loading
close
SON DAKİKALAR

CHP'den YSK ve Başkanı hakkında suç duyurusu

CHP'den YSK ve Başkanı hakkında suç duyurusu
Tarih: 04.04.2019 - 14:31
Kategori: Gündem

CHP, hukuka aykırı kararlar aldığı gerekçesiyle YSK ve Başkanı Sadi Güven hakkında Yargıtay ve Danıştay'a başvuruda bulunacaklarını açıkladı.

CHP Parti Meclisi (PM) Üyesi Haluk Pekşen, parti genel merkezinde düzenlediği basın toplantısında, seçim sonrası hukuka aykırı kararlar aldıkları gerekçesiyle Yüksek Seçim Kurulu (YSK) Başkanı Sadi Güven ve bu kararlara katılan üyeler hakkında yargılama sürecinin başlatılması için Yargıtay ve Danıştay'a başvuruda bulunacaklarını açıkladı.

YSK Başkanı Güven'in 3 Nisan'da yaptığı açıklamada, "Maddi gerçeklerin ortaya çıkarılması yönünde çalışmalar sürüyor" sözlerini aktaran Pekşen, bunun Seçim Kanunu'nda yer almadığını ve hukuki hiçbir dayanağının olmadığını belirterek, şunları söyledi:

"Seçim Kanunu'nun 112. maddesi son derece açıktır. YSK Başkanı'nın kanunun bu açık düzenlemesini gözardı ederek, "maddi gerçeği ortaya çıkarmak" yönündeki açıklaması yalnızca sandık ve seçim güvenliğinin değil, hukuk güvenliğinin tümüyle ortadan kaldırıldığının açık bir ikrarıdır."

Pekşen, şöyle devam etti:

"Yüksek Seçim Kurulunun, özellikle 2014 yılından bugüne kadar takip ettiği süreçlerin tamamında bir görev suçu oluştuğuna ilişkin kamuoyunda, özellikle hukuk camiasında yerleşik olan algı giderek bir vaka haline dönüşmüştür. Bu itibarla, bugün itibarıyla önce YSK Başkanı sonra da bu hukuka aykırı karara katılan üyeler hakkında Yargıtay ve Danıştay başkanlıklarına yargılama sürecinin başlatılması yönünde hukuki başvurumuzu yapacağız."

ÜYE YORUMLARI

Yorum Yap

Facebook Yorumları