loading
close
SON DAKİKALAR

CHP'li Akar: Bütçe de halka değil yandaşlara kaynak ayrıldı

CHP'li Akar: Bütçe de halka değil yandaşlara kaynak ayrıldı
Tarih: 16.12.2018 - 11:57
Kategori: Gündem

Meclis Bütçe görüşmeleri devam ederken Ulaştırma Bakanlığının bütçesi üzerine söz alan CHP Kocaeli Milletvekili Haydar Akar getirilen bütçe de halka değil yandaşlara kaynakların ayrıldığını söyledi.

CHP Kocaeli Milletvekili Haydar Akar bütçe de halka değil yandaşlara kaynaklar ayrıldı konuşmasına AKP’nin 2002 de vatandaşa vermiş olduğu sözleri hatırlatarak ‘ 2002 de vatandaşa söz verdiniz, adına 3 Y dediniz. Yasakları kaldıracağız, Yoksulluğu ve Yolsuzluğu bitireceğiz dediniz. Ancak 16 yıl da 3 Y’ye 2 Y daha eklediniz. Yalan ve Yağma ile bugün 5 Y ile iktidarınız devam ediyor’ dedi.

Yağma denilince akıllara iki Bakanlığın geldiğine dikkat çeken CHP Kocaeli Milletvekili Haydar Akar,  Ulaştırma Bakanlığının gerçekleştirmiş olduğu projeleri örnek verdi. Akar, Yap- İşlet- Devret projelerinin bugün gelinen nokta da Yap- İşlet- Servete dönüştürüldüğünü belirtti.

MALİYETLER AYNI AMA KAZANÇLAR ÇOK FARKLI

Osmangazi Köprüsü ve Avrasya Tünelinin yapım maliyetleri ve kazançlarının altını çizen Akar, Osmangazi Köprüsünün maliyetinin 1 Milyar 300 Milyon dolar olduğunu, Avrasya Tünelinin maliyetinin de 1 Milyar 250 Milyon dolar olduğunu söyledi

Akar,  geçiş ücretlerin de Osmangazi Köprüsünden 35 Dolar, Avrasya Tünelinden ise 4 Dolar olmasının yanında işletme süreleri sonunda Osmangazi Köprüsünü işletenlerin Maliyetin 11 Katı Avrasya Tünelin de ise maliyetin 2 katı kar elde ettiğini bunun da Bakanlıkça mutlaka açıklanması gerektiğini söyledi.

Sadece 2017 yılında üç projenin ( Osmangazi Köprüsü, Yavuz Sultan Selim Köprüsü, Avrasya Tüneli) hazineye maliyetinin 2 Milyar 283 Milyon TL olduğunu belirten CHP Kocaeli Milletvekili Haydar Akar, kaynakların bu şekilde işletmelere aktarıldığını söyledi.

56 HAVAALANININ 37’Sİ AKP ÖNCESİNE AYİT

AKP’nin sürekli bizden önce Havaalanı yoktu sözlerinin gerçekleri yansıtmadığına dikkat çeken Akar, 56 Havaalanının 37’sinin AKP dönemi öncesine ayit olduğunu söyledi. Akar, yap-işlet- devret olarak faaliyete geçirilen havaalanlarında garanti yolcu verilmesinden dolayı Milas Bodrum'da 8 milyon Euro,  Esenboğa'da 29,5 milyon euro, Zafer Havalimanı'nda 26 milyon avro ödendiğini söyledi.

Bütçe de Halkın olmadığını söyleyen Akar, Bu bütçe halkın bütçesi falan değil arkadaşlar. Halk var aslında, yanlış söylüyoruz. Bu bütçede halk nerede yani işçi nerede, çiftçi nerede, EYT'li nerede, emekli nerede? Parayı veren tarafta, devlete geliri sağlayan tarafta ama sömüren tarafta, hortumlayan tarafta kim var biliyor musunuz? Yarattığınız beşli çeteler var. Devlet Demiryolları ihalesini inceleyin, Karayolları ihalesini inceleyin; 11'inci müteahhidi bulun, 11'inci işletmeyi bulun, ben hiçbir şey demeyeceğim diyerek’ sözlerini tamamladı.

 

Kaynak : Vişne Haber Ajansı-www.istanbulgercegi.com

ÜYE YORUMLARI

Yorum Yap

Facebook Yorumları