loading
close
SON DAKİKALAR

CHP'den Bakan Günay'a 'AKM' sorusu

CHP'den Bakan Günay'a 'AKM' sorusu
Tarih: 26.05.2012 - 16:20
Kategori: Siyaset

CHP İstanbul Milletvekili Sabahat Akkiray, Kültür ve Turizm Bakanı Ertuğrul Günay'a, "AKM için Avrupa Kültür Ajansı'na aktarılan para var mıdır?" diye sordu...

CHP İstanbul Milletvekili Sabahat Akkiraz, TBMM Başkanlığı'na, Kültür ve Turizm Bakanı Ertuğrul Günay'ın yanıtlaması istemiyle soru önergesi verdi. Akkiray, şu sorulara yanıt aradı:

 


"Medyaya yansıyan bazı bilgilere göre AKM tadilatı için sadece Bakanlığınızdan değil Avrupa Birliği Fonlarından da para aktarıldığı belirtiliyor ve paranın nereye gittiğinin bilinmediği söyleniyor. Bu konuda bir araştırma yaptırdınız mı? Avrupa Kültür Ajansı son beş aydır faal değil, Hazine'ye aktarılan ajansa ait para var mıdır? Deprem vergilerinin bir benzeri İstanbul Kültür Başkenti için para sağlanmakta da kullanıldı. İstanbul Kültür Başkenti Ajansı için mazottan 1, benzinden ise 1.5 kuruş ilave vergi alınıyordu. 3.5 yılda yaklaşık 581 milyon lira toplandığı tahmin ediliyor. Bu miktarda bir para girişine ilaveten bakanlığınız Avrupa Kültür Ajansına AKM için ekstra bir ödeme yaptı mı? İstanbul Avrupa Kültür Başkenti için Avrupa Kültür Ajansının harcadığı toplam para nedir?"

 

Cumhuriyet

ÜYE YORUMLARI

Yorum Yap

Facebook Yorumları