loading
close
SON DAKİKALAR

CHP'li Akın: Bankalar 'para yok' diye KOBİ'leri geri çeviriyor

CHP'li Akın: Bankalar 'para yok' diye KOBİ'leri geri çeviriyor
Tarih: 26.09.2018 - 12:09
Kategori: Gündem

CHP Balıkesir Milletvekili Ahmet Akın, kamuoyunda “Nefes Kredisi” olarak bilinen KOBİ Destek Kredisi’nin koşullarını sağlayan ihtiyaç sahiplerine verilmediğini, ekonomik krizin etkisindeki iş dünyasının mağdur edildiğini söyledi.

CHP Balıkesir Milletvekili Ahmet Akın, kamuoyunda “Nefes Kredisi” olarak bilinen KOBİ Destek Kredisi’nin koşullarını sağlayan ihtiyaç sahiplerine verilmediğine dikkat çekerek "İş dünyası nefesini tutmuş bu krediyi bekliyordu. Umutları bankalara gidince söndü. Bankalar, ‘para yok’ diye KOBİ Destek Kredisi vermiyor” dedi. 

CHP’li Akın, “Nefes Kredisi” için bankalara giden Balıkesir Ticaret Odası üyelerinin eli boş döndüğünü söyledi. KOBİ’lerin finansman sorunlarının giderilmesine katkı sağlamak üzere 31 Ağustos 2018 tarihinde Ticaret Bakanlığı ile TOBB arasında imzalanan protokol çerçevesinde 8 bankanın kampanyaya katıldığını hatırlatan CHP’li Akın, 100 bin TL üst limitli, 6 ay anapara ödemesiz, 12 ay eşit taksitli geri ödemeli toplam 18 ay vadeli kredinin firmalara verileceğini hatırlattı. Balıkesir’de bankalara giden firmaların taleplerinin “Ticaret Odası parayı yatırmadı” yanıtıyla geri çevrildiğine dikkat çeken Ahmet Akın, mağduriyet yaşayan iş dünyasının kredi taleplerinin derhal yerine getirilmesi gerektiğini vurguladı.
“Ekonomik krizin etkisi gün geçtikçe daha çok hissedilmektedir. İş dünyası, krizin etkilerinden kurtulmanın çaresini ararken bir umutla ‘nefes kredisi’ bekledi” diyen CHP’li Akın Hazine ve Maliye Bakanı Sayın Berat Albayrak’ın yanıtlaması istemiyle verdiği önergede 8 soruyla konuya açıklık getirilmesini istedi. Milletvekili Akın, Bakan Albayrak’a şu soruları yöneltti:
1. Evraklarıyla eksiksiz olarak bankalara başvuran Balıkesir Ticaret Odası üyeleri bankalar tarafından “Ticaret Odası parayı yatırmadı” gerekçesiyle neden geri çevriliyor?
2. Balıkesirli iş dünyasına bu mağduriyet neden yaşatılmaktadır?
3. Bankalar, müracaat eden Balıkesir Ticaret Odası üyeleri arasında “ayrımcılık” mı yapmaktadır?
4. Balıkesir genelindeki 14 oda ve borsa paraları bankalara yatırdığı halde bankalar ihtiyaç sahiplerine kredilerini neden vermemekte ısrar etmektedir?
5. Kredilerin ihtiyaç sahibi KOBİ’lerimize derhal ödenmesi için ne zaman talimat vereceksiniz?
6. Hak ettikleri kredileri KOBİ’lere vermeyen bankalar hakkında hangi yasal işlemler yapılacaktır?
7. Benzer şekilde Balıkesir esnafımız da Hazine destekli esnaf kredisi alamamaktan şikayet etmektedir. Esnaf ve sanatkarları desteklemek amacıyla Devlet tarafından tahsis edilen kaynaklardan esnaf ve sanatkarlarımız neden yararlandırılmamaktadır?
8. İş dünyamızın ekonomik krizden en az şekilde zarar görmesi ve kendi ayakları üzerinde durması için, ülkemizin ekonomik krizden kurtulması için ne zaman somut ve gerçekçi adımlar atacaksınız? 

 

ÜYE YORUMLARI

Yorum Yap

Facebook Yorumları