loading
close
SON DAKİKALAR

CHP'li Akar: Utanmıyor musunuz?

CHP'li Akar: Utanmıyor musunuz?
Tarih: 30.01.2016 - 17:20
Kategori: Siyaset

CHP Kocaeli Milletvekili Haydar Akar, Eski Başbakan Yardımcısı Bülent Arınç’ın bir televizyon programında yaptığı açıklamalara değinirken, AKP Gaziantep Milletvekili Şamil Tayyar’ın polis olan kardeşinin Spor Müdürü olarak atanmasını sert bir dille eleşti

TBMM dün gece geç saatlere kadar mesai yaparken Meclis de söz alan CHP Kocaeli Milletvekili Haydar Akar, Eski Başbakan Yardımcısı Bülent Arınç’ın bir televizyon programında yaptığı açıklamalara değinirken, AKP Gaziantep Milletvekili Şamil Tayyar’ın polis olan kardeşinin Spor Müdürü olarak atanmasını sert bir dille eleştirdi.

ARINÇ KRİZİ

Akar, Eski Başbakan Yardımcısı Bülent Arınç’ın bir televizyon programın da Dolmabahçe görüşmelerine ilişkin açıklamalarına değinerek AKP’yi iki yüzlü siyaset yapmakla suçladı. Konuşmasına AKP ve HDP’nin Dolmabahçe mutabakatı ile başlayan Akar; ‘Bir gün önce buradan size Dolmabahçe mutabakatını hatırlattığımızda yalan söylüyorsunuz Cumhurbaşkanın bundan haberi yoktu diyorsunuz ancak Allah’ın sopası yok bu akşam değerli büyüğünüz televizyonlarda, sevgili ağabeyiniz Bülent Arınç şöyle diyor, "Cumhurbaşkanı Erdoğan'ın Dolmabahçe mutabakatından haberi olduğunu biliyorum." diyor. Bununla da kalmıyor "Çözüm süreci adı değiştirilerek yarından tezi yok başlatılmalı. HDP dışında aktör yoksa onu güçlendirmek gerek." diyor ancak siz hala burada inkara devam ediyorsunuz dedi.

AKP Milletvekillerinin tepkilerine rağmen sözlerine devam eden Akar, ‘Bağırmanıza gerek yok, bağırmanıza hiç gerek yok. "Çözüm süreci, adı değiştirilerek yarından itibaren başlamalı diyor, Eski Başbakan Yardımcısı Bülent Arınç, CNN Türk yayında Taha Akyol'un sorularını yanıtlıyor. "Bu iş böyle bitmez." diyor. Sürecin aldığımız derslerle ilerlemesi lazım geldiğini ifade ediyor sevgili ağabeyiniz bende sizlere şunu diyorum, Lokman Suresi 33'üncü ayet de şöyle der "Dikkat edin, dünya hayatı sizleri birbirinizi aldatmaya sürüklemesin ve o aldatıcı, sizi Allah'la aldatmasın." Size bu konuda daha fazla bir şey söylemeyeceğim. dedi.

ŞAMİL TAYYAR’I ELEŞTİRMEYECEK MİSİNİZ ?

Akar, yaşanan terör olaylarına da dikkat çekerek; ‘ Devlet hâkimiyetini, devlet egemenliğini ortadan kaldırdınız. Dünyada hiçbir terör örgütü veya terör örgütüyle görüşen devletler, terör örgütleriyle görüştükleri sırada yasaların ve Anayasa'nın emrettiklerinin dışında bir iş yapmamıştır. Gerekli tedbirlerini almışlardır ancak sizler almadınız fırsat tanıdınız dedi. Her gün polis ve asker şehitlerinin geldiğinin altını çizen Akar, gariban çocukları, gariban vatandaşların çocuklarını Sur'da, Silopi'de, güneydoğu da yaşamları yitiriyor ancak milletvekili arkadaşınızın polis kardeşi Gençlik ve Spor Müdürü yapılıyor, Utanmıyor musunuz bundan? Hiçbiriniz çıkıp bu kürsüden Şamil Tayyar'a bir şey söylemeyecek misiniz? diyerek tepki gösterdi.

Vişne Haber Ajansı - Çiçek Güçlü


ÜYE YORUMLARI

Yorum Yap

Facebook Yorumları