loading
close
SON DAKİKALAR

CHP’li Akın, Enerji Bakanı Dönmez'e ABD yaptırımını sordu: 'Türkiye muaf tutulacak mı?'

CHP’li Akın, Enerji Bakanı Dönmez'e ABD yaptırımını sordu: 'Türkiye muaf tutulacak mı?'
Tarih: 02.11.2018 - 16:53
Kategori: Gündem

CHP Balıkesir Milletvekili Ahmet Akın, Enerji ve Tabii Kaynaklar Bakanı Fatih Dönmez’e ABD'nin İran'a yönelik yaptırımı ile Türkiye’nin muaf tutulabileceği duyumlarını nereden aldıklarını sordu.

Enerji ve Tabii Kaynaklar Bakanlığı ve bağlı kurum ve kuruluşların 2019 yılı bütçelerinin görüşülmesine TBMM Plan Bütçe Komisyonu’nda görüşülmeye başlandı. Enerji ve Tabii Kaynaklar Bakanı Fatih Dönmez, bakanlığının bütçesiyle ilgili sunumunun ardından Sanayi, Ticaret, Enerji, Tabii Kaynaklar, Bilgi ve Teknoloji Komisyonu Üyesi Ahmet Akın yaptığı konuşmada, Dünya’nın gözünün çevrildiği ABD'nin İran'a yönelik ekonomik ve askeri yaptırımlarına değindi. Bakan Fatih Dönmez’in komisyon toplantısı öncesinde gazetecilere yaptığı açıklamada muaf tutulan 8 ülke arasında Türkiye’nin de bulunacağı yönündeki ifadelerini hatırlatan CHP’li Ahmet Akın, “8 ülkenin yaptırım kararından muaf tutulacağı iddiaları var. Bu iddialar gerçekten var mı? Türkiye bu ülkelerin arasında mıdır? Böyle bir duyum aldım dediniz. Bu duyumu nereden aldınız? Türkiye’nin önlemleri var mı? Suudi Arabistan olayı sonrası Türkiye’nin elinin rahatlama olasılığı nedir? ABD tutumunda bir yumuşama bekliyor musunuz? ” diye sordu.

  • DOĞALGAZDA VATANDAŞA YÜZDE 20 İNDİRİM YAPIN

BOTAŞ’ın Kasım ayı başında doğalgazda yaptığı yüzde 9 indirimin vatandaşa yansıtılmadığını ifade eden Ahmet Akın, “Şirketlerin karına kar katan fakat vatandaşın belini iyice büken bir ortama geldik. Vatandaş için de yüzde 20 indirim yapılması gerekiyor. BOTAŞ ve EPDK fırsatçılık yapmıyor mu?” diye konuştu.

CHP’li Akın sözlerini şöyle sürdürdü:

“1604 lira asgari ücretlinin 4’te 1’ini elektrik ve doğal gaz faturalarına ayırmasından sonra nasıl geçineceğini hesaplar mısınız? Bütün hesap uzmanları bir araya gelse bu hesaptan çıkamaz. Bizim milletimizi gerçekten sihirbazlık yapıyor. Kış geldi. Özellikle konutta kullanılan doğalgazda ÖTV’nin kaldırılması KDV’nin de yüzde 1’e indirilmesi ile ilgili kanun teklifimize Bakanlığınızın destek vermesi gerekiyor. Milli enerjiden söz ediyorsak, Türk Milleti adına milleti düşünerek milli enerji politikası üretmenizi sizden bekliyoruz”

  • CHP KENDİ ELEKTRİĞİNİ ÜRETECET PEKİ YA BAKANLIK?

CHP Balıkesir Milletvekili ve Genel Başkan Başdanışmanı Ahmet Akın, kamu kurumlarının kullandıkları elektrikleri üretebilmesi için Enerji Bakanlığı’nın atılım yapması gerektiğini vurgulayarak, şöyle konuştu:

“Enerji Bakanlığı’nın elektriğini biz kendimizi üretebiliyor muyuz? Birisine ‘enerjinizi üretin’ derken kendimiz üretemiyorsak bu abesle iştigal demektir. Biz Cumhuriyet Halk Partisi olarak kendi elektrik enerjimizi üretmek için kendi binamızda çalışmalarımıza başladık. Sizden de bu konuda atılım yapmanızı bekliyoruz. Kamu kurumlarında, Meclis’te, Enerji Bakanlığı’nda kendi elektriğini üretmesi konusunda çalışmalara başlamasını bekliyoruz”

 

Kaynak : Vişne Haber Ajansı-www.istanbulgercegi.com

ÜYE YORUMLARI

Yorum Yap

Facebook Yorumları