 20:58
Kategori: Siyaset

CHP’de muhaliflerin olağanüstü tüzük kurultayı için topladıkları imzaları bu hafta genel merkeze vermesi ve şubat ayı içinde kurultayın toplanması bekleniyor.

CHP’de olağanüstü tüzük kurultayı isteyen muhalifler gerekli olan 256 imzayı aştı. Eski Ankara İl Başkanı Ali Yıldızlı, 350 imzayı geçtiklerini, topladıkları imzaları bu hafta içinde genel merkeze vereceklerini söyledi. Yıldızlı “Türkiye’nin her tarafından imzalar geliyor. Umarım kısa sürede kurultay toplanır ve tüzük tartışmaları sona erer” dedi. 

CHP Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu’nun da imzaların teslim edilmesinden sonra “ivedilikle gereğinin yapılmasını” istediği kaydedildi.

Matkap “Ne gerekirse yapacağız. Uzatmaya gerek yok. Uzattıkça parti hırpalanıyor. Kavgalı bir görüntü hoş değil. Uzatma eğilimimiz yok” dedi.

Tüzük kurultayı konusunda iki seçenek olduğunu vurgulayan Matkap, “Birincisi; bizim de hazırlıklarımız var, o artı arkadaşların taleplerini harmanlayıp çalışalım. Bunu fırsata dönüştürelim. İkincisi, sadece arkadaşlarımızın ivedilikle görüşülmesini istediği talepleri karşılayalım, diğerini daha sakin bir ortamda değerlendirelim. Arkadaşlarımızın duyduğu bir ihtiyaç var, onu da karşılamalıyız. Ya hem bizdeki hazırlıkları, hem istenen değişiklikleri 45 günlük süre içinde bir komisyon marifetiyle tartışırız, bir defada çıkarırız. Diğer seçenek de, en hızlı biçimiyle kurultayı toplamak olur” dedi.

ÜYE YORUMLARI

Yorum Yap

Facebook Yorumları