CHP'den Erdoğan'ın 'askerlerin sivil mahkemelerde yargılanmalarının önünü açılmasına CHP de destek verdi' sözlerine yalanlama

CHP Grup Başkanvekili Özgür Özel, Cumhurbaşkanı ve AKP Genel Başkanı Recep Tayyip Erdoğan'ın İlker Başbuğ'a yönelik sözlerine ve CHP lideri Kemal Kılıçdaroğlu hakkındaki sözlerine yanıt verdi.
CHP Grup Başkanvekili Özgür Özel Meclis'te yaptığı basın toplantısında, Erdoğan'ın 26 Haziran 2009'da Meclis'ten geçirilen torba yasadaki 'asker kişilerin özel yetkili mahkemelerde yargılanması'na ilişkin maddeyi hatırlatarak, "26 Haziran 2009'daki kanun teklifini getiren siyasiler araştırılsın. FETÖ'nün siyasi ayağı yok dersek gerçek inkar olur" diyen İlker Başbuğ hakkında dava açılması çağrısına tepki gösterdi.
Erdoğan, bugünkü grup toplantısında yaptığı konuşmada, kanun teklifinin CHP'nin de içinde olduğu 4 partinin mutabakatıyla Meclis'ten geçirildiğini söylemiş, o sönem CHP grup başkanvekili olan Kemal Kılıçdaroğlu'nun AKP'li grup başkanvekilleriyle görüştüğünü belirtmişti.
CHP Grup Başkanvekili Özgür Özel, Erdoğan'ın sözlerini yalanladı. Özel, gece yarısı getirilen teklifin Erdoğan tarafından verildiğini hatırlatarak, CHP'nin destek vermediğini, Kılıçdaroğlu'nun nöbetçi olmadığı için genel kurulda bulunmadığını, CHP'nin ilgili maddenin iptali için Anayasa Mahkemesi'ne başvurduğunu kaydetti.
Özel, "İlker Başbuğ'a dava açtırıyorsan biz yine avukatız. Siz yine FETÖ'cü savcıları savunduğunuz tarafta durun bakalım. Tarih yine bizi haklı çıkarır kimse merak etmesin" ifadelerini kullandı.
Özgür Özel'in açıkalamları şöyle:
"İlker Başbuğ genelkurmay başkanıyken haftalık olağan görüşmelerinde Recep Tayyip Erdoğan ile görüşüyordu. Herhalde FETÖ konusunda en çok uyaran da odur. FETÖ ile söz söylenecek en son kişi de odur.
Rejim değişikliğiyle üniformasını çıakrıp çıkarıp takım elbiseyi çeken Hulusi Akar için su uyur Hulusi akar derler. FETÖ, İlker Başbuğ'dan memnun olsa başına bu gelir miydi?
Geçen hafta Ömer Çelik hadsizce, 780 gün içeride yatan İlker Başbuğ'a sert eleştiride bulundu. Bugün de Erdoğan çıkmış, İlker Başbuğ'a dava açın, diyor. Utanma olur. 780 gün alacaklı sizden İlker Başbuğ. FETÖ ile mücadele ile geçmiş hayatı, tehlikeye dikkat çekmiş, FETÖ'cüleri ihbar etmiş kumpas kurmuşlar sen de alet olmuşsun.
25 Haziran 2009'da bir önerge görüşülürken, TV yok, herkes uykuda önerge çıkıyor. AKP grup başkanının vekilleri önerge veriyor. Teklifi veren Erdoğan, altında da grup başkanvekillerinin imzası var. Diyorlar ki Kemal Kılıçdaroğlu da görüşmelere katıldı. Kuyruklu yalan. Kemal Kılıçdaroğlu grup başkanvekili ama nöbetçi değil o gece. O salonda değil. Salonda Hakkı Süha Okay var. CHP kanunun tümüne hayır oyu veriyor. Kanunda CHP'nin imzası yok. Hakkı Süha Okay hayır oyu veriyor. imzamız yok. Ertesi sabah Okay 'böyle bir mutabakatımız yok' diye açıklama yapıyor. Başbuğ 2012'de tutuklandı. Başbuğ'a dava açılsa ne dersiniz? O dönem de genelkurmay başkanına sahip çıkmadım dersiniz.
Ömer Çelik gelsin, istediği yerde isterse kendi salonlarında bir o bir ben konuşalım. Diyor ki o dönem de Baykal çağrı yaptı. Baykal, "Darbelerle hesaplaşacaksanız anayasa madde 15'i değiştirelim' diyor. Hasta yatağından Baykal yalanlıyor. Baykal, 'Ergenekon kumpasında yargıladıklarınızın avukatıyım' demiş siz de savcısı olmuşunuz. Baykal, Hakkı Süha Okay yalanlamış. Anayasa Mahkemesi'ne götürmüşüz bu maddeyi. Mutabakat olsa gider miyiz? AYM reddetmiş. Kabul etse İlker Başbuğ tutuklanmayacak. Başbuğ 'FETÖ'nün siyasi ayağını arıyorsanız ben tutuklanmadan 3 yıl önce kim vermiş önergeyi ona bak' demiş. Zorunuza mı gitti?
Baykal darbelerle yüzleşecekseniz 15. maddeyi kaldıralım deyince Erdoğan, çağrıya 'Sululuk 'demiş. 12 Eylül'le hesaplaşmayı FETÖ'yle aynı kefeye koyan, yalan anlayış.
Ergenekon savcıları için Meclis'ten koruma yasası çıkardılar. Yargıtay ve Danıştay üye sayısını artırarak FETÖ'cülere yargıyı teslim eden kim? Bunları yapanlar utanmadan hedef saptırmaya çalışıyorlar.
İlker Başbuğ'a dava açtırıyorsan biz yine avukatız. Siz yine FETÖ'cü savcıları savunduğunuz tarafta durun bakalım. Tarih yine bizi haklı çıkarır kimse merak etmesin.
Ömer Çelik darbe mevzuatından arındırma çağrısını Kemal Kılıçdaroğlu yaptı, diyor. Biz yaptık, 12 Eylül için söyledik. CHP her sözünün arkasındandır. Kapı gibi anayasa mahkemesine başvurumuz var. O maddeyi siz önermişsiniz.
Recep Tayyip Erdoğan, biz 'deprem vergileri ne oldu' deyince 'gereken yere gitti' diyor. Maliye Bakanı Şimşek'in 'yol yaptık' sözlerini hatırlatırız. Naci Bostancı, 'deprem vergileri depreme gidecek diye bir şey yok' diyor. Bunları Erdoğan'a söylüyorlar.
Yıkılan binaları yeniden yapmak depreme para harcamak değildir. Deprem olduktan sonra yardımları götürmek, orada 2 gün aynı gömlekle durmak depremle mücadele değildir. Depremle ölenlerle gözyaşı dökmek acıyı paylaşmaktır. Bu ülke boşu boşuna ölümler ülkesi. Siyasetçiler görevlerini tam yapmadıkları için ölüyor insanlar.
21 yıl geçmiş 99 depreminden beri. Fay hattındaki illerde binaların yenilenmesi yapılmamış. Sakarya'da 17 okul binası için yıkılma kararı var. O günden beri yıkılmamış, o zamanın çocukları üniversiteden mezun olmuşlar. Kemla Kılıçdaroğlu hala çocuklar okuyor o okullarda, deyince yıkım kararı aldılar.
Adıyaman Cezaevi için yıkım kararı vardı. 800 tutuklu geçtiğimiz günlerde başka cezaevlerine nakledildi. Şimdi tutmuşlar deprem paralarını doğru yere harcadık, diyorlar. Vatandaşın sorgulaması kamu düzenini bozmak değil. Vatandaş vergisinin hesabını sormayacaksa neyi soracak? Sen vergi topla, parayı başka yerde kullan, sorana soruşturma aç. Kimse korkmasın. Elbette hesap günü gelecek.
Ömer Çelik, ağzı var konuşuyor. Türkiye'deki ikinci partinin özenli konuşması gerekiyormuş. 5 önerimiz milli güvenliği korumak bir yana karşısındaki söylemlermiş. Bizi gayrimilli gösteren beyefendiye 5 maddeden birini okuyorum.
'Mehmetçiğimizin can güvenliği her şeyden önemlidir. Can güvenliğini sağlamak için tüm askeri, diplomatik adımlar derhal atılmalı' diyoruz. Bu mu gayrimillilik? 1 sene önce bu kürsüde 12 gözlem kulesindeki askerlerimizin can güvenliği önemlidir, tedbir alın dedik, ne yaptınız, onları hedef yaptınız."
ÜYE YORUMLARI
Yorum YapFacebook Yorumları












