loading
close
SON DAKİKALAR

CHP'den Ulaştırma Bakanı'na İkizdere tepkisi: 'Cengiz İnsaat'ın CEO'su musun yoksa devletin bakanı mı?'

CHP'den Ulaştırma Bakanı'na İkizdere tepkisi: 'Cengiz İnsaat'ın CEO'su musun yoksa devletin bakanı mı?'
Tarih: 09.05.2021 - 09:21
Kategori: Siyaset

CHP Genel Başkan Yardımcısı Ali Öztunç, Ulaştırma ve Alt Yapı Bakanının, İkizdere’deki taş ocaklarını ihalesiz olarak Cengiz İnşaat verilmesine dair iddialara halen yanıt vermemesini, "Sessiz kalarak bu iddiaları savuşturmaya çalışıyor. Aklınca, hem halkı hem de devleti kandırmaya çalışıyor" sözl...

Ulaştırma ve Alt Yapı Bakanı Adil Karaismailoğlu’nun TRT’de katıldığı programdaki konuşmaları üzerine açıklamada bulunan CHP Genel Başkan Yardımcısı Ali Öztunç, “Kurmaca bir programla İkizdere'yle ilgili algı oluşturmaya çalışıyor. Onu da beceremiyor, yanlış bilgiler veriyor. İkizdere'deki taş ocaklarında, işletmesi süresini 2 yıl diyor, açsın proje tanıtım dosyalarına baksın. Cevizlik taş ocağı için öngörülen süre yaklaşık 3 yıl. Kapasite artış talebi reddedilmeseydi, bu süre 4,5 yıl olacaktı. Cengiz adına başvuru yaptığı Gürdere taş ocağının işletme süre ise, 5 yıl” yorumunu yaptı.

Öztunç, “Ulaştırma ve Altyapı Bakanlığının, İkizdere’de taş ocağı işletmesi, hukuken mümkün değildir. Çünkü, İyidere Lojistik planlarının ÇED raporunda açıkça, yeni bir taş ocağı işletmesi kurmayacaklarını, mevcuttaki ocaklardan taş alacaklarını yazmışlardır. Şimdi de en uygun taşlar burada vardı diyorlar. Bu uygunluğu, İyidere’nin ÇED raporu sunulmadan önce tespit etmeleri gerekirdi. Devletin bir kurumu, başka kurumunu açıkça aldatıyor. Bu bir suçtur. Resmi evrak sahteciliği yapıyorlar. Bu sayede, İyidere Lojistik limanının toplamda ne kadar çevresel zarara yol açacağını Çevre ve Şehircilik Bakanlığından gizliyorlar” yorumunda bulundu.

İyidere Lojistik limanı ile İkizdere’deki taş ocağı projelerinin tek ve entegre proje olduğu söyleyen Öztunç, “Yönetmelik bu durumda tek ÇED başvurusunu zorunlu tutmuş. Ama, Bakanlık ve Cengiz İnşaat ortaklığı, liman projesi ile taş ocağı projeleri için, birbirinden ayrı projelermiş gibi ayrı ayrı başvurular yapmış. Hiç bir başvuru dosyasında, diğer projelerle ilgili bilgi yok. Her üç başvuru iptal edilmeli, tek ÇED süreci işletilmeli. Nasıl ki, dün akşam Bakan Karaismailoğlu, İkizdere’yi sorduklarında, İyidere’deki limanı övüyorsa; ÇED raporunda da her üç projeyi aynı anda anlatması gerekirdi” yorumunu yaptı

Bakanlığının, Cengiz İnşaat adına başvuru yaptığı iddialarına karşı, Cengiz İnşaat ile Ulaştırma ve Altyapı Bakanlığından hiç bir yanıt verilememesini yorumlayan Öztunç, “Sessiz kalarak iddiaları savuşturmaya çalışıyorlar ama bu halk bunu yutmaz. Bakan, açık bir şekilde Cengiz İnşaat adına proje başvuruları yapıyor, devletin kurumlarını aldatıyor. Her şey belgesiyle orta da. Bakan, yeni ağaç dikme sözünü, keseceği ağaçlar yerine değil de, verdiği her on yalan bilgi üzerinden verse, kuraklık riskimiz ortadan kalkar” yorumunda bulundu.

"Bakan Karaismailoğlu’nun Cengiz İnşaat için işlemediği suç kalmamış" diyen Öztunç, “Cengiz İnşaata kendi CEO'larının dahi bu kadar hizmeti olmamıştır. Kimse kimse adına bu derece mevkisini de tehlikeye atacak derecede suç işlemez. Burada Bakan’a sormak istiyoruz, Sayın Bakan, sen Cengiz İnsaatın CEO'su musun yoksa devletin bakanı mı?” tepkisini gösterdi.

Kaynak : www.istanbulgercegi.com

ÜYE YORUMLARI

Yorum Yap

Facebook Yorumları