loading
close
SON DAKİKALAR

CHP'de taşeron ısrarı

CHP'de taşeron ısrarı
Tarih: 11.02.2012 - 21:51
Kategori: Siyaset

Hükümet yetkililerinin tepki gösterdiği, başta Suriye konusunda olmak üzere dış poltikada bir takım güçlerin taşeronu olunduğu yönündeki açıklamalara bir yenisi daha eklendi

CHP Genel Başkan Yardımcısı ve Parti Sözcüsü Birgül Ayman Güler, Genel Başkan Kemal Kılıçdaroğlu başkanlığında yapılan MYK toplantısı sonrası açıklamalarda bulundu.

CHP'den daha önce de, dış poltikada bir takım güçlerin taşeronu olunduğu yönünde açıklamalar gelmiş, bu değerlendirme, Başbakan Erdoğan ile Dışişleri Bakanı Davutoğlu'nun da aralarında olduğu hükümet yetkilileri tarafından sert bir dille reddedilmişti.

Aynı zamanda, AK Parti'den gelen, CHP'nin Esad rejimi savunuculuğu yaptığı yönündeki açıklamalara, yine taşeronluk vurgusuyla yanıt verildi.

Toplantıda, dış politikada ve Suriye'deki gelişmelerin değerlendirildiğini anlatan Güler, iki ayrı heyetin Suriye'de incelemelerde bulunduğunu anımsattı.

''Türkiye sıcak bir savaşın içerisinde olmamalıdır'' diyen Güler, ''Türkiye olası bir savaşın yüksek maliyetlerini kaldıramaz. Türkiye'yi böyle bir ağırlığın altına sokmaya AKP'nin hakkı yoktur. Hem Suriye hem de diğer bütün ülkelerle ilişkiler konusunda AKP'nin bağımsız bir dış politika yürütme zorunluluğu vardır.

Daha başka güçlerin taşeronu olarak davranmak Türkiye gibi büyük bir ülkenin Hükümetine yakışmaz. Bu nedenle uyguladığı, izlediği politikayı AKP'nin bir kez daha gözden geçirmesi gerektiği kanısındayız. Bu çerçevede bize yöneltilen Esad rejiminin savunuculuğu gibi değerlendirmeleri yalnızca hedef saptırma olarak görüyoruz'' şeklinde konuştu.

Bu arada Güler, 'vicdani ret' çalışmalarına yönelik bir soru üzerine, bu konunun da MYK'da tartışıldığını söyledi.

Güler, ''Vicdani ret konusu ordu örgütlenmeleriyle de doğrudan ilgili bir konu bildiğiniz gibi. Bazı açıklamalar yapılıyor ki 'zorunlu askerlik sistemine aykırıdır' şeklinde. AİHM'nin açık kararları var. Bizde uygulanan askerlik sisteminin ortadan kaldırılmasını gerektiren bir uygulama değil, dolayısıyla niteliği ve sınırları kuşkusuz çok tartışma konusu. O tartışma yapılarak vicdani ret konusunda genel olarak, partimizin bakışı olumlu.

Ancak bir kez daha söylemek isterim, bu askerlik sisteminin değiştirilmesi gibi bir sonuca götürülürse tartışma değişir. Niteliği ve sınırları itibariyle tanımlaması söz konusu olduğunda tartışma oldukça heyecanlı hale gelir.''

Güler, başka bir soru üzerine vicdani ret konusundaki kanun teklifini, CHP Genel Başkan Yardımcısı Sezgin Tanrıkulu ve birkaç milletvekilinin hazırladığını bu metni görmediklerini bildirdi. 

ÜYE YORUMLARI

Yorum Yap

Facebook Yorumları