loading
close
SON DAKİKALAR

CHP'li Akın: Damat Bakan'ın verileri yanlış

CHP'li Akın: Damat Bakan'ın verileri yanlış
Tarih: 27.02.2019 - 14:07
Kategori: Gündem

CHP Balıkesir Milletvekili ve Genel Başkan Başdanışmanı Ahmet Akın, iktidarın “istihdam müjdesini” sert bir dille eleştirdi.

Hazine ve Maliye Bakanı Berat Albayrak’ın “2009 yılından bu yana 10 milyon istihdam yarattık” açıklamasının doğru olmadığına dikkat çeken Ahmet Akın, “TÜİK verileri 2009 yılından bu yana istihdam artışı 10 milyon değil 7 milyon. OECD verilerine göre ise 7,6 milyon. Ülkenin en yakıcı sorunu işsizlik. Kim doğru söylüyor? Son 5 yılda her 5 gençten biri işsizdi. Şimdi bu oran giderek artıyor. Biz, Damat Bakan Albayrak’ı Enerji Bakanlığı döneminden tanırız. Ekonomi ehil ellerde değil” dedi.

CHP Balıkesir Milletvekili Ahmet Akın, Türkiye’nin en önemli sorunun işsizlik olduğunu söyledi. Gerçek işsizlik oranının 2002’de yüzde 16,7 iken 2018’de yüzde 18,1 olduğunu belirten Ahmet Akın, TÜİK verilerine göre neredeyse her 4 gençten birinin işsiz olduğunu vurguladı. “Ekonomi ehil ellerde değil ki işsizlik nasıl çözülsün” diyen Ahmet Akın, iktidarın “istihdam müjdesini” eleştirdi. Ahmet Akın şunları söyledi:

“Hazine ve Maliye Bakanı Berat Albayrak, 2019 İstihdam Seferberliği Toplantısı'nda ‘2019 yılında 2.5 milyon yeni istihdamı hayata geçireceğiz’ diye müjde veriyor. ‘Kim inanır size Sayın Bakan’ diye soruyorum. Her müjde vatandaşa zulüm olarak dönüyor. Vatandaş hüsrana uğruyor. Damat Bakana inanmıyoruz. Çünkü ne diyor “2009 yılında bu yana yaklaşık 10 milyon yeni istihdam oluşturuldu” diyor. 10’uncu Yıl Marşı’ndan esinlenerek ‘10 yılda 10 milyon istihdam yarattık’ demeye çalışıyor. Bir kere, Damat Bakan Albayrak’ın ‘10 milyon’ diye söylediği veri doğru değil. TÜİK verilerini incelerseniz, 7 milyon olduğunu görürsünüz. OECD verilerini incelerseniz 7,6 milyon olduğunu görürsünüz. Damat Bakan Albayrak’ı Enerji Bakanlığı yaptığı dönemden tanırız. Enerji ehil ellerde değildi. Şimdi Maliye de Hazine de, ekonomi de ehil ellerde değil. O yüzden, istihdam müjdesi veriyoruz gibi vaatlerle vatandaşın karşısına çıkmasınlar.”

 

Kaynak : Vişne Haber Ajansı-www.istanbulgercegi.com

ÜYE YORUMLARI

Yorum Yap

Facebook Yorumları