loading
close
SON DAKİKALAR

CHP'den Muharrem İnce ve istifa eden vekillerle ilgili açıklama: Sel gider kum kalır, Cumhur İttifakı'nın ağzıyla yönelttikleri ithamları unutmayız

CHP'den Muharrem İnce ve istifa eden vekillerle ilgili açıklama: Sel gider kum kalır, Cumhur İttifakı'nın ağzıyla yönelttikleri ithamları unutmayız
Tarih: 01.02.2021 - 15:21
Kategori: Siyaset

CHP Genel Başkan Yardımcısı ve Parti Sözcüsü MYK toplantısının ardından açıklama yaptı.

Öztrak'ın açıklamaları şöyle:
"-Bilimle arası iyi olmayan saray 1 ay önce Boğaziçi Üniversitesi'ne kayyım rektör atadı. Kayyum siyasi bir isim. Beyanatları yalanlıı, tezinde intihal var. Boğaziçi Üniversitesi öğrencileri ve öğretim üyeleri de haklı olaraki gösterdiler. Bu direnişe sahip çıktık, çıkmaya da devam edeceğiz. Boğaziçililerin haklı taleplerinin, direnişinin kirletilmesine karşı provokasyonlara karşı uyanık olmalıyız. Biz CHP olarak inananların inançlarına yönelik aşağılamaları da, insanların tercih ve yaşam tarzına yönelik nefret dili ve hakareti de kabul edemeyiz. Hukukun siyasetin oyuncağı yapılmasını reddederiz. Savcılarıın talimatla suç vasfını değiştirerek tutuklama yapması provokasyonun devamıdır. İçişleri Bakanının yaşam tarzı ve tercihleri üzerinden kullandığı sapkın dil nefret suçudur.
Kuran-ı Kerimle dalga geçeni, rüşvetçi bakan eskisini büyükelçi yapanların, Kabe maketini pasta yapıp kesenlerin Kabe'yi savunmak gibi bir dertleri olmadığını biliyoruz. Biz Boğaziçi Üniversitesi öğrencileri ve öğretim görevlilerinin meşru ve barışçıl direnişine destek vermeye devam edeceğiz.

-19 yıldır doğru düzgün bir dağıtım zinciri oluşturamadılar. Pıtrak gibi market zincirleri açılmasından şikayet ediyorlar. Senelerce bunlar tekel oldu milleti batırıyorlar, diye bağırdık, şimdi mi aklınıza geldi?

-Milleti canından bezdiren pahalılığın nedeni, ensaf, çiftçi, kamyoncu değil sarayın kötü yönetimi. Madem garantileri TL'ye çevirebiliyorsunuz, dövizli garantileri de TL'ye çevirin. Saray hükümetini uyarıyoruz, hayali düşmanlarla uğraşmayın. Esnafı fiyatları düşürmezseniz sonunuz kötü olur, diye tehdit etmekten vazgeçin.

-PTT'ye ucuz ayçiçek yağı sattıracaklarmış. Bunu da ellerine yüzlerine bulaştırdılar. PTT'nin sattığı yağlar daha pahalı çıktı.

-Vatandaşların iktidar koltuğunde outranlardan beklediği devletin şirket gibi değil devlet gibi yönetilmesidir. Salgınla bunun önemini daha iyi görüyoruz. Saray 5 maske dağıtamadı.

İstanbul İstatistik Ofisi tarafından yapılan açıklamaya göre salgının ardından bakkala veresiye yazdıranların oranı yüzde 32. Salgında millete destek vereceklerine borç verdiler. Bankalardaki yakın izlemedeki kredilerin tutarı 360 milyar lira. Bunca borç nasıl ödenecek? Diğer devletler vatandaşlarına destek olmak için her şeyi yaparken saray bir de ÖTV'yi artırdı. Bu vergiden AK Parti bugüne kadar 35 milyar doların üstünde para toplamış. Hala güvensiz konutları konuşuyorsak toplanan para nereye gitti?

-Yeni yıla elektrik ve doğalgaz zamlarıyla uyanmıştık dün doğalgaza yine zam yapıldı. Avrasya Tüneli ücretlerine yüzde 26 zam yapılmış. Bu zamların hepsinin sorumlusu sizsiniz sayın Erdoğan.

Bu ülkenin 128 milyar dolarını Erdoğan damadıyla birlikte yok etti. Bu ülkeyi tefeciye, yüksek faize teslim edenler hakkında ne yapıldı? Hazine ve Maliye Bakan yardımcılıklarına biri AK Parti aday adayı, diğeri eski AK Partili vekil kişilier atandı. Bunlardan 128 milyar doların hesabını sormaları beklenir mi? 

-Nasıl bir reformsa 84 gündür adı var kendi yok. Bunların niyetleri reform yapmak değil, algıyı yönetmek. Reform paketinin içinde cumhurbaşkanını AYM'ye atamalarında hülleyi engelleyecek düzenlemeler olacak mı? 

5 müteahhite verilen dövizli garantiler TLye çevrilecek mi, salgında yardımları güçlendirecek aile destekleri sigortası sistemi getirilecek mi, cumhurbaşkanı parti genel başkanlığını bırakıp tarafsız oalcak mı? Bunların cevabının hayır olduğunu biliyoruz. Erdoğan bu reformları yaparsa kendini inkar eder. Ama bunları biz yapacağız. 

-(Muharrem İnce ve CHP'li 3 vekilin istifa etmesi) Erdoğan'ın damadı istifa etti, TV'ler ve gazeteler 27 saat haber yapamadı. Nevşehir belediye başkanı istifa ettirildi. 21 aylık başkanlığında bu adamın sağlığını bozacak neler yaşandı, belediye başkanını bu istifaya ne götürdü, istifanın arkasında yolsuzluk var mı bunlar medyaya yansımadı, sorgulanmadı bile. CHP'li 3 vekil istifa edince suskun medya 1,5 dakika içinde kıyameti koparmaya başladı.

Sel gider kum kalır. Kişiler gelir geçer. CHP ve cumhuriyetimiz ilelebet payidar olmaya devam eder. İstifa partiden ayrılan arkadaşlarımızın takdiridir. Ama tam da partimiz iktidara yürürken, vefa duygusunu unutup, giderken Cumhur İttifakı'nın ağzıyla yönelttikleri ithamları ve hakaretleri asla kabul etmeyiz, asla unutmayız. Hem parti içinde kalıp hem de partisinin tüzüğünün hazır olduğunu söyleyenlerin açıklamalarını etik bulmadığımızı ifade etmek isterim. Bu siyasi ahlakla bağdaşmıyor.

-(Erdoğan'ın CHP'ye yönelik sözleri) Yüzsüzlük, pişkinlik, arsızlık sözlerini geldiği yere iade ediyoruz. 

-Cemil Çiçek YİK üyesi, Mehmet Uçum da başdanışman. Anlaşılan sarayda hukukun nasıl uygulanacağı konusunda kavga var. Sarayda akort bozulmuş. 

-Biz 12 Eylül darbesinin eseri olan syasi partiler kanunu ve seçim barajının kaldırılmasını istiyoruz. 

-(Ordu'da savcının aracına not bırakan yurttaşın gözaltına alınması) Bu yapılan ayıptır. Vatandaş edepli bir not bırakmış, Ordu'da ortalık birbirine girmiş. En son bakanlık HSK'ya inceleme izni verdi. Sonucu merakla bekliyoruz.

-(Akşener'in ittifak açıklaması) Biz biliyoruz ki demokrasiye sahip çıkanların birliğini bozmaya kimsenin gücü yetmeyecektir."

Kaynak : www.istanbulgercegi.com

ÜYE YORUMLARI

Yorum Yap

Facebook Yorumları