loading
close
SON DAKİKALAR

CHP'den Üsküdar'daki hilafet çağrısına suç duyurusu

CHP'den Üsküdar'daki hilafet çağrısına suç duyurusu
Tarih: 16.12.2016 - 14:14
Kategori: Gündem

CHP'li 12 milletvekili, geçtiğimiz günlerde Üsküdar Belediyesi'ne ait bir resmi plakalı araçtan hilafet çağrısı gerçekleştirenler ve Üsküdar Belediye Başkanı Hilmi Türkmen hakkında suç duyurusunda bulundu.

Geçtiğimiz günlerde İstanbul Üsküdar'da Halep için düzenlenen mitingde hilafet çağrısında bulunulmuştu. Mitingde Üsküdar Belediyesi'nin aracına ait hoparlör kullanılmıştı.

CHP'li 12 milletvekili konuya ilişkin Üsküdar Belediye Başkanı Hilmi Türkmen, miting düzenleyicileri ve hilafet çağrısı yapan kişiler hakkında suç duyurusunda bulundu.

"İnanç ve ifade özgürlüğü bir hak olmakla birlikte, anayasal demokratik ve laik düzenin tüm kurum ve kurallarının kamuya açık alanlarda ve kamu olanaklarıyla ilga girişimi hiçbir demokratik ülkede yasal koruma altına alınamaz" ifadelerinin kullanıldığı suç duyurusunda, Halep Mitingi adı altında düzenlenen etkinlik esnasında Üsküdar Belediyesine kayıtlı aracın hoparlöründen yapılan halife seçme ve İslam Birliği kurma çağrılarının "açıkça ayrımcılığa davet oluşturduğu, laik ve demokratik anayasal düzene, Anayasada belirtilen laik devlet ilkesine ve İnkılap Kanunlarına, TCK’nın 257. maddesindeki kamu görevlilerinin 'görevi kötüye kullanma” ve 309. maddesinde sayılan 'Anayasayı ihlal' suçlarına delil teşkil ettiği" ifade edildi.

CHP Denizli Milletvekili Kazım Arslan, dilekçeyi Üsküdar Savcılığına iletilmek üzere Ankara Cumhuriyet Savcılığına verdi.

Suç duyurusuna konu olan hilafet çağrısının yapıldığı mitingde yer alan ifadeler şöyleydi:

“(...) Mısır, Irak, Suriye’de bu kanlı, bu zillete düşmüş günlerden kurtulmamız için en kısa zamanda İslam birliğini tekrar tesis etmeli ve halifemizi seçmeliyiz. ‘Ey müminler, toparlanın, ayrılığa düşmeyin, Allah’ın ipine sımsıkı sarılın, emrini yerine getirmediğimiz müddetçe İslam dünyasından, zulüm, kan, gözyaşı asla eksik olmayacaktır. Kurtuluş sadece Kur’an’a ve Resulünün izinden gitmeye bağlıdır. Yoksa bir araya geldikçe ağlar dualar eder gideriz. Bundan kurtulmanın yolu Kur’an’a ve sünnete sımsıkı sarılmaktan, okumaktan, çalışmaktan ilme, irfana ve medeniyete sarılmaktan geçmektedir. Çözüm ve çare bellidir. Cenab-ı Hak bizi bu gaflet uykusundan uyandırsın. Cenab-ı Hak bizlere feraset, basiret ve dirayet versin. Buradan Üsküdar’dan kardeşlerimizle bir daha haykırıyoruz. Ey Kâfirler, ey emperyalistler, ey Siyonistler siz bize geçmişte ne yapabildiniz ki?...”

Vişne Haber Ajansı




ÜYE YORUMLARI

Yorum Yap

Facebook Yorumları