loading
close
SON DAKİKALAR

CHP'li Acar Başbakan Erdoğan'a dinlemeleri sordu

CHP'li Acar Başbakan Erdoğan'a dinlemeleri sordu
Tarih: 12.02.2012 - 20:58
Kategori: Siyaset

HP Antalya Milletvekili Gürkut Acar, Başbakan Recep Tayyip Erdoğan’ın cevaplaması istemiyle TBMM’ye "Yasadışı dinlemelere" ilişkin bir soru önergesi verdi.

Acar, Başbakan Erdoğan’ın yazılı cevaplaması istemiyle Türkiye Büyük Millet Meclisi Başkanlığı’na gönderdiği soru önergesinde, "İletişim özgürlüğünü yok eden yasadışı telefon ve ortam dinlemeleri ile elde edilen kayıtların yayınlanması olayları, iktidarınız döneminde ciddi bir şekilde artmış olmasına karşın, önlem konusunda hiçbir adım atılmadığı"nı vurguladı. Acar, şöyle devam etti:

"Yasadışı telefon dinlemeleri ve kayıtlar nedeniyle 2005-2011 döneminde ve yıllara göre, savcılıklara kaç suç duyurusu yapılmıştır? Suç duyuruları kapsamında kaç kişi hakkında bir işlem yapılmıştır? Hakkında işlem yapılan kişiler arasında kamu görevlileri var mıdır? Varsa sayısı nedir? Yasadışı telefon dinlemeleri ve kayıtlar nedeniyle kaç kişi yargılanmış ve ne cezalar almıştır? Ceza alan kimse yoksa bunun nedeni nedir?"


Türkiye’de telefon dinlemelerinin ciddi krizlere neden olduğunu ifade eden Acar, "Telefon dinlemeleri ve gizli kamera olayları nedeniyle bugüne kadar hiçbir failin yakalanmamasının nedeni nedir" diyerek şu soruları yöneltti:

"Bazı olaylarla ilgili güvenlik birimlerine özel talimat verdiğiniz yönündeki haberler kamuouyuna yansımasına karşın, somut bilgilere ulaşılamamasını neye bağlıyorsunuz? Güvenlik birimlerinin zafiyeti mi söz konusudur? Teknolojik yetersizlik mi vardır? Yasadışı telefon dinlemelerinin iktidarınız döneminde artmasını neye bağlıyorsunuz? Bazı yasadışı dinleme kayıtlarını miting meydanlarında kullanmanızın, bu olayların artmasında etkisi var mıdır? Vatandaşların özel hayatı, iletişim özgürlüğü ve güvenliğini sağlamaya yönelik olarak bir adım atacak mısınız? Yasadışı kayıtları kullanmak yerine, yasadışı dinlemeleri ortadan kaldırmak için bir girişimde bulunacak mısınız?"

ÜYE YORUMLARI

Yorum Yap

Facebook Yorumları