loading
close
SON DAKİKALAR

CHP'li Akif Hamzaçebi'den iktidara çağrı: 'Kanun teklifim TBMM'de bekliyor. İktidar, dolandırıcıya gösterdiği hoşgörünün onda birini çek mağduruna göstermiyor'

CHP'li Akif Hamzaçebi'den iktidara çağrı: 'Kanun teklifim TBMM'de bekliyor. İktidar, dolandırıcıya gösterdiği hoşgörünün onda birini çek mağduruna göstermiyor'
Tarih: 26.05.2022 - 07:32
Kategori: Siyaset

CHP İstanbul Milletvekili Mehmet Akif Hamzaçebi Meclis'te karşılıksız çek mağdurlarıyla ilgili verdiği kanun teklifini hatırlattı; "Karşılıksız çekin cezası hapis olmamalı. Gelin bu teklifi kanunlaştıralım" #CekeHapisCezasıKalksın dedi.

Cumhuriyet Halk Partisi İstanbul Milletvekili Ekonomist Mehmet Akif Hamzacebi, TBMM'de Çek Mağdurları hakkında bekleyen verdiği kanun teklifinin  TBMM'de beklediğini, mağdurlar için bir çözüm üretilmez ise karşılıksız çeke verilen hapis cezalarının infaz ertelemesi Haziran ayı sonunda bittiğini hatıtlattı.

CHP'li Hamzacebi açıklamasında;

"Karşılıksız çeke verilen hapis cezalarının infaz ertelemesi Haziran ayı sonunda bitiyor. Tekrar ediyorum: Kanun Teklifim TBMM'de bekliyor. Cezaları ertelemek çözüm değil. Karşılıksız çekin cezası hapis olmamalı. Gelin bu teklifi kanunlaştıralım, #CekeHapisCezasıKalksın" dedi.

CHP'li Mehmet Akif Hamzaçebi karşılık çek mağdurlarıyla Meclis'te bir araya gelmiş. Çek mağdurlarıyla ilgli basın toplantısı geçekleştiren Hamzaçebi bir kez daha mağdurların sorunlarının çözümü için iktidara seslendi. Hamzaçebi basın toplantısında şu ifadeleri kullanmıştı:

"Dünyanın en popülist partilerinden biri AKP Parti'dir. Popülist partiler halka refah veremiyorsa daima kutuplaştırma siyasetine başvururlar. Amaç kendi iktidarlarının uzatılmasıdır. Burada Türkiye'nin dört bir yanından gelmiş olan karşılıksız çek  mağduru arkadaşlarım var.

Bu esnaf kardeşlerim suçlu değildir, sadece borçludur. Devlet onlara suçlu muamelesi yapıyor. Geçen yıl infaz yasasında değişiklik yapan bir yasa çıktı. Bu yasayla dolandırıcılar affedildi. İktidar dolandırıcıya yaptığı hoşgörünün onda birini çek mağduruna yapmıyor. Piyasayı 10 milyon lira dolandıran kişiyi cezaevine koymuyorsunuz  ama 10 bin liralık çeki olan bir vatandaşı çeki karşılıksız çıktı diye onu cezaevine koyuyorsunuz. Bu kardeşlerimiz seslerini duyurmak için Türkiye Büyük Millet Meclisi'ndeler.

Deniliyor ki onları affedersek alacaklı ne olacak? Bu Meclis borçlunun Meclis'i değil midir? Dolandırıcıyı affederken siz sordunuz mu 'Bunu ödeyecek misin' diye. Bu ekonomik krizde vatandaşlarımız çeklerini ödeyemediyse sorumlusu devletin kendisidir." dedi.

 
CHP İstanbul Milletvekili Akif Hamzacebi geçtiğimiz yıl tekrar konuyyu gündeme taşımış 1 yıl pandemi nedeniyle erteleme olmuştu. Fakat sorun hala çözülemedi. Sorunu çözecek kanun teklifi TBMM hala bekliyor.
 

 

Kaynak : www.istanbulgercegi.com - Dilfiraz Değerli

ÜYE YORUMLARI

Yorum Yap

Facebook Yorumları