loading
close
SON DAKİKALAR

Chp’den köşk tepkisi

Chp’den köşk tepkisi
Tarih: 11.02.2012 - 21:43
Kategori: Siyaset

Hukuku bu kadar zorlamaya gerek yoktu...

CHP’nin TBMM Anayasa Komisyonu üyeleri Atilla Kart, Rıza Türmen, Süheyl Batum ve Uğur Bayraktutan, Cumhurbaşkanı Seçimi Kanunu Tasarısına ilişkin TBMM’de basın toplantısı düzenledi. Türkiye’de “kaotik bir yapı, fetret yapılanmasının” söz konusu olduğunu ileri süren Kart, tasarıyla da devlet yönetiminin içine bir saatli bomba konulduğu iddiasında bulundu. Bunun anayasal anlamdaki ağır sonuçlarını yakın zamanda göreceklerini ifade eden Kart, getirilen tasarıyla “yeni Kenan Evrenler’in önünün açıldığını” söyledi.

Halkoyuyla seçilen cumhurbaşkanı hakkında Meclis araştırması, soruşturması, vatana ihanet dışında adli denetim yapılamayacağını anımsatan Kart, “Bunun adına da demokrasi diyeceğiz, bunun adı yeni Kenan Evrenler yaratmaktır. Tasarıyla 12 Eylül 1980’de tamamlanamayan ihtilalin son aşaması da tamamlanmış olmaktadır. Türkiye’deki demokrasi artık Orta Asya tipi demokrasidir. Ülkemize hayırlı olsun” dedi.

Anayasal bir kurum

Referandumla kabul edilen değişikliğe göre, cumhurbaşkanının görev süresinin 5 yıl olduğunu anımsatan Rıza Türmen ise Anayasa’da yer alan bu düzenlemenin de yasayla değiştirildiğini belirtti. Türmen, bunun başka bir hukuksuzluk örneği olduğunu ileri sürdü. Türmen, “Abdullah Gül, TBMM tarafından seçilmiştir, bundan sonraki referandumda 5 artı 5 öngörülmüştür” denilemeyeceği görüşünü savundu ve şöyle devam etti: “Daha önce AK Parti’nin getirdiği referanduma sunulacak metinde, 5 artı 5 yılın, 11 cumhurbaşkanı için geçerli olduğu açıkça söylenmiştir. Eğer AK Parti, liderlerini çok seviyorsa, mutlaka 2014’te cumhurbaşkanı olarak görmek istiyorsa, hukuku bu kadar zorlamaya, zedelemeye ihtiyaç yoktu. Açıkça söylemek çok daha dürüst olurdu.”

ÜYE YORUMLARI

Yorum Yap

Facebook Yorumları