loading
close
SON DAKİKALAR

CHP'den, engellilerin araç alırken KDV’den muaf tutulması için kanun teklifi

CHP'den, engellilerin araç alırken KDV’den muaf tutulması için kanun teklifi
Tarih: 07.07.2019 - 14:18
Kategori: Yurt

CHP Milletvekili Mahmut Tanal, döviz artışı nedeniyle fiyatı tırmanışa geçen otomobilleri ÖTV muafiyetiyle bile alamayacak duruma gelen engellilerin KDV’den de muaf tutulması talebiyle Meclis’e kanun teklifi verdi.

Engellilik derecesi yüzde 90 veya daha fazla olan bireyler, yakınları vasıtasıyla araç alırken ÖTV’den muaf tutuluyor. Ancak döviz kurundaki artış nedeniyle otomobil fiyatları uçtu. Haliyle ÖTV’siz otomobil fiyatları bile engellilerin karşılayamayacağı sınırlara dayandı. CHP İstanbul Milletvekili Mahmut Tanal, engellilerin araç alırken KDV’den de muaf tutulması talebiyle Meclis Başkanlığı’na kanun teklifi sundu.

"MEVCUT DÜZENLEME YETERSİZ KALIYOR"

Tanal, teklifin gerekçesinde, 4760 sayılı Özel Tüketim Vergisi Kanunu’nun 7/2-a maddesi ile ağır engelli vatandaşların alacakları araçlarda Özel Tüketim Vergisinden muaf tutulduğunu hatırlatarak, bu durumun engelli ailelerine bir kolaylık sağlamakla birlikte özellikle son yıllarda dövizin beklenmeyen artışı ile birlikte araç liste fiyatlarının engelli bireylerin karşılayamayacağı sınırlara gelmesi nedeniyle mevcut düzenlemenintek başına yetersiz kaldığını kaydetti.

Tanal şöyle devam etti: “Mevcut düzenlemeye işlerlik kazandırmak, engelli vatandaşların hayatlarını kolaylaştırmak ve sosyal devlet ilkesini günlük pratikte gerçekleştirmek için Özel Tüketim Vergisi Kanunu’nun 7/2-a maddesindeki şartları saylayarak ÖTV’siz araç almaya hak kazanan engelli ve engelli yakınlarının aynı aracın  KDV’sinden de muaf olması gerekli görülmüştür.”

Kaynak : Vişne Haber Ajansı-www.istanbulgercegi.com

ÜYE YORUMLARI

Yorum Yap

Facebook Yorumları