loading
close
SON DAKİKALAR

CHP'li Akif Hamzacebi açıklanan yaş çay fiyatına tepki gösterdi; 'Dolar sahiplerine bonkör davranan iktidar sıra üreticiye gelince nekes'

CHP'li Akif Hamzacebi açıklanan yaş çay fiyatına tepki gösterdi; 'Dolar sahiplerine bonkör davranan iktidar sıra üreticiye gelince nekes'
Tarih: 16.05.2022 - 15:03
Kategori: Siyaset

Cumhuriyet Halk Partisi İstanbul Milletvekili Ekonomist Akif Hamzacebi, yaş çay fiyatlarını adeta müjde verilir gibi açıklayan AKP Genel Başkanı ve Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan iktidarına tepki gösterdi.

Cumhuriyet Halk Partisi İstanbul Milletvekili Ekonomist Akif Hamzacebi yaptığı açıklamada;

"Prim dahil 2021’de 4 TL/kg olan yaş çay fiyatı, bu yıl 7 TL olarak adeta müjde verilir gibi açıklandı.

TÜFE, TÜİK’e göre son bir yılda % 70 (gıdada % 89) oranında arttı. ENAG’a göre TÜFE artışı % 157.

Yine TÜİK’e göre gübrede son bir yıllık fiyat artışı % 138 oldu.

Kiloda 3 liralık (% 75) artış TÜİK’in gıda enflasyonu olan % 89’un gerisinde. Gübre fiyatı ise bırakalım piyasayı TÜİK’e göre bile bir yılda % 138 artmış durumda.

Kur Korumalı Mevduatın bu yılın ilk 3 ayında Hazineye maliyeti 25 milyar TL oldu. Maliyet daha da artacak. Dolar sahiplerine bonkör davranan iktidar sıra üreticiye gelince nekes. Açıklanan fiyat üreticiyi mutlu etmedi. Çay üreticisi her şeyin farkında. Erdoğan çok cesur. Kendi memleketinde bile üreticiyi küstürmeyi göze aldı. Hemşehrilik tamam da önce geçim derdi gelir." dedi.

 

Kaynak : wwww.istanbulgercegi.com

ÜYE YORUMLARI

Yorum Yap

Facebook Yorumları