loading
close
SON DAKİKALAR

CHP'den "Pozantı" Gensorusu

CHP'den "Pozantı" Gensorusu
Tarih: 07.03.2012 - 12:55
Kategori: Siyaset

CHP Malatya Milletvekili Veli Ağbaba, Pozantı'ya gitmeden önce Adalet Bakanlığı'ndan, "Gitmeyin, onlar taş atan çocuklar, belli görüşün çocukları" şeklinde mesaj aldıklarını söyledi

CHP Malatya Milletvekili Veli Ağbaba, Pozantı'ya gitmeden önce bir mesaj aldıklarını belirterek, şöyle dedi:

"Adalet Bakanlığı'ndan mesaj aldık. Bize, 'gitmeyin, öyle bir şey yok, onlar taş atan çocuklar. Belli görüşün çocukları'dediler. "

"Mesaj veren kimdi?" sorusuna Ağbaba, "Adalet Bakanlığı üst düzey yetkilileri öyle bir mesaj verdiler.'Oradaki farklı görüşte, belli görüşte, birkaç gün müsaade edin' dediler" diye yanıt verdi.

Adalet Bakanı'nın bu soruşturmadan elini çekmesini isteyen Ağbaba, "Bunu uzmanlardan oluşan tarafsız komisyon araştırmalı. Bir başka önerim Pozantı'dan sevk buraya yanlıştır. Bu sevkin yapılması çocuklara başka ceza verilmesidir. Çünkü bu çocukların hepsi yoksul, ailelerle görüşme imkanı ortadan kalkacak, bu çocukların tek kişilik hücrede kalması doğru değil. Sevk edilecekse düzgün bir çocuk cezaevine sevk edilmeli bu çocuklar" dedi.

Pozantı komisyonu

Ağbaba, TBMM Başkanlığı'na verilecek araştırma önergesiyle Pozantı'da yaşanan olayların Meclis'te kurulacak bir komisyonun araştırmasını isteyeceklerinin de altını çizdi.

Pozantı'da yaşananların peşini bırakmayacaklarını ifade eden Ağbaba, "Adalet Bakanı olayı basit bir olay gibi göstermeye çalışıyor. Adalet Bakanı'nın yaptığı şey çocukları cezalandırmak. Ağır suçlardan yargılanmayan çocuklar serbest bırakılmalı. Tutuksuz yargılanmalı. Çıkan çocuklar tedavi edilmeli" dedi.

Pozantı'ya giden heyet olarak Adalet Bakanı Sadullah Ergin hakkında gensoru verilmesini CHP Grup Yönetimi'ne ileteceklerini belirten Ağbaba, "Adalet Bakanı hakkında gensoru verilsin diye düşünüyoruz. Pozantı'ya giden ekip olarak gensoru verilmesini istiyoruz. Grupla konuşacağız" diye konuştu.

ÜYE YORUMLARI

Yorum Yap

Facebook Yorumları