loading
close
SON DAKİKALAR

CHP'de toplu sözleşme imzalandı

CHP'de toplu sözleşme imzalandı
Tarih: 12.02.2012 - 00:36
Kategori: Sendika

CHP ile Tez-Koop-İş Sendikası arasındaki toplu sözleşme görüşmeleri olumlu sonuçlandı.

CHP ile Tez-Koop-İş Sendikası arasındaki toplu sözleşme görüşmeleri olumlu sonuçlandı. Toplu sözleşmeyi CHP adına Genel Başkan Yardımcısı Erdoğan Toprak, Tez-Koop-İş adına Genel Sekreter Hakan Bozkurt imzaladı.

CHP’den yapılan açıklamada, CHP ile Tez-Koop-İş Sendikası arasındaki toplu sözleşme görüşmelerinin olumlu sonuçlandığı ve bir imza töreni düzenlendiği belirtildi.

Törende, sözleşmede emeği geçen ve bu süreci büyük bir olgunlukla sonuçlandıran herkese teşekkür eden Toprak, CHP’nin emekten yana bir parti olduğunu savundu.

"Ülke ve dünya gerçekleri gözönünde tutularak emeğin hak ettiği değeri vermek bizim temel yaklaşımımızdır" diyen Toprak, sendikal yaşamın güçlendirilmesi demokrasi için büyük önem taşıdığını, kendilerinin de sendikal yaşamın güçlendirilmesi için gereken her türlü desteği verdiklerini bildirdi.

TÜRK-İŞ yönetiminin asgari ücret artışına şerh koymamasının üzüntü verici olduğunu savunan Toprak, şunları kaydetti:
"Açlık sınırı altında asgari ücret artışını içine sindiren ve muhalefet şerhi koymayan TÜRK-İŞ yöneticisi, genel başkanımıza ve partimize dil uzatıyor. Sonra bunu dile getiren Genel Başkanımız Kemal Kılıçdaroğlu’na eleştiri getirmesi ise ayrı bir üzüntü kaynağıdır. Biz TÜRK-İŞ yönetiminin çalışanlarının hakkını savunmasını beklerdik. Korkmamasını, şantaja teslim olmamasını beklerdik."

"TÜRK-İŞ yönetiminin hükümetin dümen suyunda sendikacılık yaptığını" ileri süren Toprak, bu tür sendikacılığa ne denildiğini herkesin bildiğini belirtti.

Tez-Koop-İş Genel Sekreteri Hakan Bozkurt, toplu sözleşme imza töreninde Türkiye’de 40’ın üzerinde siyasal parti bulunduğunu, ancak sendikal örgütlenmenin yalnızca CHP’de olduğunu belirterek, "CHP özü ve sözü bir olan parti olduğunu ortaya koymuştur" ifadesini kullandı.

3 yıl için yapılan toplu iş sözleşmesinde yıllık zam oranı 1. yıl için yüzde 10, ikinci yıl için enflasyon artı yüzde 2, üçüncü yıl içinde enflasyon artı yüzde 2 olarak belirlendi.

Yıllık 4 ikramiyenin öngörüldüğü sözleşmede, ayrıca genel ve yerel seçimlerde bir maaş ikramiye verilmesi, kıdem tazminatının her yıl için 45 gün olması, kıdem zammının 15-30 lira arasında olması karara bağlandı.

Çalışanlara, net 500 lira sosyal yardım, bin 300 metreküp doğal gaz tutarında yakacak yardımı, 800 lira evlilik ve ölüm yardımı, günlük 15 lira yemek, günlük 25 lira da harcırah ile yolluk ödenecek.

ÜYE YORUMLARI

Yorum Yap

Facebook Yorumları