loading
close
SON DAKİKALAR

CHP'den Erdoğan'a çok sert tepki: Kendisi hakkında suç duyurusunda bulunacağız. İspat edemezse alçaktır, şeref yoksunudur

CHP'den Erdoğan'a çok sert tepki: Kendisi hakkında suç duyurusunda bulunacağız. İspat edemezse alçaktır, şeref yoksunudur
Tarih: 08.10.2018 - 14:38
Kategori: Gündem

CHP Genel Başkan Yardımcısı ve Parti Sözcüsü Faik Öztrak, MYK toplantısının ardından açıklamalarda bulundu.

Öztrak, Cumhurbaşkanı ve AKP Genel Başkanı Recep Tayyip Erdoğan'ın İsmet İnönü hakkındaki açıklamalarına "BOP eşbaşkanı olduğunu söyleyeceksin, Irak'ı işgal eden Amerikan askerleri için dua edeceksin, halkım karşı ama ben hava sahasını açtım, diyeceksin, danışmanların onu deliğe süpürmeyin diye ABD'ye yalvaracak... AKP Genel Başkanın, hayatı emperyalizmle savaşla geçmiş, 'yeri gelir yeni bir dünya kurulur Türkiye orada yerini alır' diye rest çekmiş İsmet İnönü'yü anlamasını beklemiyoruz" karşılığını verdi. 

Öztrak, Batman'da şehit olan 8 askerin ölümünden CHP'yi sorumlu tutan Erdoğan'a çok sert tepki göstererek, "Bu kişi bir dönem milliyetçiliği ayaklar altına aldık, diyen kişidir. Oslo'da terör örgütünün masasında oturan, Habur'da çadır mahkemelerini kurduran, valilere operasyon yapmayın, diyen, terörist başına sayın şehitlere kelle demiş bir kişidir. Bu iddialarını ispat edemezse alçaktır, müfteridir, şeref yoksunudur. Kendisi hakkında suç duyurusunda bulunacağız" diye konuştu.

Faik Öztrak'ın MYK toplantısının ardından yaptığı açıklamalar şöyle:

"Adalet ve Kalkınma Partisi Başkanı McKinsey'den danışmanlık almayı durduracakların açıkladı. Amerikalı bir şirketin Hazine'ye kayyum atanması ile ilgili 10 sorusu aklın yolunun bir olmasını sağlamış. Yerlilk ve millilik boyasının akması kendisini sinirlendirmiş. Ve bunun üstünü örtme gayreti içine girmiş.

"AKP Genel Başkanının, ABD başkanına 'yeri gelir yeni bir dünya kurulur Türkiye orada yerini alır' diye rest çekmiş İsmet İnönü'yü anlamasını beklemiyoruz

Partimize akıl sınırlarını zorlayarak yüklenmiş. İsmet İnönü üzerinden Türkiye'nin gerçek gündemini karartmaya çaba göstermiş. İsmet İnönü İstiklal Savaşımızın kahramanı, Lozan Anlaşmasının mimarı, ülkemizi 2. dünya savaşından uzak tutan bir devlet insandır. Ölümünün üzerinden 45 yıl geçmiş İsmet İnönü'nün Amerika ziyaretinde elinde 2 bayraktan birini karartarak ucuz şark kurnazlığına başvurmak belki AKP Genel Başkanına yakışır ama Cumhurbaşkanlığı makamına yakışmaz. BOP eşbaşkanı olduğunu söyleyeceksin, ABD başkanını sesini özlediğini söyleyeceksin, Irak'ı işgal eden Amerikan askerleri için dua edeceksin, halkım karşıydı ama ben hava sahasını açtım, diyeceksin, danışmanların onu deliğe süpürmeyin diye ABD'ye yalvaracak, siz de bu özelliklerinizle tarihe geçeceksiniz. AKP Genel Başkanının, hayatı emperyalizmle savaşla geçmiş, yeri geldiğinde ABD başkanına 'yeri gelir yeni bir dünya kurulur Türkiye orada yerini alır' diye mektup yazarak rest çekmiş İsmet İnönü'yü anlamasını beklemiyoruz. Trump'la o kadar şey yaşanıyor, daha böyle bir mektup ortada yok. 

-CHP ülkemizin en köklü partisidir. 6 okumuzdan biri Atatürk'ün millliyetçiliğini ifade eder. Yerli ve milli kisvesi altında yürütülen her oyuna gereken tepkiyi göstereceğiz. Ülkemizin hazinesinin ABD'li şirkete bırakılmasının razı olunamayacağının sesi olduk.

"Erdoğan hakkında suç duyurusnda bulunacağız"

-AKP genel başkanı 8 şehidin sorumlusu olarak partimizi göstermiştir. PKK ile işbirliği içinde olduğumuzu iddia etme cüretini göstermiştir. Bu kişi bir dönem milliyetçiliği ayaklar altına aldık, diyen kişidir. Oslo'da terör örgütünün masasında oturan, Habur'da çadır mahkemelerini kurduran, valilere operasyon yapmayın, diyen, terörist başına sayın şehitlere kelle demiş bir kişidir. Bu iddialarını ispat edemezse alçaktır, müfteridir, şeref yoksunudur. Kendisi hakkında suç duyurusunda bulunacağız.

Berat Albayrak'a: Acaba kayınpederini cahil mi, hain kategorisinde mi değrlendiriyor

-McKinsey ile elştiri getirenlere ya cahilsiniz, ya hainsiniz diyen Bakan acaba kayınpederini cahil mi, hain kategorisinde mi değrlendiriyor. Bahçeli McKinsey konusunda bizleri suçlamak yerine ortağıyla konuşsaydı bu duruma düşmezdi. Bu nasıl ittifak, insan ortağının cansiperane  gayretlerini boşa çıkarır mı? Bu soruların Bahçeli tarafından sorulmasını milletimiz bekliyor.

"İntihar edenlerin sesi saraya kadar gitmiyor"

Sayın Erdoğan Türkiye'de kriz yok, manipülasyon var diyor. Millet inim inim inliyor. İntihar eden, konkordato ilan edenlerin sesleri saraya kadar gitmiyor demek ki. 188 ülke içinde 153 ülkenin aylık enflasyonundan fazla.

İşsizlik almış başını gidiyor 'ülkede kriz yok' diyorsunuz. Aynı konuşmanın içinde defalarca krizden bahsediyorsunuz. Özel sektör bu krizi fırsata çevirecektir, diyorsunuz. Sayın Erdoğan, kriz var mı yok mu?

-Dengelenme süreci başladı, diyor damat. Nerede dengeleniyor? Ülke durgunluğa doğru hızla sürükleniyor. Bu milletle alay etmektir. 

ÜFE, iktidarı devraldıklarında yüzde 30,8'miş. Şimdi yüzde 46. IMF ile ilişkiyi bitirdik diyor. Erdoğan bu ülkede IMF'den en son borç alan başbakandır. Yarısı kendine devredilendir.

Bahsettiği borçların GSYH toplamı yüzde 94'müş. Şimdi yüzde 10. Nerden nereye? İşsizlik Fonu'ndan 3 kamu bankasına 11 milyar liralık para verildi. Bu paraları neden verdiniz? Batık kredileri mi çoğaldı? Ortada bir soruşturma yok bildiğim kadarıyla. Cumhurbaşkanlığı sözcüsüne göre kaynakların etkin kullanılmasıymış... Kaptırmışsınız işsizlerin paralarını sermaye diye.

"100 günlük icraat açıkladılar, fiyasko. YEP açıkladılar, fiyasko. Enflasyonla Mücadele Programı'ndan da bir şey çıkmayacak"

Biz borçlanmıyoruz, özel kesim borçlanıyor, diyorlar. Şimdi borcunu ödeyemeyen işadamının borcunu İşsizlik Fonu'ndan ödetiyorsunuz.
Ülkenin en önemli sorunu güven sorunu. Çadır devleti görüntüsünden kurtulmanız gerekiyor. Ekonomi yönetimine damadınızı getiriyorsunuz, kendinizi Varlık Fonu'başkanlığına kendinizi atıyorsunuz. Yazlık, kışlık saraylar yetmiyor, uçan saraya binmeye hazırlanıyorsunuz. New York'ta McKinsey ile çalışacağız, denetleyecek, diyorsunuz. Türkiye'ye gelip vazgeçiyorsunuz. Enflasyon yüksek geliyor arkasından TÜİK başkan yardımcısını görevden alıyorsunuz.

100 günlük icraat açıkladılar, fiyasko. YEP açıkladılar, fiyasko. Bu hafta Enflasyonla Mücadele Programı açıklayacaklarmış. Şu anda Türkiye'de tek adam ucube bir parti devleti sistemi var. Enflasyon yüzde 40'lara çıkmadan önce açıklasaydınız da millet bu kadar sıkıntı çekmeseydi. Buradan da bir şey çıkmayacaktır. IMF ile anlaşma yapan son başbakandı kendisi. IMF ile ilk anlaşma olacak cumhurbaşkanlığı makamında oturan ilk kişi de kendisi olacak.

TBMM çatısı altında Kesin Hesap Komisyonu kurulmalı. Sayıştay 3 ayda bir performans kriteriyle ilgili rapor vermeli. Bu rapor paylaşılmalı.

"Cemal Kaşıkçı olayı bir an önce aydınlatılmalı"

Türkiye'de çok vahim bir hadise yaşanıyor. Cemal Kaşıkçı'dan haber alınamıyor. Öldürüldüğü iddia ediliyor. Bütün dünya ayakta.
Türkiye 3. dünya ülkelerinin operasyon yapabileceği bir ülke haline geldi. Canı ülkemize emanet olan bu kişiyle ilgili durumun bir an önce aydınlatılması gerekir.

(Erdoğan'ın kayyum açıklaması) Devletsiniz, polis, yargı elinizde. YSK var. Terörle ilişkili birisinin aday olmasını önlemekle yükümlüdürler herhalde.

-Şu anda ittifak gündemimizde yok. Biz tabanla mutabakatı sağlayacak, hizmet yapabilecek adaylarla halkın karşısına çıkacağız. Bu seçimde en büyük başarıyı elde eden, seçimden galibiyetle çıkan parti CHP olacak.

-CHP'de aday açıklamanın yöntemi var. PM toplantısı yapmadan aday açıklayamayız. 12 Ekim'de aday açıklanacağı iddiaları doğru değil.

Kaynak : Vişne Haber Ajansı-www.istanbulgercegi.com

ÜYE YORUMLARI

hursıt kahraman

baskanınız nerede ınonu ıcın bır cıft laf edemıyormu. ama menderes ve bayar mezarlarına kosa kosa gul koymasını bılıyor .chplıler tüh sıze be. halen bu adamı basınızda tutuyorsunuz.

09.10.2018, 09:55
Yorum Yap

Facebook Yorumları