loading
close
SON DAKİKALAR

CHP'de Soykırım Pankartına tepki

CHP'de Soykırım Pankartına tepki
Tarih: 22.01.2015 - 12:44
Kategori: Siyaset

CHP Beyoğlu ilçe başkan yardımcısı Barış Tınay imzalı dilekçe ile; 'Yüzleşin Hrant'la, Soykırımla!' Pankartını Taşıyan vekillere tepki...

CHP Beyoğlu ilçe başkan yardımcısı Barış Tınay imzalı dilekçe ile; 'Yüzleşin Hrant'la, Soykırımla!' Pankartını Taşıyan vekillere tepki...

Cumhuriyet Halk Partisi Genel Sekreterliği’ne yazılan dilekçe ile pankartı taşıyan CHP'li milletvekilleri sorulmuştur.

Cumhuriyet Halk Partisi
Genel Sekreterliği’ne;
Ankara

19.01.2015 tarihinde İstanbul'da gerçekleştirilen Hrant Dink anması, amacından saptırılarak bir soykırım propagandasına dönüştürülmüştür.

Kendilerini “Hrant’ın Arkadaşları” diye tanımlayan; neye, kime ve kimlere hizmet ettiği bilinmeyen bir güruh, “Yüzleşin Hrant’la, Soykırımla!”, “1915’ten 2015’e Tarihleri İnkâr, Tarihleri Katliam”, “1915’ten Hrant’a Soykırım Sürüyor” pankartları ile kitleleri soykırım iddialarına ortak etmeye çalışmıştır.

Soykırım iddialarını dile getiren pankartların arkasında, medyada paylaşılan görüntülerden de net bir şekilde anlaşılacağı üzere, İstanbul Milletvekilleri Sezgin Tanrıkulu, Şafak Pavey ve Umut Oran “bilinçli olarak” yer almış, pankartı taşımış ve bu pankart eşliğinde de yürüyüşlerini gerçekleştirmiştir.

Parti programımızda (s.131-132) soykırım iddiaları ile ilgili yer alan ifadeler şu şekildedir:

“Sözde Ermeni Soykırımı iddiası ile ülkemizin haksız önyargılarla suçlanmasına karşı bugüne kadar Partimiz öncülüğünde sürdürülen kararlı duruşa sahip çıkmaya devam edecektir.

Türkiye Cumhuriyeti’nin kuruluşundan önceki dönemde gerçekleştiği iddia edilen sözde Ermeni soykırımı konusunda ülkemizi suçlayıcı keyfi kararlar alınmaktadır. CHP, 1948’de BM Genel Kurulu’nda oybirliği ile kabul edilen Soykırımın Önlenmesi ve Cezalandırılması Sözleşmesi tarafından yapılan açık tanım çerçevesinde, konunun bağımsız tarihçiler tarafından, Türkiye, Ermenistan ve Rusya dâhil ilgili tüm ülke arşivlerine erişim olanakları kendilerine tanınarak, iddiaların gerçekçi ve doğru zeminde, önyargılara kapılmadan incelenmesi gerektiği görüşündedir.”

İlgili parti programı ifadesine istinaden; parti tüzüğümüzün 70. Maddesinde “Kesin Çıkarma Cezası Gerektiren Parti Suçları” başlığında yer alan “Programa ve Tüzük kurallarına, kurultay ve yetkili organ kararlarına aykırı davranmak” ve “Partide aldıkları görev ve sorumlulukla ve üyelikle bağdaşmayan tutum ve davranışlarda bulunmak” (md. 70A ) maddelerinin ihlali söz konusudur.

İlgili kişilerin TBMM üyesi olması nedeniyle tüzüğümüzün 68A maddesine göre Parti Meclisi tarafından Yüksek Disiplin Kurulu'na sevk edilmesi gerekmektedir.

Sonuç ve İstem:

Dilekçemin parti meclisi gündemine alınarak değerlendirilmesini, konunun muhatabı olan milletvekillerinin yüksek disiplin kuruluna sevk edilmesini ve gerekli disiplin cezasının uygulanmasını arz ve talep ederim.

Saygılarımla.

20.01.2015

Barış Tınay
CHP Beyoğlu İlçe Başkan Yardımcısı


Vişne Haber Ajansı - Dilfiraz Değerli

ÜYE YORUMLARI

Yorum Yap

Facebook Yorumları