loading
close
SON DAKİKALAR

CHP'den mali müşavirlere yeşil pasaport verilmesi için kanun teklifi

CHP'den mali müşavirlere yeşil pasaport verilmesi için kanun teklifi
Tarih: 11.02.2019 - 14:57
Kategori: Gündem

CHP İstanbul Milletvekili Özgür Karabat Kamu görevi yürüten yeminli mali müşavirler ile serbest muhasebeci mali müşavirlere yeşil pasaport hakkı tanınması için bir kanun teklifi verdi.

CHP’li Özgür Karabat Pasaport Kanununda değişiklik ön gören kanun teklifini TBMM başkanlığına sundu. Kanun Teklifinde yeminli mali müşavir ve serbest muhasebeci mali müşavirlere yeşil pasaport verilmesini öngörülüyor.

Kanun teklifi hakkında açıklama yapan Karabat, “Yasa teklifimiz ile yeminli mali müşavirler ile kendi alanında on yıl görev yapmış serbest muhasebeci mali müşavirlerin de nitelik itibariyle kamu hizmeti yapıyor olmaları nedeniyle yeşil pasaport hakkından yararlanmasını sağlamayı amaçlıyoruz.” dedi.

Anayasaya Aykırı!

Söz konusu Kanun kapsamında bulunanlara bu hakkın tanınmasında yapmış oldukları görevler, taşıdıkları vasıflar ve kamu görevi olarak yaptıkları hizmetin süresinin dikkate alınmaktadır, diyen Karabat, açıklamasının devamında: “Gerçek manada bir kamu görevi icra eden ve doğrudan devletin ekonomisi açısından olmazsa olmaz bir görev ifa eden yeminli mali müşavir ve serbest muhasebeci mali müşavirlerimize de bu hakkın tanınmamış olması Anayasanın eşitlik ilkesine aykırıdır.” ifadelerini kullandı.

Takipçisi Olacağız

Karabat: “Yasa teklifimiz ile yeminli mali müşavirlerimiz ve on yıl görev yapmış serbest muhasebeci mali müşavirlerin de nitelik itibariyle kamu hizmeti yapıyor olmaları nedeniyle de bu haktan yararlanmalarının sağlanması amaçlanmaktadır. Bu kanunun meclisten geçmesi ve hak ihlalinin ortadan kalkması için takipte olacağız.” dedi.

 

Kaynak : Vişne Haber Ajansı-www.istanbulgercegi.com

ÜYE YORUMLARI

Yorum Yap

Facebook Yorumları