loading
close
SON DAKİKALAR

CHP'li Akın: Ekonomik krizden çıkabilmek için çiftçiye rakip değil destek olan bir iktidar gerek

CHP'li Akın: Ekonomik krizden çıkabilmek için çiftçiye rakip değil destek olan bir iktidar gerek
Tarih: 29.03.2019 - 13:58
Kategori: Yurt

CHP Milletvekili Akın, çiftçiye rakip değil destek olunarak ekonomik krizden çıkılabileceğini belirterek, “Millet İttifakı demek kırsalı kalkındırmak demek. ‘Benim meselem değil memleket meselesi’ dedik, İYİ Parti ile kol kola girdik, omuz omuza verdik. Şimdi söz milletimizde” dedi....

CHP Balıkesir Milletvekili ve Genel Başkan Başdanışmanı Ahmet Akın, Balıkesir’in Susurluk, Kepsut, Bigadiç, Savaştepe ve Gönen ilçelerinde yerel seçim çalışmalarını sürdürdü. Balıkesir’in ağırlıklı olarak tarım ve hayvancılık ile geçimini sağlayan ilçelerinde vatandaşlarla buluşan Akın, çiftçi, esnaf ve aile bütçesine çalışarak destek veren yöre kadınlarının sorunlarını dinledi. Çalışmaları sonrasında ziyaretlerini değerlendiren Ahmet Akın, Balıkesir’in kırsalında Millet İttifakı adaylarının uzak ara önde olduklarını, büyükşehir belediyesini ve 20 ilçede başkanlıkları alacaklarını ifade etti.

Ahmet Akın, şöyle konuştu:

“Çarşı pazar geziyorum. Bir Allah’ın kulu ‘işim iyi’ diyemiyor. ‘Şükür’ diyor. Esnafa soruyorum ‘bir gün siftahsız kapatıyordum, şimdi 3 oluyor 4 oluyor’ diyor. Kadınlarımızın evde tenceresi kaynamıyor. Anneler ‘evlatlarımız eti, sütü unuttu’ diyor. E sebze alayım dese, tarladan pazara, markete gelen sebze meyve 3 kat 5 kat artıyor. Hangi sebzeyi alacaksın? Hangi meyveyi alacaksın? Çiftçi mi kazanıyor? Hayır! Üretici de bitmiş durumda. Borç içinde. Buğdayın maliyeti 95 kuruş çiftçi 80-90 kuruş arasında satabiliyor. Süt üreticisi sütünü istediği fiyattan satamıyor. Hayvancılık bitti, eti ithal eder hale geldik. Bütün bu sorunlardan kurtulmak için bir yol kaldı: Millet İttifakı! Pazar günü sandıkta elinizi vicdanınıza koyup ülkem, memleketim, evlatlarım için Millet İttifakı adayının altına mührü vurmak. Ülke kalkınması kırsaldan başlar. Çiftçiye rakip değil destek olan bir iktidar gerek bu ülkeye. Ancak o zaman ekonomik krizden kurtulunur. O zaman çitçi kazanır, esnaf kazanır, eşraf kazanır.”

“SUSURLUK, MİLLET İTTİFAKI İLE MAKUS TALİHİNİ YENECEK”

CHP’li Akın, günün ilk ziyaretini Susurluk’ta Millet İttifakı’nın İYİ Parti adayı Nurettin Güney, CHP İlçe Başkanı İzzet Özdemir ve partililerle birlikte esnafa uğrayarak gerçekleştirdi. Esnafın sorunlarını dinleyene ve Millet İttifakı adaylarının esnaf için sorunlarına çözüm üretecek projeleri bulunduğuna dikkat çeken Akın, “Bir oy başkanımız Nurettin Güney’e bir oy da Büyükşehir Adayımız İsmail Ok’a istiyorum. Oylarınızla Susurluk kazanacak, esnaf kazanacak, eşraf kazanacak. Susurluk, Millet İttifakı ile makus talihi yenecek ” dedi.

“KEPSUT’TA DEĞİŞİME İHTİYAÇ VAR”

Daha sonra Kepsut’a geçen Akın, Millet İttifakı İYİ Parti adayı Anıl Eren ve CHP İlçe Başkanı Celal Avcu ve partililerle birlikte vatandaşlarla buluştu. Kepsut’ta genç ve dinamik bir başkan adayı ile yola çıktıklarını vurgulayan Ahmet Akın, “Kepsut’ta değişime ihtiyaç var. Kiminle konuşsak bunu söylüyor. Adayımız Anıl Eren Kepsutlu hemşehrilerimin kalbini kazanmış. Kol kola girdik omuz omuza verdik Kepsut için, Balıkesir için, memleket için yürüyoruz” diye konuştu.

"BİGADİÇ KARARINI VERMİŞ, ‘MİLLET İTTİFAKI’ DEMİŞ"

CHP’li Ahmet Akın, Bigadiç’te Millet İttifakı İYİ Parti adayı Davut Uzuner ve CHP İlçe Başkanı Orhan Şahin ve partililerle birlikte ilçe merkezindeki Perşembe Pazarı’nda esnaf ve vatandaşları dinledi. Esnafın ve vatandaşların yoğun ilgisi ile karşılaşan Ahmet Akın, vatandaşın fiyatların çok pahalı olmasından, esnafın da zarar etmesinden yakındığını belirterek, “Çözüm, Millet İttifakı! Pazar günü sandıkta elinizi vicdanınıza koyup ülkem, memleketim, evlatlarım için Millet İttifakı adayının altına mührü vurmak. Zaten Bigadiçli hemşehrilerim bunun farkında. Bigadiç kararını vermiş, Millet İttifakı demiş” diye konuştu.

“SAVAŞTEPELİLER MEMLEKETLERİNE DÖNECEK”

CHP Milletvekili Ahmet Akın, Savaştepe’de de Millet İttifakı İYİ Parti adayı Osman Özgür Alaca, CHP İlçe Başkanı Metin Arslan ve partililer ile birlikte ziyaretlerde bulundu. Savaştepe’nin Balıkesir ilçeleri arasında en fazla göç veren ilçe olduğuna dikkat çeken Ahmet Akın, “2007’de 20 bin olan nüfus giderek düşmüş ve bugün 18 bin civarında. Zafer Mahallesi en eski mahallelerimizden biri. Bu mahallemizin seçmen sayısı 1050’den 642’ye düşmüş. Memurlarımız bile Savaştepe’de yaşamıyor. Akşam saat 5 oldu mu evlerine Balıkesir’e gidiyor. Bütün bunlar neden? Savaştepe yaşamak için cazip bir şehir olmaktan uzak. İnsanlarımız memleketini niye terk etsin? Karınları doymadığı için. Yazın aylarca sular akmadı. Tankerlerle su taşıdılar. Yollar harita gibi. Altyapı sorunu bitecek dediler her yer sorun. Kazanamayan üretici, kazanamayan esnaf Savaştepe’de durmuyor. Millet İttifakı’nın zaferi ile Savaştepeliler memleketine dönecek” diye konuştu.

“MİLLET İTTİFAKI ADAYLARININ VAATLERİNİN TAKİPÇİSİ OLACAĞIM”

Ahmet Akın’ın günün sonunda beşinci durağı Gönen oldu. Soğuk havaya rağmen halkın, Türk Bayrakları ile yoğun ve coşkulu katılımıyla gerçekleştirilen Gönen Cumhuriyet Meydanı’ndaki mitingde Millet İttifakı CHP’li adayı İbrahim Palaz ve Ahmet Akın vatandaşlara seslendi. Balıkesir’de Millet İttifakı adaylarının vaat ettikleri tüm projelerini bildiğini, bu projelerin harfiyen uygulanması için belediye başkanları ile temas ve takip halinde olacağını anlatan Ahmet Akın, “Gönen’de, Balıkesir’de ve 20 ilçesinde Millet İttifakı belediye başkan adaylarımızın vaatlerinin bizzat ben takipçisi olacağım. Biz birlik beraberlik içindeyiz. Allah’ın izniyle bu ittifak sayesinde Gönenimiz kazanacak, Balıkesir kazanacak, Türkiye kazanacak” dedi.

Kaynak : Vişne Haber Ajansı-www.istanbulgercegi.com

ÜYE YORUMLARI

Yorum Yap

Facebook Yorumları